0

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε για τη μεταγραφή της από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, εξέφρασε την ανυπομονησία της για τη νέα σεζόν ενώ συνέκρινε τη δική της μετακίνηση με εκείνη του Κώστα Σλούκα.

Η μετακίνηση της Άννας Νίκης Σταμολάμπρου από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό «τάραξε» τα νερά του μπάσκετ γυναικών, όπως και η μετακίνηση της Ελεάνας Χριστινάκη, που έκανε το αντίθετο δρομολόγιο. Η διεθνής γκαρντ μετά από γεμάτη πενταετία στην ομάδα του Πειραιά αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο.

Στο πλαίσιο της media day του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, η 28χρονη παίκτρια μίλησε στο Sportal για τη μετακίνησή της. Όπως είπε, η διεθνής γκαρντ, ο κύκλος της στον Ολυμπιακό έκλεισε ενώ δήλωσε ότι ανυπομονεί να παίξει σε γεμάτη Λεωφόρο.

«Η μετάβαση ήταν πολύ ομαλή. Το κεφάλαιο Ολυμπιακός είχε κλείσει για εμένα από τον Απρίλιο. Είχα πάρει την απόφασή μου ότι δεν θέλω να συνεχίσω στην ομάδα. Επομένως, ήταν αρκετά ομαλή, υπ’ αυτήν την έννοια. Κοιτούσα, ωστόσο, στο εξωτερικό μόλις το κεφάλαιο του Ολυμπιακού έκλεισε. Είχα μιλήσει και τότε με τον Παναθηναϊκό αλλά κοιτούσα κυρίως στο εξωτερικό.

Το καλοκαίρι ήμουν έτοιμη να υπογράψω σε μία ομάδα της Τουρκίας, είχα την πρόταση στα χέρια μου. Αλλά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού κινήθηκαν πάρα πολύ γρήγορα, μίλησα κατευθείαν με τη Λολίτα Λύμουρα και με την κόουτς Καπογιάννη, μου εξήγησαν τον ρόλο μου και στους στόχους της ομάδας, που συμβαδίζουν απόλυτα με αυτό που ήθελα εγώ και κυρίως με τον ρόλο που θα ήθελα να έχω σε μία ομάδα. Φυσικά και η διοίκηση έδειξε από την πρώτη στιγμή πόσο πολύ ήθελε να με εντάξει στο ρόστερ», δήλωσε αρχικά η Σταμολάμπρου για τη μετακίνησή της στον Παναθηναϊκό.

«Ο Παναθηναϊκός στοχεύει πάντα στην κορυφή. Είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, επομένως οι στόχοι είναι προφανώς το πρωτάθλημα, το κύπελλο και μία καλή πορεία στην Ευρώπη: να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά γίνεται» σημείωσε η διεθνής γκαρντ για τους στόχους της ομάδας.

Η 28χρονη παίκτρια δήλωσε ανυπόμονη για να παίξει στη Λεωφόρο. «Περιμένω το ντεμπούτο μου στη Λεωφόρο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Είναι κάτι που έχω ζήσει μόνο ως αντίπαλος τα τελευταία πέντε χρόνια που αγωνιζόμουν στον Ολυμπιακό. Είναι κάτι που το περιμένω. Έχουμε κάποιες εβδομάδες προετοιμασίας ακόμη, αλλά είναι κάτι που ανυπομονώ να ζήσω. Με χαροποιεί που θα παίζω σε ένα γήπεδο που γεμίζει από κόσμο, είναι κάτι που ο οποιοσδήποτε αθλητής θα ήθελε να το ζήσει», σημείωσε σχετικά η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου.

«Είναι πολύ μακρινό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, νομίζω παίζουμε τον Νοέμβριο. Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια, τα έχω ζήσει από την άλλη πλευρά. Για μένα είναι απλά ένα ακόμη παιχνίδι. Έτσι το έβλεπα πάντα και ως αντίπαλος. Θα κάνω το παν για να κερδίσει η ομάδα μου φυσικά. Έχω σκεφτεί την επιστροφή μου στο ΣΕΦ, παρόλα αυτά αργεί ακόμη αυτό το παιχνίδι γιατί παίζουμε στον δεύτερο γύρο στην έδρα του Ολυμπιακού. Γνωρίζω ότι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα χάρηκαν για τη μεταγραφή μου, φαντάζομαι ότι αντίστοιχα οι φίλοι του Ολυμπιακού θα δυσαρεστήθηκαν, ωστόσο είμαι επαγγελματίας. Δεν περιμένω κάτι από αυτό το παιχνίδι. Θα παίξω σε γνώριμο γήπεδο αλλά θα δώσω το 100% για να νικήσει ο Παναθηναϊκός», είπε η διεθνής γκαρντ για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την επιστροφή της στην έδρα της ομάδας του Πειραιά αυτή τη φορά ως αντίπαλος.

Η μετακίνηση της Σταμολάμπρου στον Παναθηναϊκό ανακοινώθηκε λίγες εβδομάδες μετά την απόκτηση του Κώστα Σλούκα από το τμήμα μπάσκετ ανδρών του τριφυλλιού. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που συνέκριναν τις δύο μετακινήσεις. «Μου το έχουν πει πάρα πολλά άτομα. Ωστόσο, είμαστε δύο εντελώς διαφορετικοί αθλητές. Η μόνη ομοιότητα είναι ότι ο ρόλος που θα είχαμε την επόμενη χρονιά στον Ολυμπιακό δεν θα ήταν αυτός που θα θέλαμε. Από εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχουν προσωπικές επιλογές και διάφοροι παράγοντες που επηρέασαν τον εκάστοτε αθλητή να πάρει μία τέτοια απόφαση», διευκρίνησε η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου.

«Είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστώ με την κόουτς Καπογιάννη. Όταν ήταν στον Ολυμπιακό κι εγώ ήμουν ακόμη στο κολέγιο είχαμε συνομιλήσει γιατί ήθελε να φέρει τότε στην ομάδα του Πειραιά τότε. Πριν από δύο χρόνια ήθελε να με φέρει πάλι στον Παναθηναϊκό, νομίζω ότι η τρίτη φορά ήταν και η φαρμακερή», είπε η διεθνής γκαρντ για την προπονήτρια του Παναθηναϊκού.

Η Σταμολάμπρου ρωτήθηκε και για τους προσωπικούς της στόχους τη χρονιά που έρχεται. «Στόχος μου είναι κάθε μέρα να δίνω παραπάνω από το 100%. Να βελτιώνομαι έστω και 1% και φυσικά να βοηθήσω την ομάδα με οποιονδήποτε τρόπο μου ζητηθεί, ώστε προφανώς να κατακτήσουμε τους στόχους μας γιατί οι δικοί μου στόχοι συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας», σημείωσε η 28χρονη γκαρντ.

«Θα χαρούμε να τους έχουμε σε κάθε παιχνίδι όπως το κάνουν τόσα χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό που γεμίζει το γήπεδο. Μας δίνει πραγματικά έξτρα κίνητρο και ώθηση. Φυσικά, να στηρίζουν και όλα τα υπόλοιπα τμήματα αλλά πάντα με σωστό τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεφεύγουν οι καταστάσεις. Τους θέλουμε στο γήπεδο να μας στηρίζουν με τη φωνή τους», κατέληξε η Άννα – Νίκη Σταμολάμπρου για τον κόσμου του Παναθηναϊκού.

 

Γκολτσής εξτρέμ ο Ντομίνγκεζ – Ποια είναι η χρηματιστηριακή αξία του!

Previous article

Τσουκαλάς: «Είμαι σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει 3 νίκες με τον Παναθηναϊκό τον Οκτώβριο» (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.