0

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό της Ευρωλίγκα αυτή τη φορά με 78-79 χάρις σε δίποντο του Γιούλ 3,1” πριν το τέλος και έχασε τον 6ο τελικό της ιστορίας του.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε για μια ακόμη κατώτερος των περιστάσεων και δε μπόρεσε να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Τη φορά αυτή αν και σε όλη τη κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκα ήταν -πρωτοπόρος στη βαθμολογία, την ύσταση στιγμή λύγισε καθώς είδε τον Γιούλ 3,1 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε να βάζει σε θέση οδηγού με σκορ 78-79 την Ρεάλ Μαδρίτης και να «στέλνει» στο Καναβάτσο την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος «πλήρωσε» την επιλογή του να μη κάνει φάουλ.

Η ήττα αυτή ήταν η 6η σε έναν τελικό για τον Ολυμπιακό σε 9 συμμετοχές, μένοντας έτσι στις 3 κατακτήσεις με ποσοστό επιτυχίας 33%, με τον Παναθηναϊκό αν και απών σε Final-4 από το 2011 κρατάει τα σκήπτρα όντας η πιο επιτυχημένη ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε 7 συμμετοχές σε τελικούς, το «Τριφύλλι» έχασε μόνον αυτόν του 2001 απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια γεγονός που του δίνει ποσοστό επιτυχίας 85%, το μεγαλύτερο από κάθε άλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα.

Στατιστικά οι κατακτήσεις των ομάδων με βάση τις συμμετοχές σε τελικούς:

 

 

Χεζόνια: «Δεν μπορώ να περιγράψω την αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό»

Previous article

Αρκετοί οι ενδιαφερόμενοι για Πρεσιάδο!

Next article

You may also like