0

Το τοπίο για τους πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού, εφόσον προκριθεί στον 3ο προκριματικό του Champions League ξεκαθάρισε αρκετά.

Είναι γνωστό και έχει αναλυθεί πολλές φορές πως ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον 2ο προκριματικό του Champions League θα είναι είτε ο δευτεραθλητής του Βελγίου είτε ο δευτεραθλητής Ουκρανίας και στην συνέχεια του κειμένου θα γίνει εκτενής ανάλυση για τις ομάδες που μπορούν να βρεθούν στον δρόμο του τριφυλλιού.

Ωστόσο, αυτό το Σαββατοκύριακό είχαμε σημαντικές εξελίξεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ξεκαθαρίζουν σε μεγάλο βαθμό το τοπίο σε ότι αφορά τους τέσσερις πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκό στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, σε περίπτωση που φυσικά περάσει το πρώτο εμπόδιο που θα βρεθεί στον δρόμο του.

Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στην κλήρωση στο γκρουπ των ανίσχυρων και είναι πια εξαιρετικά πιθανό η τετράδα που θα βρει απέναντι του ως πιθανούς αντιπάλους να αποτελείται από τις εξής ομάδες: Ρέιντζερς, Μπράγκα, Αϊντχόφεν, Μαρσέιγ.

Πάμε να δούμε τι ακριβώς συνθήκες πρέπει να συμβούν στις τελευταίες αγωνιστικές των πρωταθλημάτων τους, για να επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη τετράδα στο γκρουπ των ισχυρών για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι σίγουροι και οι… σχεδόν σίγουροι

Η Ρέιντζερς έχει δεδομένη θέση, αφού τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Σκωτίας και το ranking του συλλόγου (54.000) την τοποθετεί στους ισχυρούς.

Σε ότι αφορά την Πορτογαλία, η Μπράγκα (44.000) κατέκτησε και μαθηματικά την τρίτη θέση και θα βρίσκεται σίγουρα κι αυτή στους ισχυρούς στην κλήρωση της 24ης Ιουλίου.

Στην Γαλλία, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, η Λανς κρατάει στα χέρια της την δεύτερη θέση και ένα απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους, αφού βρίσκεται στο +5 από την τρίτη Μαρσέιγ, που θέλει ένα θαύμα για να κλέψει την δεύτερη θέση. Επειδή τέτοια σπανίζουν, η ομάδα της Μασσαλίας που έχει ranking (33.000) μπαίνει κι αυτή στο κάδρο.

Στην Ολλανδία, η δεύτερη Αϊντχόφεν (43.000) μία αγωνιστική πριν το τέλος βρίσκεται στο +3 από τον Άγιαξ και της αρκεί ένας βαθμός στην έδρα της Άλκμααρ την τελευταία αγωνιστική για να οριστικοποιήσει την δεύτερη θέση. Ακόμα κι αν ο Άγιαξ (89.000) της κλέψει στην ισοβαθμία το εισιτήριο, ο Αίαντας θα βρίσκεται κι αυτός στο γκρουπ των ισχυρών.

Ποιοι άλλοι θα είναι στους ανίσχυρους εκτός του Παναθηναϊκού (αν πάντα προκριθεί από τον 2ο προκριματικό); Η δευτεραθλήτρια Αυστρίας, Στουρμ Γκρατς, η δευτεραθλήτρια Σερβίας (μία εκ των Μπάντσκα Τόπολα / Τσουκαρίτσκι) και η ομάδα που θα προκριθεί από το άλλο ζευγάρι του 2ου προκριματικού στο οποίο θα συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός.

Η μοναδική προϋπόθεση για να αλλάξει αυτό, είναι την δεύτερη θέση στην Ουκρανία να την κατακτήσει η Σαχτάρ Ντόνετσκ (είναι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα) που έχει ranking  63.000, να προκριθεί από τον 2ο προκριματικό και να μπει στους ισχυρούς και για τον 3ο, πετώντας στους ανίσχυρους την Μαρσέιγ.

Συνοψίζοντας, αν ο Παναθηναϊκός βρεθεί στην κλήρωση για τον 3ο προκριματικό του Champions League, τότε δεδομένα θα βρει στους ισχυρούς Ρέιντζερς, Μπράγκα και κατά πάσα πιθανότητα Αϊντχόφεν και Μαρσέιγ.

Τι γίνεται σε Ουκρανία και Βέλγιο;

Πάμε να δούμε τώρα τι γίνεται στα πρωταθλήματα Ουκρανίας και Βελγίου, από τα οποία θα προκύψει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 20ής Ιουνίου.

Στην Ουκρανία, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, η Σαχτάρ Ντόνετσκ έχει 66 βαθμούς, η Ντνίπρο 64 και η Ζόρια 61 (σε ισοβαθμία μετράνε τα μεταξύ τους παιχνίδια). Η πρωταθλήτρια Ουκρανίας είναι το μεγάλο φαβορί, όμως την επόμενη αγωνιστική υπάρχει το παιχνίδι Ζόρια-Σαχτάρ και την 29η το ματς Σαχτάρ-Ντνίπρο, όπου εκεί θα κριθούν όλα.

Στο Βέλγιο, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, η Αντβέρπ με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ ισοβαθμούν στους 45 βαθμούς, ενώ η Γκενκ έχει 42. Πολλά θα κριθούν την Κυριακή στο ντέρμπι τίτλου Αντβέρπ-Ουνιόν, ενώ την τελευταία αγωνιστική υπάρχουν οι αναμετρήσεις Γκενκ-Αντβέρπ και Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ-Μπριζ.

Έτοιμη η πρόταση για να αποκτήσει Λινγκρ

Previous article

Φουντώνουν τα σενάρια για Παναθηναϊκό και Λινγκρ! (Pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.