0

Η επιστροφή του Κάρλος Ζέκα στον Παναθηναϊκό είναι πλέον γεγονός.

Ο Έλληνας διεθνής πλέον μετά από 6 χρόνια επιστρέφει στην ομάδα, με την οποία δέθηκε και έζησε πολύ δυνατές στιγμές. Ο Ζέκα ήρθε στο τριφύλλι το καλοκαίρι του 2011 από την Σετουμπάλ, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να είναι ο άνθρωπος που τον επέλεξε.

Με τον Παναθηναϊκό πανηγύρισε ένα Κύπελλο ενώ τέσσερα περίπου χρόνια μετά την έλευσή του έγινε και αρχηγός της ομάδας και συνετέλεσε τα μέγιστα και στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος το 2015.

Παράλληλα δέθηκε αρκετά με τον κόσμο της ομάδας, ενώ όλα αυτά τα χρόνια μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τους πράσινους τονίζοντας συνεχώς ότι θέλει κάποια στιγμή να επιστρέψει. Αυτό λοιπόν συνέβη τώρα, με τον Ζέκα αφού ολοκληρώνει την καριέρα του να αναλαμβάνει και πόστο στο τριφύλλι.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Ζέκα με το τριφύλλι.

1. Η άφιξη του με απόφαση Φερέιρα

Το καλοκαίρι του 2011 ήταν ξεχωριστό για τον Κάρλος Ζέκα. O Ζεσουάλδο Φερέιρα τότε τον ξεχώρισε από τις εμφανίσεις του με την φανέλα της Σετουμπάλ και κάλεσε την διοίκηση να τον φέρει στο τριφύλλι. Βέβαια, ούτε ο ίδιος ο Ζέκα περίμενε τότε ότι θα δεθεί τόσο με αυτή την ομάδα όσο και με την χώρα μας, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πήρε την ελληνική υπηκοότητα και έχει παίξει πολλά παιχνίδια με την φανέλα της Εθνικής μας ομάδας.

2. Το πρώτο του γκολ στο Γ. Καραϊσκάκης

Ιδιαίτερο είναι το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Κάρλος Ζέκα με την φανέλα του Παναθηναϊκού για τον απλούστατο λόγο ότι το έβαλε κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο 17ο λεπτό του αγώνα ο Κουίνσι μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, με τον Ζέκα να πετάγεται και να κάνει το 1-0 για τους πράσινους. Το ματς εκείνο έληξε 1-1.

3. Όταν αφιέρωσε  γκολ στον Φερέιρα και έδειξε πολλά για τον χαρακτήρα του

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι ο άνθρωπος που επέλεξε τον Κάρλος Ζέκα και του άνοιξε τον δρόμο για μία καλύτερη καριέρα. Αυτό ο Ζέκα δεν το ξέχασε ποτέ. Παναθηναϊκός και Φερέιρα ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους. Στο πρώτο ματς χωρίς τον Φερέιρα στον πάγκο ο Κάρλος Ζέκα σκοράρει και μάλιστα τότε δεν το πανηγύρισε. Με τον τρόπο αυτό το αφιέρωσε σε εκείνον και σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά τότε: «Αυτό δεν είναι δίκαιο. Δεν είναι ο Φερέιρα υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει στην ομάδα. Σίγουρα δεν τα πηγαίνουμε και τόσο καλά μέχρι τώρα, αλλά δεν είναι εκείνος που φταίει. Ολοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης, αλλά όπως πάντα, αυτός που την πληρώνει είναι ο προπονητής και αυτό στην προκειμένη περίπτωση είναι άδικο». Κάπως έτσι ο Ζέκα έδειξε ότι είναι ένα παιδί που δεν ξεχνά όσους τον έχουν βοηθήσει.

4. Το εκτός έδρας γκολ με την Τότεναμ

Μετά το γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης», το γκολ κόντρα στην Τότεναμ εκτός έδρας είναι ιδιαίτερο και αυτό ισχύει φυσικά λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου. Οι πράσινοι σε αυτό το παιχνίδι τον Δεκέμβριο του 2012 μπορεί να ηττήθηκαν με 3-1, αλλά ο Ζέκα τότε με ωραία κεφαλιά είχε φέρει το ματς στα ίσα και είχε βάλει τον Παναθηναϊκό μέσα στην διεκδίκηση του αγώνα.

5. Όταν έγινε αρχηγός

Δύο χρόνια μετά την έλευση του στον Παναθηναϊκό και με την έλευση του Γιάννη Αναστασίου πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το γεγονός αυτό του έδωσε μεγάλο μπουστ στην ψυχολογία του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πήρε την φανέλα με το νούμερο 10 και άρχισε να αγωνίζεται περισσότερο στα χαφ. Την ίδια στιγμή γνώριζε και ο ίδιος ότι ήταν μεγάλη ευθύνη να φοράς το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε αυτή την ομάδα, το οποίο φυσικά και τίμησε.

6. Όταν έφτασε τις 100 εμφανίσεις με τα πράσινα

Η 29η Ιανουαρίου του 2014 είχε ιδιαίτερα σημασιολογικό χαρακτήρα για τον Κάρλος Ζέκα. Ο Ζέκα στο εντός έδρας παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδος με τον Ολυμπιακό Βόλου έφτασε τις 100 εμφανίσεις και τιμήθηκε από την πράσινη ΠΑΕ.

7. Η κούπα ως αρχηγός

Το τέλος της σεζόν 2013- 2014 ήταν ιδανικό για τον Παναθηναϊκό και τον Κάρλος Ζέκα. Συγκεκριμένα, στην πρώτη του χρονιά ως αρχηγός κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο με το τριφύλλι. Ο Ζέκα πραγματοποίησε σούπερ εμφανίσεις με το τριφύλλι εκείνη τη σεζόν και συνετέλεσε τα μέγιστα στο να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην κατάκτηση του πρώτου του τροπαίου μετά από 4 χρόνια, το οποίο και σήκωσε στον ουρανό του ΟΑΚΑ.

8. Η σπουδαία εμφάνιση στο 4-3 επί του ΠΑΟΚ

Στις 08/03/15 ο Παναθηναϊκός καλούταν να παίξει ένα σημαντικό ματς με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο χωρίς τον κόσμο του. Οι φίλοι του τριφυλλιού είχαν μαζευτεί έξω από την Λεωφόρο, προκειμένου να στηρίξουν την ομάδα. Ο Ζέκα ήταν εκ των πρωταγωνιστών αυτής της νίκης, μιας και έδωσε δύο ασίστ σε εκείνο το ματς. Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τα πράσινα.

9. Το πρωτάθλημα του 2015 που δεν τον άφησαν να τον πάρει
Τη σεζόν 2014-15 ο Παναθηναϊκός μετά από αρκετά χρόνια διεκδίκησε το πρωτάθλημα με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του. Ένα πρωτάθλημα που χάθηκε λόγω του κατεστημένου που υπήρχε τότε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ζέκα ήταν εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της ομάδας, με το τριφύλλι να μην τα καταφέρνει στο τέλος.

10. Το τελευταίο του ματς με τον Παναθηναϊκό και η υπόσχεση Αλαφούζου

Το καλοκαίρι του 2017 ο Κάρλος Ζέκα αποχώρησε από το τριφύλλι. Συγκεκριμένα, λίγες μόνο μέρες μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπιλμπάο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ πήρε μεταγραφή για την Κοπεγχάγη. Ο Παναθηναϊκός τότε πέρασε σε μια άσχημη φάση της ιστορίας του. Τότε βέβαια ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε υποσχεθεί στον Ζέκα ότι θα τον φέρει κάποια στιγμή και πάλι στο τριφύλλι για να κλείσει την καριέρα του, όπως και έγινε σήμερα.

Ο Ζέκα αποτελεί έναν εκ των παικτών που συνέδεσαν το όνομα τους με το τριφύλλι. Ο κόσμος τον αγάπησε και αυτός δέθηκε με τον σύλλογο. Επιστρέφει λοιπόν για να παίξει τα τελευταία του ματς με την ομάδα της καρδιάς του και στη συνέχεια να αναλάβει πόστο στην ομάδα.

Σενάριο για Παναθηναϊκό και Κεσχρίντα που θέλουν και ο Ολυμπιακός και Άρης!

Previous article

Δεν θέλει ακόμα επιθετικό ο Γιοβάνοβιτς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.