0

Ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να κάνει μία οικονομική υπέρβαση για χάρη του Λινγκρ που θα είναι αντίστοιχη με αυτή που έκανε για τον Σπόραρ, με τις συνθήκες να είναι πλέον καλύτερες για την μεταγραφή του Τσέχου από ότι ήταν τον Ιανουάριο, χωρίς όμως αυτό να κάνει εύκολη την απόκτησή του.

Κάθε μεταγραφική υπόθεση έχει πάντα πολλές παραμέτρους, έως ότου να μπουν όλα τα “κουτάκια” στη θέση τους και να πέσουν οι υπογραφές. Διότι μόνο τότε κάτι όχι μόνο θεωρείται, αλλά και είναι “κλεισμένο”. Αμέτρητα τα παραδείγματα στο παρελθόν…

Ο Παναθηναϊκός θέλει να “τρέξει” τις εφετινές μεταγραφικές κινήσεις του και να ολοκληρώσει τις τρεις “βασικές” κινήσεις του μέχρι τα μέσα Ιουνίου ή στη χειρότερη των περιπτώσεων λίγο πριν αναχωρήσει για την Αυστρία (25/6) και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Αυτό ανέφερε κι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού “τριφυλλιού”, Γιάννης Αλαφούζος, στην προ 11 ημερών συνέντευξη που παραχώρησε, προσθέτοντας πως ο προγραμματισμός κι ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και δη απ’ τον περασμένο Γενάρη.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η περίπτωση του Όντρεϊ Λινγκρ, τον οποίο ο Παναθηναϊκός είχε στις πρώτες επιλογές του για το “8” και το “10” και ουδέποτε έβγαλε απ’ το στόχαστρό του, παρά το “όχι” της Σλάβια Πράγας στην προηγούμενη μεταγραφική περίοδο και την απόφαση/επιλογή της τσεχικής ομάδας να μην αποδυναμώσει κι άλλο το ρόστερ της, στη δική της μάχη με την Σπάρτα Πράγας για την τσεχική 1.Liga.

Οι “πράσινοι” αναπροσάρμοσαν τις τότε αναζητήσεις τους, όμως ήταν δεδομένο πως θα επανέρχονταν για τον 24χρονο διεθνή Τσέχο επιθετικό, τον οποίο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε ξεχωρίσει απ’ την πρώτη στιγμή. Και τον είχε… τσεκάρει καλύτερα (σχεδόν) από κάθε άλλο, δεδομένου ότι τον συνάντησε στο διάβα του τον περασμένο Αύγουστο στον 3ο προκριματικό του Europa Conference League. Παρότι σ’ εκείνα τα ματς ο Λινγκρ έπαιξε κατά συνθήκη φορ, διότι η Σλάβια είναι off όλες τις βασικές επιλογές της στο “9”.

Το δεδομένο “come back” του Παναθηναϊκού είχε επισημανθεί (μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας) και προς την πλευρά του παίκτη και δη προς τους εκπροσώπους του, με τους “πράσινους” να ξεκινούν ένα “αθόρυβο”, αλλά κι αποτελεσματικό “ψηστήρι”, προετοιμάζοντας το έδαφος για την καλοκαιρινή επιστροφή τους στην υπόθεση.

Οι άνθρωποι του “τριφυλλιού” έχουν αναλύσει προς τους ανθρώπους του Λινγκρ όλο το πρότζεκτ όχι μόνο της ομάδας, αλλά και το πλάνο που έχουν για να τον αξιοποιήσουν ως ένα πολύ βασικό κομμάτι στην προσπάθεια του κλαμπ να επιστρέψει στην κορυφή και να επανέλθει συνολικά στα “κανονικά” κυβικά του.

Πλάνο που φαίνεται πως “έψησε” την πλευρά του παίκτη, που βλέπει πολύ θετικά την προοπτική της μετακίνησής του στην Ελλάδα ως το πρώτο βήμα του εκτός συνόρων αι σταθεροποίησής του στην Εθνική Τσεχίας.

Μόνο εύκολο δεν είναι Μάιο μήνα

Κι όσο κι αν όλο αυτό ακούγεται “κλισέ”, μόνο εύκολο δεν είναι, να “ψηθεί” ένας παίκτης ή να δει φουλ θετικά μία τέτοια κίνηση Μάιο μήνα, πριν καλά-καλά “ανοίξει” η μεταγραφική αγορά. Κι όχι… όποια κι όποια αγορά, αλλά η τσεχική η οποία έχει ομάδες με πάρα πολύ σταθερή παρουσία στα Κύπελλα Ευρώπης τα τελευταία χρόνια κι έχει γεμίσει με παίκτες τα πρωταθλήματα της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης (Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία).

Ο Παναθηναϊκός έχει κρατήσει με πολύ σταθερό τρόπο την επικοινωνία με την πλευρά του Λινγκρ κι αυτό φαίνεται κι απ’ την απόφαση του παίκτη να απορρίψει και τις δύο προτάσεις της Σλάβια για επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι 2024, όπως καταγράψαμε προ ημερών κι επιβεβαίωσαν και την Παρασκευή (26/5) τα τσεχικά ΜΜΕ.

Η Σλάβια είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένη πλέον να συζητήσει προτάσεις για τον Λινγκρ με πολύ πιο λογικούς όρους, κάτι που “φωτογράφισαν” και οι δηλώσεις του προπονητή της Γίντριχ Τρπισόφσκι μετά το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, όπου “άνοιξε” επί της ουσίας την… πόρτα της πώλησης για τον 24χρονο Τσέχο μεσοεπιθετικό.

Για να μην χαθεί ως “ελεύθερος” μετά την 1η Ιανουαρίου 2024, όπως έγινε τον περασμένο Γενάρη με τον Ολαγίνκα, ο οποίος επέλεξε την εξαιρετική πρόταση που του κατέθεσε ο Ερυθρός Αστέρας κι από την 1η Ιουλίου μετακομίζει στο Βελιγράδι.

Η τσεχική Λίγκα ολοκληρώνεται απόψε (27/5) κι ο Παναθηναϊκός ξεκινάει πλέον τις διαπραγματεύσεις για τον Λινγκρ. Τον Ιανουάριο οι τιμές που ακούστηκαν απ’ την τσεχική πλευρά έφταναν τα 6 εκατ. ευρώ. Τώρα (θα) είναι αρκετά πιο κάτω, με τους “πράσινους” να έχουν τη διάθεση για να κάνουν μία σημαντική υπέρβαση -σε τιμές… Σπόραρ- για να βρουν σημείο και φόρμουλα συμφωνίας με τη Σλάβια.

Η διαπραγμάτευση μόλις ξεκινάει, όμως αυτή τη φορά οι προϋποθέσεις είναι πολύ πιο γόνιμες για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να κάνει απ’ τον Τσέχο μία (πραγματικά πολύ) καλή αρχή στο κομμάτι της ενίσχυσής του…

Τραγική εικόνα το «τριφύλλι» και ήττα με 76-71 στο Περιστέρι

Previous article

Σπανούλης: «Τρυπάμε το ταβάνι μας κάθε φορά – Παίζουμε απέναντι σε οκταπλάσιο μπάτζετ»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.