0

Η φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος του Παναθηναϊκού έχει μία σημαντική διαφορά σε σχέση με τις δύο προηγούμενες. Η πρόσληψη του Γιάννη Παπαδημητρίου από τη διοίκηση στη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας έχει ήδη παίξει καταλυτικό ρόλο στις δύο σπουδαίες προσθήκες, τον διεθνή Σέρβο Φίλιπ Τζούρισιτς και τον διεθνή Ολλανδό Τόνι Βιλένα, που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής οι πράσινοι. Και φέρουν τη σφραγίδα του.

Ειδικότερα όσον αφορά το αποψινό… μπαμ του τριφυλλιού με την αγορά του Βιλένα από την Εσπανιόλ και την απόσπαση της υπογραφής του για τέσσερα χρόνια, ο ρόλος του Παπαδημητρίου υπήρξε καθοριστικός. Και, γενικώς, τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Οχι μόνο για τον εντοπισμό του Ολλανδού άσου, ούτε απαραίτητα για τη θετική έκβαση των δύσκολων διαπραγματεύσεων για την απόκτηση ενός παίκτη για τον οποίο υπήρχαν αρκετοί μνηστήρες (ευρωπαϊκοί σύλλογοι) που έριζαν για την απόκτησή του.

Αλλά και για τους χειρισμούς του που εξασφάλισαν το εντυπωσιακό deal. Ο Παπαδημητρίου είχε κυκλώσει εδώ και πολύ καιρό την περίπτωση του Βιλένα για την ποιοτική αναβάθμιση της ομάδας στη θέση “8”.

Δούλευε μεθοδικά τα οικονομικά δεδομένα, με ταυτόχρονες επαφές τόσο με την Εσπανιόλ όσο και με την πλευρά του 28χρονου Ολλανδού, δίχως να διαρρεύσει το παραμικρό.

Οταν έφτασε την περίπτωσή του σε φάση υλοποίησης, μετέβη στην Αυστρία. Εκεί όπου έχει καταλύσει η αποστολή του Παναθηναϊκού για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας. Ενας από τους λόγους του ταξιδιού του, όχι ασφαλώς ο μοναδικός, ήταν να ενημερώσει από κοντά τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τα δεδομένα που υπήρχαν.

Μετά τις αναλυτικές συζητήσεις των δύο ανδρών ο Σέρβος προπονητής άναψε το πράσινο φως, καθώς τα χαρακτηριστικά του Βιλένα μόνο απαρατήρητα δεν θα μπορούσαν να περάσουν και την Τετάρτη το βράδυ ο Παπαδημητρίου αποχώρησε από το προπονητικό κέντρο της ομάδας στην Αυστρία και έκανε ταξίδι αστραπή στην Βαρκελώνη.

Η συμφωνία έπρεπε να τελειώσει πάση θυσία. Κάθε… λεπτό χαμένο θα μπορούσε να λειτουργήσει εις βάρος του Παναθηναϊκού. Εχοντας φτάσει σε φάση υλοποίησης τις διαπραγματεύσεις με τον ατζέντη του παίκτη για τις απολαβές και τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του, έπρεπε να τελειώσει… εδώ και τώρα (και) με την Εσπανιόλ.

Εχοντας ασφαλώς την άδεια της διοίκησης, ο Παπαδημητρίου δεν έχασε καθόλου χρόνο. Και, εν μέσω άκρας μυστικότητας, εξασφάλισε την αγορά ενός σπουδαίου κεντρικού μέσου που αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό το ποιοτικό βάθος στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού.

Μεθοδικά και αθόρυβα είχε κινηθεί επίσης και στη μεταγραφή του Φίλιπ Τζούρισιτς. Από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την ύπαρξη της ρήτρας για την ελευθερία του Σέρβου άσου μετά τον υποβιβασμό της Σαμπντόρια, κι έχοντας φυσικά την απόλυτη συγκατάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ενθουσιάστηκε με τη συγκεκριμένη προοπτική, καθώς γνώριζε άριστα τον συμπατριώτη του μεσοεπιθετικό, έφερε σε χρόνο dt εις πέρας την αποστολή του παρότι υπήρχαν κι άλλοι διεκδικητές.

Δύο σπουδαίες μεταγραφικές επιτυχίες του Παναθηναϊκού φέρουν την υπογραφή του. Επόμενη πρόκληση για τον Παποαδημητρίου είναι ο… εκλεκτός για το κέντρο της άμυνας που βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων…

Τόνι Βιλένα: 3 εκατ στην Εσπανιόλ, 1,5 εκατ το χρόνο στον Ολλανδό από τον Παναθηναϊκό!

Previous article

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στο «κάδρο» για στόπερ το “θηρίο” Γκραβιγιόν! (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.