0

H υποχρέωση του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν να κάνει καλές και ποιοτικές μεταγραφές, ανεβάζοντας το μπάτζετ να έχει πολύ καλύτερη ομάδα, για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Το πρωτάθλημα χάθηκε την προτελευταία αγωνιστική και φυσικά κανείς μας δεν μπορεί να το ξεχάσει, όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν στενοχωρηθεί πολύ και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ίδιο mood δεν μπορεί να το πιστέψει ακόμα. Δυστυχώς έγινε, δεν πρέπει να μένουμε στο παρελθόν, αλλά να κοιτάμε την επόμενη ημέρα.

Ο Παναθηναϊκός σαν σύλλογος, από την διοίκηση, μέχρι τον προπονητή, τους παίκτες πρέπει να κρατήσουν τα καλά από την φετινή χρονιά, να δουν τα λάθη τους και να μην τα ξανακάνουν, ώστε η ομάδα τη νέα σεζόν να είναι πολύ καλύτερη και να κρατήσει τον κόσμο δίπλα της σε όλους τους στόχους.

Φέτος η ομάδα έφθασε μία ανάσα από το πρωτάθλημα, σε μία χρονιά, που στην αρχή της ελάχιστοι περίμεναν ότι η ομάδα θα είναι πρώτη τις 33 από τις 36 αγωνιστικές και θα το χάσει προτελευταία αγωνιστική, για τους λόγους, που έχουμε αναφέρει. Ο κόσμος στήριξε και είδε μία ομάδα που του έφτιαξε τις Κυριακές. Την νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κάνει το ίδιο και στο τέλος να το πάρει το πρωτάθλημα. Και επίσης πρέπει να κάνει τα πάντα, να παίξει σε ομίλους στην Ευρώπη, ώστε ο κόσμος μετά τις Κυριακές να φτιάξει και τις καθημερινές του.

Για αυτό απαιτούνται πολύ καλές μεταγραφές, μεγαλύτερο μπάτζετ και επίθεση σε όλα τα μέτωπα , πόλεμο με όσους δεν θέλουν το 50-50, αλλά το 100-0. Με λίγα λόγια και για να τα λέμε τα πράγματα, όπως έχουν ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν θα πρέπει να δυναμώσει πολύ, για να αντιμετωπίσει τον παλιό και τον νέο Ολυμπιακό. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ποτέ ότι αυτό θα το πω για την διοίκηση της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα, που έχει υποστεί τα πάνδεινα και αυτή στην 20ετία των οργίων του Ολυμπιακού και περίμενα, ότι μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ θα ρίξουν τις προηγούμενες ΕΠΟ με στόχο την απονομή δικαιοσύνης. Αντί για αυτό βλέπω έναν νέο Ολυμπιακό. Και δεν τα λέω έτσι, υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα, που η φετινή ΑΕΚ έκανε ότι κατηγορούσε 20 χρόνια τον Ολυμπιακό.

Θυμάμαι τον Τζόρβα σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη να δέχεται βολές με αεροβόλο, από οπαδούς του Ολυμπιακού και την ΠΑΕ Ολυμπιακός να μας βγάζει όλους τρελούς και να λέει ότι δεν έγινε τίποτα. Φέτος είδαμε έναν οπαδό της ΑΕΚ να ρίχνει κροτίδα δίπλα στην εστία του Μπρινιόλι και την ΠΑΕ ΑΕΚ να μας κουνάει και το δάκτυλο και να λέει, ότι η κροτίδα έπεσε 15 μέτρα μακριά από τον Μπρινιόλι, δηλαδή όλα καλά(κατά τα άλλα περηφανεύονται ότι έπιασαν αυτόν, που πέταξε την φωτοβολία ευθείας βολής σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας).

Θυμάμαι για χρόνια τον Παναθηναϊκό να τον σφάζουν σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με αποκορύφωμα το «κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη» και από τον Ολυμπιακό να μας λένε, ότι διδάσκουν ήθος και ότι αδικήθηκαν κιόλας. Στο φετινό ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Νταμπάνοβιτς έσφαξε στο γόνατο τον Παναθηναϊκό, όταν δεν απέβαλε δύο φορές τον Αμραμπατ και δεν έδωσε πέναλτι στο χέρι του Χατζησαφί και η  επίσημη ΑΕΚ να φώναζε, ότι αδικήθηκε κιόλας όταν στο τέλος ο διαιτητής αρχικά έδωσε πέναλτι το επιθετικό φάουλ, που έκανε ο Αραούχο στον Παλάσιος και φυσικά μετά το πήρε πίσω. Κανονικά δηλαδή το άσπρο μαύρο, όπως για χρόνια ο Ολυμπιακός το ίδιο έκανε και η φετινή ΠΑΕ ΑΕΚ.

Θυμάμαι την ΠΑΕ Ολυμπιακός να αποκλείει από τους εντός έδρας αγώνες της τους δημοσιογράφους του Sport fm επειδή δεν τους άρεσαν να ακούγονται και άλλες απόψεις από τις δικές τους και επειδή στιγμάτιζαν τα όργια, που γινόντουσαν και φέτος η ΠΑΕ ΑΕΚ απέκλεισε από τους εντός έδρας αγώνες της τους δημοσιογράφους του Sport fm, για τους ίδιους λόγους. Μάλιστα την άλλη άποψη την χαρακτηρίζουν πόλεμο. Η αθεόφοβη η ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε κόπια και σε αυτό την ΠΑΕ Ολυμπιακός, καταστρατήγηση κάθε ελευθερίας του Τύπου.

Θυμάμαι φέτος στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός να λέει για μαύρους πάτους σε συνεδρίαση της ΕΠΟ και την ΠΑΕ ΑΕΚ σε επίσημη ανακοίνωσή της να γράφει για κόκκινους σβέρκους. Ιδιοι και σε αυτό και στην φρασεολογία.

Μπούκα στα αποδυτήρια και από τους μεν και από τους δε, με καταγεγραμμένα γεγονότα και ομολογίες διαιτητών.

Ο Ολυμπιακός στα 20 χρόνια οργίων στεκόταν στους καλύτερους αριθμούς στο τέλος και σου έλεγε «τι μιλάς για διαιτησία κοίτα τα χάλια σου», το ίδιο φέτος λένε από την ΑΕΚ «είμαστε καλύτεροι σε όλους τους αριθμούς, για ποια διαιτησία μας λέτε;».

Πριν αρκετά χρόνια ο Ολυμπιακός θέλησε και πήρε ένα ματς στα χαρτιά, λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του παίκτη της Καλαμαριάς Βάλνερ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός ξεσηκώθηκαν τότε διότι έχασαν το πρωτάθλημα για αυτό τον λόγο και η ΠΑΕ ΑΕΚ τι έκανε φέτος; Για 1,5 πόντο πιο κοντά τα δοκάρια στο Περιστέρι(ίσχυε και για τις δύο ομάδες, που θα έπαιζαν) προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά, έκανε και έφεση για αυτό και τελικά το έπαιξε με άλλες προϋποθέσεις και καιρικές συνθήκες και το κέρδισε. Η ουσία είναι η ΠΑΕ ΑΕΚ, που φώναζε για τον Βάλνερ το 2008 πήγε να κάνει κάτι ανάλογο φέτος.

Οσο για τις ΕΠΟ τις τότε και τη σημερινή; Άλλος χαλίφης ίδιες καταστάσεις. Είδαμε φέτος να βάζουν Ελληνα διαιτητή σε ντέρμπι, που είχε συμφωνηθεί να έρθει ξένος, να ξεσηκώνεται ο Παναθηναϊκός και τελικά να ορίζεται ξένος. Είδαμε ξένοι διαιτητές να ντύνονται….Ελληνες και να σφυρίζουν όπως παλιότερα οι Αρετόπουλοι.

Και το τελευταίο και καλύτερο; Μετά από 30 χρόνια αναβίωσε το «γαύροι αδέρφια». Το 1993 ο Ολυμπιακός πήγε για ….περίπατο στη Νέα Φιλαδέλφεια και είδε την ΑΕΚ να κερδίζει 3-1, το 2023 ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρος του Μαρινάκης έκανε άμεσα δεκτή την επιθυμία της ΑΕΚ να παίξει ο Παναθηναϊκός Δευτέρα αντί για Κυριακή με 16 κρούσματα covid. Δηλαδή έδωσαν μία ημέρα αναβολή στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, που μπήκε στο γήπεδο και ….δεν έκανε ότι το 1993. Με την ΑΕΚ και τα εξαπτέρυγα της  να αφήνουν υπονοούμενα για τρεις ημέρες πριν το παιχνίδι ότι ο Ολυμπιακός θα κάτσει να χάσει από τον Παναθηναϊκό και να το βουλώνουν μετά το ματς.

Με λίγα λόγια όποιος νομίζει, ότι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ θα δούμε πότε 50-50 σε όλα τα επίπεδα είναι βαθιά νυχτωμένος. Είναι ίδιοι σε όλα, μα σε όλα. Θέλουν και οι δύο το 50 για την ομάδα τους και το 50 κατά του αντιπάλου. Σαν Παναθηναϊκός και επειδή παραδοσιακά δεν το είχες με το παρασκήνιο, μία λύση έχεις. Φτιάξε δύο φορές καλύτερη ομάδα, ζήσε και πάλι καλές ευρωπαϊκές βραδιές(εκεί που θέλουν τρεις ζωές για να φθάσουν τα όσα έχεις κάνει με τελικούς, ημιτελικούς και προημιτελικούς) και προκειμένου να σου πάρουν το πρωτάθλημα άστους να ξεφτιλιστούν, όσο περισσότερο μπορούν τώρα που υπάρχει και var. Κάντο αυτό εσύ σαν Παναθηναϊκός και ο κόσμος θα είναι δίπλα να πολεμήσει μαζί σου τον παλιό και τον νέο Ολυμπιακό. Αυτός είναι ο δρόμος, κανένας άλλος.

*Στα χαφ φωνάζει η ομάδα ότι θέλει και ποιότητα και  ταχύτητα, αλλά και στις άλλες δύο γραμμές χρειάζονται καλύτεροι παίκτες και μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ. Φέτος, που υπάρχουν και τα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση ειδικά στις σημαντικές μεταγραφές, που πρέπει να βοηθήσουν στα καλοκαιρινά προκριματικά. Οτιδήποτε άλλο γίνει θα είναι τεράστιο λάθος.

*Αυτοί που από την φαντασία τους έβλεπαν ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις διοίκησης, Γιοβάνοβιτς και παραίτηση του προπονητή, είδαν ότι διασύρθηκαν μετά τις δηλώσεις και των δύο πλευρών και τώρα το έχουν αλλάξει το έργο και προβλέπουν ότι ο Γιοβάνοβιτς θα φύγει στην διάρκειας της σεζόν. Τελικά ο Ιβάν σας έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα, δεν την παλεύετε…

*Το λέω, διότι είδα ότι κάποιοι είδατε μόνο τον τίτλο και δεν διαβάσατε τι έγραψα μέσα. Το «Αλαφούζος από παλιά» φυσικά έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού βγήκε και κατήγγειλε την διαφθορά στο ποδόσφαιρο όπως έκανε παλιά με τον Ολυμπιακό. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι εκτός τόπου και χρόνου. Και τα «είσαι του 20αρικου» και άλλα τέτοια πέστε τα σε κανέναν άλλον, εγώ έχω αποδείξει αν φοβάμαι,ή όχι να κάνω κριτική με γνώμονα μόνο το συμφέρον του Παναθηναϊκού.

 

Το πιο απαιτητικό καλοκαίρι του Παναθηναϊκού, η διοικητική διάθεση και οι «μηχανισμοί»

Previous article

Υλοποιείται το μεταγραφικό πλάνο – Οι πρώτες κινήσεις για την ενίσχυση

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.