0

Ο Πορτογάλος προπονητής που συνδέει Παναθηναϊκό και Μπράγκα


Παναθηναϊκός και Μπράγκα «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους και το «PFS», κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και σάς υπενθυμίζει το Πορτογάλο προπονητή που κάθισε στο πάγκο και των δύο.

Λίγες ώρες απέμειναν για τη μεγαλύτερη μάχη, μέχρι την επόμενη, που καλείται να δώσει ο Παναθηναϊκός.

Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» το βράδυ της Τρίτης (29/08 22:00) θα αντιμετωπίσουν τη Μπράγκα στο ΟΑΚΑ, το οποίο αναμένεται να είναι κατάμεστο, για τη ρεβάνς του 2-1 στη Πορτογαλία, για τα Play Off του Champions League.

Αν κοιτάξει κανείς στο παρελθόν των δύο ομάδων, θα βρει αρκετά κοινά, όπως η θητεία του Αντρέ Πίντο. Ωστόσο δεν είναι μόνον αυτός. Εκτός από τον συγκερκιμένο ποδοσφαιριστή, υπάρχει και ένας προπονητής της Ιβηρικής χώρας, ο οποίος κάθισε στην άκρη του πάγκου και των δύο ομάδων.

Ο λόγος γίνεται για τον 77χρόνο, σήμερα, προπονητή Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Φερέιρα, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην Αίγυπτο και προπονεί την τοπική Ζαμάλεκ είχε προπονήσει, μεταξύ άλλων και τον Παναθηναϊκό, στον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο στις 14 Νοεμβρίου του 2010 έπειτα από ένα τραγικό πέρασμα από την Μάλαγα.

Στους «πράσινους» παρέμεινε μέχρι το Νοέμβριο του 2012, όταν και έθεσε της παραίτηση του στην «πράσινη» ΠΑΕ καθώς έβλεπε ότι δεν μπορούσε να βγάλει τον Παναθηναϊκό από το «τέλμα» που είχε περιπέσει

Σε σύνολο 71 αγώνων ο Πορτογάλος σημείωσε 42 νίκες, 14 ισοπαλίες και 15 ήττες, ρεκόρ το οποίο τον φέρνει στην 8ή θέση των πολυνικών προπονητών του Παναθηναϊκού ενώ στην αμέσως επόμενη θέση είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με 41 νίκες σε 72 ματς.

Στους Πορτογάλους της Μπράγκα παρέμεινε για 3 χρόνια από τις 19 Απρίλιο 2003 έως το 2006. Τη πρώτη του χρονιά τερμάτισε 14ος γλυτώνοντας, την ομάδα από τον υποβιβασμό, ενώ τις τρεις αμέσως επόμενες χρονιές τερμάτισε τη Μπράγκα κατά σειρά στις θέσεις: (2003-04), (2004-05, 2005,06).

Ωστόσο επέστρεψε τον Μάιο του 2013 λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό για να αποχωρήσει ξανά λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2014 έπειτα από μια ισοπαλία με την Αρούκα.

Σαλπιγγίδης: «Στο 50-50% οι πιθανότητες με Μπράγκα»

Previous article

Το ΟΑΚΑ «φόρεσε» τα… ευρωπαϊκά του (Pics)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.