0

Οι λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά και ο Παναθηναϊκός που έδειξε πως είναι στον σωστό δρόμο.

Στα ματς με Ντνίπρο, Μαρσέιγ και Μπράγκα ο Παναθηναϊκός τέσταρε τις δυνάμεις του. Και παρά το τελικό αποτέλεσμα η γενικότερη εικόνα ήταν θετική.

Ειδικά οι αγώνες με τους Γάλλους και τους Πορτογάλους ήταν όχι μόνο γερά τεστ, αλλά μαθήματα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του. Μία ομάδα που είχε ξεχάσει πώς είναι τέτοιου είδους αγώνες, μέτρησε τις δυνάμεις της.

Στις λεπτομέρειες χάθηκε η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Η φάση του Σπόραρ για το 1-1 στην Πορτογαλία, εκείνη του Βαγιαννίδη για το 1-0 στο ΟΑΚΑ ή ακόμη και του Τζούρισιτς για την ισοφάριση ήταν κομβικές στιγμές.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ανταγωνιστικός σε αυτό το επίπεδο και ήταν το πρώτο όφελος. Το δεύτερο έχει να κάνει με την εικόνα ορισμένων παικτών του και κυρίως του Βαγιαννίδη. Η πρόοδός του είναι αλματώδης, σε τέτοιο βαθμό που άνοιξε ολόκληρη συζήτηση για το αν πρέπει να αποκτηθεί δεξιός μπακ.

Υπάρχει και κάτι ακόμη σημαντικό και έχει να κάνει με τη σχέση κόσμου – ομάδας. Δεν είναι απλό να γεμίζει το ΟΑΚΑ καλοκαίρι. Προφανώς και όλο αυτό αποτελεί μία επιβράβευση για τον Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του.

Οι όμιλοι του Champions League χάθηκαν στις λεπτομέρειες.

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πάντως, είναι επιτυχία.

Το Europa League δεν είναι κάτι αμελητέο για το επίπεδο των ελληνικών ομάδων. Γι’ αυτό και το επόμενο βήμα για τους «πράσινους» είναι να κάνουν και εκεί ό,τι καλύτερο μπορούν πρωτίστως για να επιστρέψουν στην ευρωπαϊκή τους κανονικότητα. Να ανεβάσουν, δηλαδή, τη θέση τους στο UEFA Ranking.

Μοναδικός “πράσινος” ο Ιωαννίδης στις κλήσεις του Πογέτ

Previous article

Ο πήχης του Europa League έχει μπει ψηλά αλλά μπορεί να παλέψει

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.