0

Ο Παναθηναϊκός καλείται να αφήσει πίσω του για λίγο την Ευρώπη και να επανέλθει στην ελληνική πραγματικότητα, ξεκινώντας την προσπάθειά του για να χτίσουν ένα σερί νικών, ξεκινώντας με το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.

 

Οι προκριματικές σειρές του Champions League ολοκληρώθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης (29/8), αφήνοντας στον Παναθηναϊκό τη στυφή γεύση της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας απέναντι στην Μπράγκα για να επιστρέψει στους ομίλους του “σεντονιού” για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια.

Οι πράσινοι, ωστόσο, καλούνται να αφήσουν πίσω τους για λίγο την Ευρώπη και να επανέλθουν στην ελληνική πραγματικότητα, ξεκινώντας την προσπάθειά τους για να χτίσουν ένα σερί νικών, αρχής γενομένης απ’ τον αποψινό (3/9, 21:45, Novasports Prime) πολύ σημαντικό, εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.

Εκεί όπου το “τριφύλλι” θα ψάξει το “2 στα 2”, σε μία απ’ τις παραδοσιακά πιο δύσκολες έδρες για τον ίδιο, λίγο πριν από το διάλειμμα των Εθνικών Ομάδων και καλεντάρι χωρίς ανάσα που ακολουθεί σε Ελλάδα κι Ευρώπη τους επόμενους 3,5 μήνες.

Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ακούει στο όνομα του Χουάνκαρ, ο οποίος παρέμεινε στην Αθήνα κλινήρης λόγω ίωσης, με τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς να παίρνει τη θέση του στο βασικό σχήμα, προετοιμαζόμενος για τη δεύτερη σερί παρουσία του στην ενδεκάδα, μετά το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε την περασμένη εβδομάδα απέναντι στον Βόλο.

Από εκεί και πέρα δεν αναμένονται μεγάλες διαφοροποιήσεις κι εκτεταμένο ροτέισον στην ενδεκάδα, όπως αυτό που έκανε ο προπονητής του Παναθηναϊκού το προπερασμένο Σάββατο (26/8), λόγω της ρεβάνς με την Μπράγκα.

Πέρα από τον Μλαντένοβιτς είναι πιθανό να υπάρξουν 1-2 αλλαγές ακόμα στην ενδεκάδα, με τον Άνταμ Τσέριν να διεκδικεί τη θέση του Τόνι Βιλένα και τον Φίλιπ Τζούριτσιτς αυτή του Μπερνάρ Ντουάρτε.

Τον πρώτο λόγο για να πάρουν φανέλα βασικού έχουν οι Αλμπέρτο Μπρινιόλι, Γιώργος Βαγιαννίδης, Μπαρτ Σένκεφελντ (στη θέση του τραυματία Γεντβάι), Χόρντουρ Μάγκνουσον, Ρουμπέν Πέρεθ, Σεμπαστιάν Παλάσιος, Ντάνιελ Μαντσίνι και Φώτης Ιωαννίδης.

Επιστροφή για Λοντίγκιν

Παράλληλα, ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να υπολογίζει ξανά μετά από δύο αγώνες τον Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον κράτησε εκτός απ’ το παιχνίδι με τον Βόλο και τη ρεβάνς με τους Πορτογάλους, ενώ στην αποστολή μπήκαν αυτή τη φορά και οι Ζέκα Ροντρίγκες και Αλεξάντερ Γερεμέγεφ.

Στον αντίποδα, πλην του Χουάνκαρ, εκτός έμειναν και οι Λάζλο Κλεϊνχέισλερ (ο οποίος συνέχισε και το Σάββατο 2/9 με ατομικό πρόγραμμα) και Τιν Γεντβάι (έκανε θεραπεία μετά τη θλάση στο δικέφαλο που υπέστη στη ρεβάνς με την Μπράγκα).

Η αποστολή του Παναθηναϊκού πέταξε το μεσημέρι του Σαββάτου (2/9) για τα Ιωάννινα, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επιλέγει και τους 23 παίκτες που είχε διαθέσιμους, τόσο για λόγους συσπείρωσης κ/αι διατήρησης του οικογενειακού κλίματος, όσο και για να έχει περισσότερες επιλογές πριν το ματς με τον ΠΑΣ.

Συγκεκριμένα για την ηπειρωτική πόλη ταξίδεψαν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ-Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Αϊτόρ, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο και Βέρμπιτς.

Η συμμετοχή του Γερεμέγεφ

Η παρουσία του Γερεμέγεφ στην αποστολή του αγώνα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με το που ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό του, έδειξε πλέον πως ο Σουηδός θα παραμείνει στο ρόστερ ως τρίτη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης.

Ως εκ τούτου, μόνο αν έρθουν τα πάνω-κάτω μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αλλάξει κάτι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Και με δεδομένο ότι το βράδυ της Δευτέρας (4/9) λήγει κι η προθεσμία προκειμένου να δηλωθεί η ευρωπαϊκή λίστα για τα ματς του ομίλου του Europa League, οι πράσινοι θα πορευτούν -τουλάχιστον ως τον Ιανουάριο- με το δυναμικό που σχηματοποιήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες και τις 7 κινήσεις μεταγραφές που έγιναν.

 

Ξεκίνησε η προετοιμασία στη Σλοβενία (Vid – Pics)

Previous article

Τελειώνει ο Ιτούδης από την Εθνική – Πρώτο φαβορί να αναλάβει ο Σπανούλης!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.