0

Ο προπονητής της εθνικής Ουγγαρίας, Μάρκο Ρόσι αποθέωσε τον Λάζλο Κλεϊνχέισλερ, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του στην Παναχαϊκή, ενώ μίλησε και για την μεταγραφή του Σομποσλάι στη Λίβερπουλ.

Ο Μάρκο Ρόσι έχει κλείσει μια πενταετία στον πάγκο της εθνικής Ουγγαρίας, ενώ αριθμεί συνολικά 11 χρόνια παρουσίας στο μαγυάρικο ποδόσφαιρο.

Επί των ημερών του η Ουγγαρία έχει παρουσιάσει θεαματική βελτίωση με αποκορύφωμα την παρουσία της εθνικής ομάδας στα τελικά του Euro 2020, όπου απέσπασε ισοπαλία στη φάση των ομίλων από Γερμανία και Γαλλία. Ακόμη πιο εκπληκτικό το γεγονός πως το συγκρότημα του Ρόσι υπερίσχυσε δύο φορές της Αγγλίας εκ των οποίων με το εμφατικό 4-0 μέσα στο «Μολινό», ενώ επικράτησε και της Κροατίας (2-1).

Καθόλου άσχημα για τον 58χρονο τεχνικό, ο οποίος ξεκίνησε της καριέρα του, ως δεύτερος βοηθός του Βιτσέντσο Γκουερίνι στην Παναχαϊκή το 2002! Μάλιστα, όπως σημείωσε δεν ξεχνά τα πρώτα του βήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Μην ξεχνάτε πως στο ξεκίνημα της προπονητικής καριέρας μου βρέθηκα στην Ελλάδα και δούλεψα στην Παναχαϊκή για δύο-τρεις μήνες.

Ήμουν ο δεύτερος βοηθός στην ομάδα, στη σεζόν 2002-03 εάν θυμάμαι καλά. Εκείνη την χρονιά η Παναχαϊκή υποβιβάστηκε και στη συνέχεια ο σύλλογος χρεοκόπησε.

Πάντα όμως διατηρώ πολύ ωραίες αναμνήσεις από την Ελλάδα και τον Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους, οι οποίοι νιώθω πως με εκτιμούν».

Ο Ρόσι αναφέρθηκε και στον μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού, Λάζλο Κλεϊνχέισλερ με εγκωμιαστικά σχόλια!

«Για εμάς ο Λάζλο είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής. Πρώτα απ’ όλα μου αρέσει πολύ ο χαρακτήρας του. Μου αρέσουν οι παίκτες που μάχονται και διεκδικούν κάθε μπαλιά καθόλη την διάρκεια ενός αγώνα.

Ο Κλεϊνχέισλερ είναι τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστής. Διαθέτει ένα μείγμα από αρετές. Είναι σκληρός, ταχύς με καλή τεχνική κατάρτιση και ικανότατος στις μονομαχίες με τους αντιπάλους του, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά.

Θεωρώ πως είναι ένας πλήρης ποδοσφαιριστής. Η άποψη μου είναι πως εάν του δοθεί χώρος μπορεί να δείξει ακόμη περισσότερα πράγματα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και να αποδείξει πόσο πραγματικά καλός ποδοσφαιριστής είναι.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως χρειάζεται να παίζει περισσότερα λεπτά και να έχει πιο σταθερή παρουσία στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Είμαι βέβαιος πως διαθέτοντας την κατάλληλη φυσική κατάσταση θα καταφέρει να καθιερωθεί στο αρχικό σχήμα και να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού».

Ο έμπειρος τεχνικός παράλληλα σχολίασε την μεταγραφή του Ντόμινικ Σομποσλάι στην Λίβερπουλ, η οποία κόστισε 70 εκατ. ευρώ!

«Δεν θα ήθελα να πιστωθώ εγώ την εξέλιξη του Ντόμινικ. Έφτασε μέχρι εδώ χάρη στην επιθυμία του για διάκριση, αλλά και την σκληρή δουλειά του. Θεωρώ πως με τον Κλοπ, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Υπάρχει περιθώριο να φτάσει στο σημείο να γίνει παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστής και να αναγνωρίζεται από όλη την Ευρώπη».

Τέλος ο Μίροτιτς από την Μπαρτσελόνα – ”Πράσινα σενάρια” λόγω απειλών που δέχεται και ακύρωση της συμφωνίας με Παρτιζάν!

Previous article

Ο Γιοβάνοβιτς είδε αυτά που δεν ήθελε και κατέληξε στην ενδεκάδα για τη Ντνίπρο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.