0

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου δεν έρχεται να καπελώσει τον Γιοβάνοβιτς, αλλά να τον βοηθήσει. Αυτό, όμως που σίγουρα χρειάζεται ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είναι στήριξη και εμπιστοσύνη.

Διαβάζοντας το βιογραφικό του Γιάννη Παπαδημητρίου εντοπίζεις την ικανότητα του νέου τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού να ανακαλύπτει… προπονητές. Λουτσέσκου, Ράσταβατς, Αλμέιδα είναι κάποιοι εξ αυτών που έρχονται να προστεθούν στα όσα έχει κάνει. Εύλογα γεννάται μία κάποια… ανησυχία, αλλά τουλάχιστον από πλευράς Παναθηναϊκού τονίστηκε εξ αρχής πως έρχεται για να βοηθήσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά από επιθυμία και του ίδιου του προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, μετά από 2 χρόνια πάει σε ένα διαφορετικό μοντέλο. Επιστρέφει σε αυτό, για να το θέσουμε καλύτερα. Αν κάτι κατηγορούσαμε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι οι καθυστερήσεις στις μεταγραφές και πιο συγκεκριμένα οι καθυστερήσεις στο να επιλεχθούν οι παίκτες.

Άργησε, αλλά δεν απέτυχε

Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη λέει πως αυτή η επιμονή του Γιοβάνοβιτς δεν βγήκε σε κακό, καθώς σε αυτά τα δύο χρόνια η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν… φόρεσε κάποιο παλτό. Πήγε σε στοχευμένες κινήσεις και αν μη τι άλλο το μεταγραφικό παζάρι έχει θετικό πρόσημο.

Για παράδειγμα, η μεγαλύτερη αποτυχία του τεχνικού του τριφυλλιού δεν είναι κάποιος από αυτούς που πήρε ο Παναθηναϊκός, αλλά ο ένας που δεν κράτησε. Το όνομα αυτού: Γκατσίνοβιτς. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού επέλεξε το ρίσκο σε αυτή την περίπτωση, δεν ήθελε να χαλάσει τις οικονομικές ισορροπίες ούτε να διαταράξει τα αποδυτήρια. Το ρίσκο δεν του βγήκε. Ο Γκατσίνοβιτς όχι μόνο έλειψε από τον εφετινό Παναθηναϊκό, αλλά πήγε στην ΑΕΚ με τα γνωστά αποτελέσματα. Και από τη στιγμή αυτόν που χάνεις τον βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου είναι λογικό να σε πονάει περισσότερο.

Αυτή η μία είναι η λανθασμένη απόφαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οπερ σημαίνει η ζυγαριά γέρνει υπέρ του προπονητή του Παναθηναϊκού.

Κοινή απόφαση

Για να επιστρέψουμε στο θέμα Παπαδημητρίου, η λύση του τεχνικού διευθυντή ήταν κοινή απόφαση Αλαφούζου-Γιοβάνοβιτς. Το αν κρύβεται μία κάποια πίεση από πλευράς Αλαφούζου στο να παρθεί αυτή η απόφαση δεν θα το μάθουμε. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ήταν αρνητικός στο να ακολουθηθεί το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή, δεν ήταν αρνητικός στο να είναι αυτός ο Γιάννης Παπαδημητρίου τον οποίο γνωρίζει, αλλά ακόμα και να μην γνώριζε στην Ελλάδα και στο ελληνικό πρωτάθλημα εργάζεται άρα τον έχει παρακολουθήσει στην προηγούμενη θητεία του στην ΑΕΚ.

Το αν αποφασίστηκε από κοινού, αλλά με προτροπή του Αλαφούζου είναι ένα άλλο διαφορετικό κεφάλαιο. Πρώτον, δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού συμμετέχει ενεργά στην ομάδα και έκανε τον απολογισμό της χρονιάς. Δεύτερον, θεωρεί πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε πολλά στο κεφάλι του την τελευταία διετία, όχι μόνο τις μεταγραφές και ό,τι αφορά τη θέση του προπονητή, αλλά τη γενικότερη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αυτό που χρειάζεται ο Γιοβάνοβιτς πάνω απ’ όλα είναι η στήριξη

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου δεν έρχεται να καπελώσει τον Γιοβάνοβιτς, έρχεται να τον βοηθήσει, να τον συμπληρώσει. Τη νέα σεζόν οι απαιτήσεις μεγαλώνουν, ο Παναθηναϊκός στοχεύει στην επιστροφή στην κορυφή στην Ελλάδα, στοχεύει όμως και στην Ευρώπη. Το ότι μεγαλώνει ξανά ο σύλλογος σημαίνει ότι μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις, άρα στενεύουν τα περιθώρια για λάθη.

Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα. Το ταμείο για το αν η επιλογή Παπαδημητρίου είναι σωστή θα γίνει στο τέλος. Αυτό, όμως, που πρέπει να αποφευχθεί είναι η πρόσληψη να φέρει περισσότερα προβλήματα από λύσεις. Ο Γιοβάνοβιτς χρειάζεται στήριξη, χρειάζεται εμπιστοσύνη, χρειάζεται ηρεμία. Δεν χρειάζεται πίεση, δεν χρειάζεται ανθρώπους που έρχονται για να του αλλάξουν αυτό που με κόπο έχει χτίσει τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι ένας «γάμος» που ξεκινάει με τις καλύτερες διαθέσεις. Ίδωμεν.

Πηγή: Sportday

 

Εκτός από Τζέιμς θέλει και Χεζόνια ο Παναθηναϊκός! – Όλα τα δεδομένα

Previous article

Zeca is back!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.