0

Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε έναν παίκτη με ποιότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά και ο Φίλιπ Τζούρισιτς δείχνει με το καλημέρα να “κουμπώνει” σε αυτό το ρόλο που του έχει δώσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μια ασίστ, ένα γκολ, μια key pass, μια ντρίμπλα που θα ξεκλειδώσει την άμυνα, μια ενέργεια που θα δείξει πως “είμαι εδώ” και θα βγάλει τον Παναθηναϊκό από τα δύσκολα. Αυτά αναζητούσε στο πρόσωπο του Φίλιπ Τζούρισιτς το τριφύλλι με την απόκτηση του και αυτά βρήκε στον Σέρβο μέσο ο οποίος με το καλημέρα δείχνει να κερδίζει το χειροκρότημα του κόσμου του Παναθηναϊκού. Χωρίς ακόμα να έχει απλώσει όλο το ταλέντο του στο χορτάρι της Λεωφόρου.

Στα δύο παιχνίδια κόντρα στην Ντνίπρο μπορεί ο Σπόραρ να ήταν ο ποδοσφαιριστής που πέτυχε τα τρία από τα πέντε γκολ των πράσινων και να βοήθησε τα μέγιστα να έρθει η πρόκριση στον 3ο προκριματικό του Champions League αλλά ο Φίλιπ Τζούρισιτς είναι ο παίκτης για τον οποίο μιλάνε οι φίλοι των πράσινων μετά από κάθε ματς.

Ο Σέρβος στα πρώτα του 157 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο έχει ήδη ένα υπέροχο γκολ, στη Σλοβακία, με αριστοτεχνικό πλασέ και μια ασίστ στη Λεωφόρο πάρε-βάλε στον Σπόραρ με τον 31χρονο διεθνή μέσο να κάνει όλη τη δουλειά και τον Σλοβένο φορ να τελειώνει απλά τη φάση. Σε μια φάση που ο Παναθηναϊκός έψαχνε από κάπου να πιαστεί, ήταν με την πλάτη στον τοίχο καθώς η Ντνίπρο είχε φτάσει στην ανατροπή του σκορ και έψαχνε ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί μίλησε ο Σέρβος που “χόρεψε” την άμυνα των Ουκρανών και με μια κατά μέτωπο επίθεση έδωσε τη λύση.

Πράγματα που πέρυσι ο Μπερνάρ δεν τα έδινε, σε τέτοιο βαθμό, όταν έπαιζε στο “10” σε αντίθεση με τον Τζούρισιτς ο οποίος έχει ακόμα μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και όλα αυτά ενώ δεν έχει κλείσει καν μήνα στην Ελλάδα και το τριφύλλι. Ο Σέρβος που με το στυλ του θυμίζει… Σανμαρτεάν έχει ήδη αρχίσει να ξεσηκώνει τον κόσμο του συλλόγου και είναι σίγουρο πως αν δεθεί ακόμα περισσότερο με την ομάδα, αν μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του, αν γίνουν και οι υπόλοιποι καλύτεροι τότε θα βγάλει και αυτός περισσότερες αρετές μέσα στο γήπεδο.

Ο καθένας μπορεί να διακρίνει την ποιότητα του. Να δει πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεδομένα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο τρόπος με τον οποίο πλάσαρε στο γκολ στο Κόζιτσε για το 2-0 του Παναθηναϊκού, η υποδοχή της μπάλας και η πρώτη του ντρίμπλα στη Λεωφόρο για την ασίστ στο 2-2 του Σπόραρ είναι πράγματα που βλέπει και ο πιο αδαής.

Δεν προσφέρει μόνο στην επίθεση αλλά και στην άμυνα

Αυτό που δεν βλέπουν πολλοί είναι η συνεισφορά που έχει εν γένει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο Σέρβος μέσος. Δεν χάνει τη μπάλα με τίποτα, κέρδιζει αρκετά και σημαντικά φάουλ. Αν και είναι αλήθεια πως την Τρίτη το βράδυ στη Λεωφόρο ο διαιτητής πολλές φορές αρνήθηκε να τα σφυρίξει και προκάλεσε τον εκνευρισμό του. Βέβαια ήδη σε αυτά τα δύο πρώτα ματς έχει κερδίσει έξι φάουλ.

Επίσης πρόκειται για ένα “δεκάρι” όχι “δαντέλα” αλλά έναν Σέρβο μαχητή ο οποίος θα γυρίσει να μαρκάρει, θα κάνει τάκλιν για να ανακτήσει τη μπάλα και θα βοηθήσει και αμυντικά τους συμπαίκτες του όσο μπορεί. Χαρακτηριστική η φάση με το τάκλιν πάνω στον Ντόβμπικ στις αρχές του δευτέρου μέρους. Ενώ είναι αξιοσημείωτο πως σε αυτά τα δύο πρώτα επίσημα ματς του Παναθηναϊκού ο Σέρβος είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει υποπέσει στα περισσότερα φάουλ από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή του τριφυλλιού έχοντας κάνει έξι σε αυτά τα 157 λεπτά που έχει παίξει.

Τα πρώτα δείγματα που έχει δείξει εντός των τεσσάρων γραμμών ο διεθνής Σέρβος ποδοσφαιριστής είναι θετικότατα και δεδομένα έχει ήδη βγάλει το “μισό” ίσως και περισσότερο συμβόλαιο του με τη συνεισφορά του έως τώρα. Αν συνεχίσει έτσι και πάρει ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες στα επόμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού τότε δεδομένα το τριφύλλι θα γίνει ακόμα καλύτερο, απρόβλεπτο και επικίνδυνο επιθετικά με τον 31χρονο να έχει την ικανότητα με μια του πάσα, μια ντρίπλα, μια ενέργεια του να δίνει το κάτι διαφορετικό στην ομάδα.

 

Αλλαγή στάσης για Μαντσίνι από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού: «Εξέθεσε τον Γιοβάνοβιτς, πρέπει να ξεκινάει»

Previous article

Έρικ Πάλμερ Μπράουν: Ο νέος… βιονικός στόπερ του Παναθηναϊκού για τον οποίο είχε δώσει μάχη η Σίτι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.