0

Ο Άντραζ Σπόραρ μίλησε για τα συναισθήματα των παικτών του Παναθηναϊκού μετά τον άδοξο αποκλεισμό από τη Μπράγκα, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα των δύο αγώνων.

Αποτελεί κοινή παραδοχή: ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τη Μπράγκα γιατί δεν σκόραρε. Σε κανένα τομέα δεν υστέρησαν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς απέναντι στους αντιπάλους τους, παρά μόνο σε έναν… Ο οποίος ήταν και ο πλέον κρίσιμος: το σκοράρισμα.

Αυτό επισήμανε ο Άντραζ Σπόραρ, απαντώντας σε ερώτηση του Sportal για τις προοπτικές του Τριφυλλιού στο Europa League. «Yes, we can… (σ.σ. παύση) If we start to score» σχολίασε ο Σλοβένος στράικερ, συμπεριλαμβάνοντας και μία δόση αυτοκριτικής.

Πάντως, ο Σπόραρ για άλλη μία φορά δεν κρύφτηκε στις δηλώσεις του και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία δικαιολογία για να μην νικήσει την Κυριακή στους Ζωσιμάδες. Το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος στόχος και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι το επόμενο εμπόδιο για να στεφθούν πρωταθλητές οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο «Sportal»:

-Πώς νιώθει ένας παίκτης μετά από έναν αποκλεισμό, όταν μέσα στο γήπεδο έδειξε ότι ήταν ανώτερος από τον αντίπαλο του; Πως το διαχειρίζεστε;

«Η ερώτηση περιέγραψε τα συναισθήματα μας. Το τόνισες και εσύ, εμείς ήμασταν καλύτεροι στο χορτάρι. Τα κάναμε όλα σωστά, εκτός από το πιο κρίσιμο, το πιο καθοριστικό κομμάτι: το σκοράρισμα. Δεν σκοράραμε. Η Μπράγκα το έπραξε και προκρίθηκε. Αυτή ήταν η διαφορά μας».

-Έχεις μία εξήγηση για αυτή την αδυναμία στο σκοράρισμα; Τις πολλές χαμένες ευκαιρίες;

«Μετά το γκολ που δεχτήκαμε, θα μπορούσαμε να είχε ισοφαρίσει στην αμέσως επόμενη φάση. Τριάντα δευτερόλεπτα μετά. Δυστυχώς, αυτή είναι η ουσία του ποδοσφαίρου. Σκοράρεις; Νικάς. Δεν σκοράρεις; Δεν περνάς».

-Πόσο εύκολο είναι για τους παίκτες του Παναθηναϊκού να ανασυγκροτηθούν άμεσα μετά από μία οδυνηρή εμπειρία; Να πάτε στα Γιάννενα την Κυριακή και να νικήσετε;

«Το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος μας. Η εμπειρία του Champions League μας άρεσε πολύ και θέλουμε να τη ζήσουμε ξανά, να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους ομίλους. Για να έχουμε τη δυνατότητα, πρέπει να αναδειχτούμε πρωταθλητές στην Ελλάδα. Άρα, μέρος της δουλειάς είναι να πάμε στα Γιάννινα και να νικήσουμε».

-Αυτό είναι το προφανές. Αλλά συχνά μετά από μία μεγάλη επιτυχία ή αποτυχία, είναι δύσκολο για τους παίκτες να συγκεντρωθούν.

«Είμαστε επαγγελματίες, ανήκουμε στον Παναθηναϊκό και δεν έχουμε δικαιολογία για απογοητεύσεις, στεναχώριες και θυμούς. Η ομάδα μας πληρώνει για να νικάμε και να σκεφτόμαστε κάθε ματς και όχι να επικαλούμαστε το παραμικρό. Όλοι είμαστε θλιμμένοι από τον αποκλεισμό, θέλαμε πολύ να προκριθούμε, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πρωτάθλημα».

-Πως βίωσε την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ; Γιατί είναι ένα περιβάλλον διαφορετικό από τη Λεωφόρο.

«Οι οπαδοί μας ήταν φανταστικοί. Τόσος κόσμος, τόσος παλμός. Δυστυχώς, δεν τους επιβραβεύσαμε με την πρόκριση, αλλά αυτοί ξανά μας χειροκρότησαν και μας υποστήριξαν, παρά τον αποκλεισμό. Δεν συναντάς εύκολα τέτοια στάση σε αποτυχίες. Πρέπει να συνεχίσουμε και για αυτούς, να νικήσουμε στα Γιάννινα, να πάρουμε νίκες εντός και εκτός έδρας και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να έρθουν στο μέλλον σε άλλα ματς στο Champions League».

-O Παναθηναϊκός έπαιξε τρεις προκριματικός, αντιμετώπισε δυνατούς αντιπάλους και έχουμε μία εικόνα για τη δυναμική του. Εσύ πιστεύεις στη διάκριση στο Europa League;

«Ναι, μπορούμε, αρκεί να αρχίσουμε να σκοράρουμε…. Με την απόδοση που έχουμε, με την οργάνωση από τον προπονητή μας, αν σκοράρουμε τότε θα διακριθούμε».

 

Γιοβάνοβιτς: “Στόχος μας να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League”

Previous article

Αναχώρησε για την προετοιμασία στην Σλοβενία ο Παναθηναϊκός

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.