0

Βίντεο που προβάλλεται στα social media δείχνει την προσπάθεια να εκτεθεί ο Κώστας Σλούκας από φίλαθλο (;) για τη δημιουργία… viral δημοσίευσης, χωρίς ο Έλληνας γκαρντ να πέφτει στην παγίδα.

Επαγγελματίες οι αθλητές. Ρομπότ οι αθλητές δεν πρέπει να τραυματίζονται, πρέπει πάντα να παίζουν καλά, δεν πρέπει να σταματούν ποτέ για να ξεκουράζονται. Ούτε να σκεφτούν να απαντούν σε πιθανές προκλήσεις που πλέον δεν έρχονται μόνο σε μορφή συνθημάτων απ’ την κερκίδα, αλλά μπορεί να συμβούν κυριολεκτικά ανά πάσα στιγμή.

Το χειρότερο όλων είναι πως παρουσιάζονται αρκετοί με τη διάθεση του… χαβαλέ, της ρουφιανιάς σε μορφή τρολαν προτιμάτε. Προκειμένου να γίνει μια επιτυχημένη ανάρτηση στα social media, να μαζευτούν likes, χωρίς καν να περνάει απ’ το μυαλό τους πως ουσιαστικά παλεύουν να εκθέσουν αθλητές κορυφαίου επιπέδου. Είδωλα για τόσα παιδιά. Κεφάλαια για τον σπορ που υπηρετούν.

Ειδικά όταν από μόνο τους το ζήτημα είναι ευαίσθητο, σε μια κοινωνία όπου βασιλεύει η έχθρα, η βία, η έξαρση των φαινομένων της αντιπαλότητας σε σημεία που δεν πρέπει.

Μετά το φιλικό του Παναθηναϊκού στο τουρνουά του Περιστερίου λοιπόν, «φίλαθλος» περίμενε τον Κώστα Σλούκα. Έχοντας το κινητό να βιντεοσκοπεί, γιατί είχε προγραμματισμένο το τι θα κάνει, περίμενε τη στιγμή που θα του χαρίσει 10 λεπτά δημοσιότητας στα socialmedia. Για να έχει ένα video που θα ανεβάσουν και ιστοσελίδες. Με τη διαφορά πως ο Σλούκας δεν του έκανε τη χάρη.

Η χαρά του αθλητισμού, ήρθε να αναμειχθεί με τη λάθος νοοτροπία των «φιλάθλων». Τη διάθεση της «ρουφιανιάς» έτσι για την πλάκα. Ο συγκεκριμένος «φίλαθλος» λοιπόν, είδε τον Σλούκα να πλησιάζει, βγαίνοντας φωτογραφίες με νεαρούς θαυμαστές του. Όμορφη στιγμή του αθλητισμού.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ακολούθησε η εξής συνομιλία και με… γελάκια την ώρα των όσων έλεγε ο συγκεκριμένος «φίλαθλος»:

Οπαδός: «Κώστα ο Γιώργος είναι καλός προπονητής ρε…».

Σλούκας: «Ποιος Γιώργος;»

Οπαδός: «Ο Μπαρτζώκας».

Σλούκας: «Καλός είναι».

Όλα αυτά με το κινητό ψηλά λες και ο φίλαθλος ήταν παπαράτσι.

Κάπου εκεί τελείωσε το θέμα. Έτσι, απ’ το πουθενά, ξαφνικά. Υπήρξε ένας άνθρωπος-όποια ομάδα κι αν υποστηρίζει-που θέλησε να… ρίξει στο βούρκο τον Σλούκα. Προφανώς περίμενε πως θα πει κάτι διαφορετικό για τον Μπαρτζώκα. Περίμενε πως θα ειρωνευτεί; Περίμενε πως θα τον βρίσει; Περίμενε πως θα αντιδράσει άσχημα στη βλακεία του ίδιου; Σε κάθε μία απ’ αυτές τις περιπτώσεις, ο ίδιος θα ικανοποιούσε τη διάθεση της… viral ανάρτησης στα social media. Βάζοντας «τρικλοποδιά» σε έναν αθλητή τέτοιου επιπέδου, σε ένα θέμα που απασχόλησε όλο το καλοκαίρι.

Ίσως έψαχνε μια… ηθική/ανήθικη «απάντηση» στο χαμόγελο και την αγκαλιά του Μπαρτζώκα με τον Τσουκαλά μετά το «γ@%* τον Σλούκα». Ίσως απλά εκεί έχει καταντήσει η κοινωνία μας, με πρότυπα «ρουφιανιάς», καταστροφής των πάντων, προβοκάτσιας, αν δεν είναι κάποιος με τη δική μας πλευρά πλέον. Αν κάποιος προσφέρεται να «πουλήσει» στα social media.

Ο αθλητισμός ο ίδιος πρέπει να αποβάλει τέτοιου είδους φίλαθλα πρότυπα. Επειδή είναι ανάλογα τοξικά με τους παράγοντες που λέμε πως καταστρέφουν τα σπορ, στο βωμό του δικού τους συμφέροντος. Εδώ δεν υπάρχει ούτε καν συμφέρον, πέρα από την ικανοποίηση της αυτοπροβολής κάποιου σε έναν κόσμο ανωνυμίας που θεωρεί σημαντικό στο μυαλό του. Δημιουργώντας πρόβλημα-αυτό ήθελε κι ας μην έγινε-σε έναν τεράστιο αθλητή για τη χώρα.

Εδώ «πάλεψαν» να κράξουν τον Σλούκα, επειδή δεν κατάλαβε απ’ το πουθενά για ποιον Γιώργο του μιλάνε. Φανταστείτε να είχε χαμογελάσει και να φαινόταν ειρωνικό αυτό. Φανταστείτε να μην είχε απαντήσει και να έφευγε εκνευρισμένος. Κι όλα αυτά κυριολεκτικά απ’ το πουθενά, για το τίποτα!

Γιατί αποφάσισε την απόκτηση του Νίκα!

Previous article

Παναθηναϊκός και Περιστέρι στον ίδιο όμιλο των προκριματικών

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.