0

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στο τμήμα πόλο, Δημήτρης Μάζης, κατά τη διάρκεια της Media Day των τμημάτων του Ερασιτέχνη, μίλησε για την ευρωπαϊκή πρόκληση του «τριφυλλιού» τη φετινή σεζόν, τονίζοντας πως οι «πράσινοι» θα κάνουν το βήμα παραπάνω στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Μάζης:

«Ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς, 17 Αυγούστου πιο συγκεκριμένα, γιατί οι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι στις 21 Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε πιο νωρίς, λόγω κάποιων θεμάτων που υπήρχαν με τα κολυμβητήρια.

Η Ευρώπη για εμάς είναι ένα πρώτο σκαλοπάτι για να μπορέσουμε να χτίσουμε αυτό που ονειρευόμαστε. Είναι μία διαδικασία, η οποία θα δώσει πάρα πολύ κίνητρο και πολλή ενέργεια στα παιδιά. Μάλιστα οι περισσότεροι παίκτες μας δεν έχουν αυτή την εμπειρία, την οποία θεωρώ πολύ σημαντικό κομμάτι για το… δέσιμο της ομάδας. 

Πρέπει να διαχειριστούμε το γεγονός ότι παίζουμε τέσσερις αγώνες σε τρεις ημέρες και μετά θα έχουμε δύο ημέρες ξεκούραση μαζί με το ταξίδι για να παίξουμε την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πάνω απ’ όλα στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι έως το τέλος του πρώτου γύρου και τη μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος».

Για τον ευρωπαϊκή πρόκληση του Παναθηναϊκού:

«Ο όμιλος έχει δύο πολύ καλές ομάδες όπως η Πρίμορατς και το Αννόβερο. Είναι ομάδες χτισμένες για να βρίσκονται σε ομίλους του Champions League. Εννοείται πως η Τεράσα και το Περιστέρι είναι εξίσου ανταγωνιστικές, όμως θεωρώ πως τον πρώτο λόγο τον έχουν οι πρώτες δύο. Εγώ θέλω αυτά παιχνίδια να τα χρησιμοποιήσω ως… σχολείο για την ομάδας, διεκδικώντας το καλύτερο μπορούμε από αυτά. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος το πρόσημο θα είναι θετικό».

Για τους στόχους στο φετινό πρωτάθλημα:

«Είμαι πεπεισμένος πως θα κάνουμε το βήμα παραπάνω. Έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές στο ρόστερ μας. Θεωρώ πως θα είμαστε πιο γρήγοροι σε σχέση με πέρυσι και ο ρυθμός θα είναι καλύτερος. Είναι σημαντικό πως τα περισσότερα παιδιά ήταν και πέρυσι στην ομάδα και έχουν καταλάβει το τι ζητάω από αυτά. Θα έχουμε λιγότερο χρόνο προσαρμογής, έτσι ώστε να προσπαθήσουμε για τον στόχο παραπάνω. Προσωπικά ως στόχο έχω θέσει την κατάκτηση του εισιτηρίου της Ευρώπης μέσα από το πρωτάθλημα.

Αναμφίβολα, χρειάζεται πολλή δουλειά γιατί φέτος έχουμε μία τρίμηνη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων και στη δεύτερη φάση θα έχουμε παιχνίδια κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά. Είμαστε έτοιμοι για δυσκολίες, «ανηφόρες», αλλά αργά ή γρήγορα θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το να δούμε τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί».

Super Cup: Η μέρα και ώρα του πιθανού ραντεβού Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Previous article

Η δυσκολία του αγώνα είναι το πριν και το μετά

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.