0

Οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει ο Γιοβάνοβιτς σχετικά με τους τρεις που θα πρέπει να κοπούν σε πρώτη φάση για τα παιχνίδια με την Ντνίπρο, για τα προκριματικά του Champions League.

Ο πρώτος (επιβεβλημένος) «πονοκέφαλος» της σεζόν είναι προ των… πυλών για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς μέχρι το βράδυ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταθέσει στην ΟΥΕΦΑ τη λίστα του για τα δύο παιχνίδια με την Ντνίπρο.

Ο Σέρβος θα συμπεριλάβει στη λίστα και τους Τόνι Βιλένα, Τιν Γεντβάι, τα δύο τελευταία αποκτήματα του «τριφυλλιού», ωστόσο θα χρειαστεί να αφήσει -σ’ αυτή τη φάση- τρεις (απ’ τους συνολικά 20) ξένους ποδοσφαιριστές. Βάσει κανονισμού οι ομάδες θα πρέπει να δηλώνουν στις ευρωπαϊκές λίστες τους τέσσερις παίκτες που προέρχονται απ’ την ακαδημία τους (homegrown players) και άλλους τέσσερις, οι οποίοι θα έχουν εκπαιδευτεί απ’ τα 15 έως τα 21 τους σε ομάδες της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Στην πρώτη κατηγορία οι «πράσινοι» έχουν τους Ξενόπουλο, Βαγιαννίδη, Σιδερά και Φρόκου και στη δεύτερη τους Λοντίγκιν, Κώτσιρα και Ιωαννίδη. Επί της ουσίας η μία κενή θέση που υπάρχει στους παίκτες που εκπαιδεύτηκαν σε ομάδες της Ελλάδας δεν μπορεί να καλυφθεί από ξένο παίκτη κι ως εκ τούτου η λίστα θα πρέπει να έχει μάξιμουμ 17 ξένους (κι απεριόριστους προερχόμενους απ’ την ακαδημία, όπως οι Φικάι, Κάτρης, Μαργκόνο κ.ά. που θα ανήκουν στη List B).

Δεδομένου ότι ο Γκάνεα δεν είναι σε θέση να βοηθήσει ακόμη την ομάδα κι ο Τρουιγέ έφυγε με δανεισμό στον Βόλο, θα πρέπει να μείνουν εκτός λίστας άλλοι τρεις ξένοι, σε μία επιλογή ούτως ή άλλως δύσκολη. Σ’ αυτήν θα ζυγιστούν όλα τα δεδομένα και θα παίξουν ρόλο κι οι τραυματίες.

Οπως π.χ. ο Τσέριν, ο οποίος ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα κι όπως όλα δείχνουν δεν θα μπορέσει να βοηθήσει στα ματς με την Ντνίπρο. Αν ο Σλοβένος μείνει εκτός σ’ αυτή τη σειρά αγώνων, θα μπορεί βεβαίως να δηλωθεί στις επόμενες σειρές των προκριματικών, όπου κάθε ομάδα καταθέτει νέα λίστα. Κάθε κλαμπ θα έχει δικαίωμα από αύριο να κάνει έως και δύο αλλαγές στη λίστα της, μέχρι και τα μεσάνυχτα της παραμονής του πρώτου αγώνα.

 

Τα 3 νέα στοιχεία που προσθέτει στο παιχνίδι του ΠΑΟ το τούρμπο Σενγκέλια

Previous article

Τέλος ο Μίροτιτς από την Μπαρτσελόνα – ”Πράσινα σενάρια” λόγω απειλών που δέχεται και ακύρωση της συμφωνίας με Παρτιζάν!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.