0

Κάθε επαρχιακή έδρα δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό. Ειδικά η αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό.

Η 4η αγωνιστική της Super League, είναι η πρώτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Απλός ο λόγος: Παίζει Σάββατο, νικά τον Παναιτωλικό και μετά… αράζει με τα χέρια πίσω απ’ το κεφάλι. Παρακολουθώντας μια μέρα μετά τα ντέρμπι και κυρίως το ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Κάθε αποτέλεσμα, υπέρ του θα είναι, δεν είναι θέμα… προτίμησης.

Η σημαντική… λεπτομέρεια βέβαια, είναι η νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό. Στο Αγρίνιο. Εδώ και αρκετά χρόνια, η επικράτηση στην επαρχία μετατράπηκε σε δύσκολη ιστορία. Επί Γιοβάνοβιτς συνηθίζουμε να λέμε πως… σπάνε οι κατάρες (με εξαίρεση την Τρίπολη που θα πας σε δύο αγωνιστικές), αλλά εύκολο δεν είναι σε καμία περίπτωση. Εκτός του τραγικού της «κατάρας», γιατί είχες φτάσει στο σημείο να είσαι «παιχνιδάκι» για την κάθε Λαμία, τον κάθε ΠΑΣ Γιάννινα κτλ.

Τελευταία τέσσερα ματς στο Αγρίνιο, είχαν μόλις μία νίκη. Την περσινή. Με γκολ του Φώτη Ιωαννίδη προς το τέλος, σε μια αναμέτρηση ιδιαίτερα δύσκολη για τους Πράσινους. Θύμιζε λίγο το ματς των Ιωαννίνων πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Και τώρα ο Παναιτωλικός, όπως και κάθε αντίπαλος, μόνο με… ανοιχτές αγκάλες δε θα σε περιμένει.

Η σωστή σκέψη είναι: Ε και; Αν ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που πρέπει πνευματικά κι αγωνιστικά, δεν πα να «χτυπιέται» ο κάθε Παναιτωλικός. Το αποτέλεσμα θα είναι νίκη του Τριφυλλιού, με σεβασμό στους Αγρινιώτες το λέμε, άλλωστε και οι ίδιοι το ξέρουν. Οι πραγματικοί αντίπαλοι που πρέπει να «νικήσει» η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, είναι το πριν και το μετά του αγώνα. Αν το κατορθώσει αυτό, τα 90 λεπτά δε θα τον προβληματίσουν.

Το πριν είναι η διακοπή για τις Εθνικές. Πολλοί έλειπαν, ταξίδια, αλλαγή ρουτίνας, στυλ προπόνησης. Έρχονται και αποπροσανατολίζουν τους ποδοσφαιριστές, όπως γίνεται με όλες τις ομάδες που έχουν διεθνείς. Κάτι που ο Παναιτωλικός δε διαθέτει φυσικά, δύο εβδομάδες ήταν προσηλωμένος και δούλεψε για τον Παναθηναϊκό.

Προσθέστε κάτι ακόμη: Οι Πράσινοι είχαν πολλούς τραυματισμούς. Ακόμη κι αυτοί που θα επιστρέψουν στο Αγρίνιο, έχασαν προπονήσεις, έχασαν ρυθμό, άρα σου δημιουργούν μια νέα συνθήκη κι αυτοί.

Έχουμε και το μετά. Όπου «μετά», η Βιγιαρεάλ και η ΑΕΚ. Μετά τον Παναιτωλικό έρχεται το πρώτο ματς του ομίλου του Europa League κόντρα στην-θεωρητικά-καλύτερη ομάδα του ομίλου. Έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το γκρουπ, η έδρα παίζει καθοριστικό ρόλο. Αν δε τη διαφυλάξεις χάνεις πλεονέκτημα, αν κάνεις «διπλό» αποκτάς πλεονέκτημα απέναντι στον οποιοδήποτε. Άρα το ματς του ΟΑΚΑ με τους Ισπανούς, δεν μπορεί να βγει απ’ το μυαλό κανενός.

Ακόμη κι οι φίλαθλοι, τη Βιγιαρεάλ θα σκέφτονται και στη συνέχεια το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Ο Παναιτωλικός είναι αυτή η άχαρη υποχρέωση, στην οποία έχεις πολλά να χάσεις και τίποτα να κερδίσεις. Διότι οι τρεις βαθμοί είναι προαπαιτούμενοι, χωρίς κανείς να σου πει και μπράβο για ένα αποτέλεσμα που μοιάζει αυτονόητο για κάθε ομάδα που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα.

Αυτή η διαχείριση του πριν και του μετά, σε επίπεδο πνευματικό πρωτίστως, αλλά και αγωνιστικό, καθορίζει το τι είδους ματς θα δούμε στο Αγρίνιο. Κόντρα σε αντίπαλο που γνωρίζει ασφαλώς το ρόλο και τη δυναμική του απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ξέρει καλά, όμως, πως το πριν και το μετά των Πράσινων, δίνει σε αυτούς ελπίδα για πίεση προκειμένου να έρθει ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει ψυχολογία στην αρχή της σεζόν.

Μοιάζει τυπικό, αλλά δεν είναι. Σε καμία περίπτωση το παιχνίδι στο Αγρίνιο δεν είναι εύκολο. Ίσως να το κάνει ο Παναθηναϊκός, αλλά ακόμη και τότε θα είναι η σωστή αντιμετώπιση των Πράσινων σε μια αποστολή που εκ των πραγμάτων έχει πολλές δυσκολίες.

Αυτά τα δεδομένα δεν είναι ούτε παρανοϊκά, ούτε υπερβολικά, ούτε χρειάζεται διαρκώς… καμπανάκια. Όχι, ποτέ καμία ομάδα όταν παίζει με τον Παναιτωλικό και μετά με τη Βιγιαρεάλ πριν έρθει το ντέρμπι με την ΑΕΚ, δε θα έχει το μυαλό της στο 100% στο πρώτο ματς. Δεν πα να το γράψουν όλοι, να το λένε οι πάντες και να φωνάζουν οι προπονητές πρωί, μεσημέρι απόγευμα και βράδυ.

Ο Παναιτωλικός είναι ένα επικίνδυνο ματς λόγω συνθηκών, το οποίο πρέπει να νικηθεί και μετά να πάμε στα πιο… σοβαρά. Συγγνώμη αλλά το λέμε με ρεαλιστική σκέψη κι όχι προσέχοντας κάτι. Λες και θα διαβάσει ο Χουάνκαρ με τον Μπρινιόλι και θα πουν «επειδή το γράφουν αυτοί, ας παίξουμε σοβαρά με τον Παναιτωλικό γιατί εμείς προγραμματίζαμε να κοιτάμε τον ουρανό».

Ιδεατό αυτή τη στιγμή κι όπως είναι η σειρά των αγώνων, φαντάζει το να δουν οι παίκτες την αναμέτρηση όπως έκαναν με τον Βόλο. Να… σκουπίσουμε το ματς όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ευκολότερα, να σκεφτούμε μετά τη Βιγιαρεάλ που είναι ματς ορόσημο. Πρώτο σε φάση ομίλων μετά από τόσα χρόνια. Ικανό να σου δώσει ώθηση πρόκρισης, σε μια Ευρώπη που συνεχίζει να είναι τεράστιος στόχος κι όχι απλά τυπική συνέχεια σε κάτι που ήδη εκπλήρωσες.

Μάζης: «Θα κάνουμε το βήμα παραπάνω – “Σχολείο” η Ευρώπη»

Previous article

Εξαιρετικό ποσό στα ταμεία του Παναθηναϊκού από την UEFA

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.