0

Μία μετάβαση από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό δεν είναι εύκολη και η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε για τις πρώτες της εντυπώσεις από το «τριφύλλι» και το κλίμα οικογένειας που υπάρχει στην ομάδα.

«Έχω εντυπωσιαστεί με το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα»

– Έχεις κλείσει πλέον ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την τελευταία φορά που τα είπαμε. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από τον Παναθηναϊκό;

«Σίγουρα η ομάδα σταδιακά γίνεται καλύτερη. Υπάρχει βελτίωση και το βλέπουμε και από τις προπονήσεις. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να εμφανιστούμε στα επίσημα παιχνίδια όσο το δυνατόν καλύτερα. Σίγουρα και τα κορίτσια που ήρθαν, με την Τζάζμιν Τζόουνς τελευταία, έχουμε αρχίσει να προσαρμοζόμαστε όλες μαζί και προσπαθούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτά που ζητάει η προπονήτρια και νομίζω ότι τα πάμε καλά. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, επομένως τα βλέπω όλα με αισιοδοξία».

– Το πρώτο παιχνίδι της σεζόν θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο με τη Νίκη Λευκάδας. Είναι κάτι που το περιμένεις;

«Όπως έχω ξαναπεί το ζούμε μόνο ως αντίπαλος, πόσο μάλλον ως αντίπαλος ούσα στον Ολυμπιακό, που γεμίζει με πάρα πολύ κόσμο το γήπεδο. Είναι κάτι που το περιμένω και ανυπομονώ, γενικά περιμένω πολύ τα επίσημα παιχνίδια».

– Παρακολουθώντας το δεύτερο μισό της προπόνησης, το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος είναι το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει. Είναι η αρχή για όλα τα υπόλοιπα;

«Είμαστε επαγγελματίες όλες, αλλά σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένα τέτοιο κλίμα. Εγώ έχω εντυπωσιαστεί να πω την αλήθεια με το κλίμα που υπάρχει. Τα κορίτσια με έχουν υποδεχτεί εντυπωσιακά. Το ίδιο και το προπονητικό σταφ και η διοίκηση. Νομίζω ότι στα δύσκολα το καλό κλίμα είναι αυτό που θα μας κρατήσει. Σίγουρα μέσα στην προπόνηση υπάρχει ανταγωνισμός, ωστόσο υπάρχει μόνο θεμιτός ανταγωνισμός και προσπαθούμε να κάνει η μία καλύτερη την άλλη, γιατί έτσι θα γίνει καλύτερη η ομάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας υπάρχει χαμόγελο και εξαιρετικό κλίμα».

«Ήμουν κοντά σε ομάδα της Τουρκίας, αλλά κόουτς Καπογιάννη και Λολίτα μου έδωσαν το κίνητρο»

– Πως ήταν οι τελευταίες ώρες πριν υπογράψεις στον Παναθηναϊκό έχοντας και την πρόταση από την Τουρκία;

«Το κεφάλαιο όσον αφορά τον Ολυμπιακό είχε κλείσε από τον Απρίλιο για μένα. Είχα κάνει τον κύκλο μου. Το γνώριζα στο τέλος της σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι κοιτούσα κυρίως το εξωτερικό γιατί είχα μιλήσει με την Λολίτα (σ.σ. Λύμουρα) και στην αρχή του καλοκαιριού, αλλά κοιτούσα το εξωτερικό. Είχα μία πρόταση από την Τουρκία. Ήμουν έτοιμη να την αποδεχτώ και μου τηλεφώνησε η Λολίτα, μίλησα κατευθείαν με την κόουτς και όλα έγιναν μέσα σε λιγότερο από 40 ώρες. Είναι ένα μεγάλο άλμα η μετακίνηση. Μία μετακίνηση που δεν την κάνουν πολλοί αθλητές. Ωστόσο το είδα ως μία πρόκληση. Το εξαιρετικό κλίμα, αυτά που άκουσα από την κόουτς, από τη Λολίτα, από τη διοίκηση και ο ρόλος που θα έχω νομίζω μου έδωσαν κίνητρο για να πω το ναι».

– Έχεις μπει ήδη στην ομάδα και φαίνεται. Βοηθάει και η Εθνική ομάδα, αλλά πως νιώθεις στο παρκέ;

«Έχω πολύ καλή επικοινωνία με τις συμπαίκτριές μου, πολύ καλή επικοινωνία με την κόουτς. Δεν ξέρω πως φαίνεται στους έξω. Πραγματικά δεν προσπαθώ να κάνω τίποτα παραπάνω από το να παίζω το παιχνίδι έτσι όπως το θέλει η κόουτς και έτσι όπως το έχω κι εγώ στο μυαλό μου. Είμαι μία παίκτρια που δεν φοβάται να βγει μπροστά στα δύσκολα και να αναλάβω την ευθύνη είτε αυτό λήξει καλά, είτε άσχημα. Είναι κάτι το οποίο θέλω και κάτι που έχω δουλέψει ως παίκτρια όλο αυτό τον καιρό, να παίρνω την προσπάθεια όταν η μπάλα “καίει”, ωστόσο πάντα προς όφελος της ομάδας. Αν μου ζητήσει αυτό η κόουτς θα το κάνω, αν μου ζητήσει κάτι άλλο και πάλι θα το κάνω».

Παρασκήνιο: Πιέσεις στον Παναθηναϊκό για Πετρούσεφ!

Previous article

Τρέλανε τους Ισπανούς η νέα εμφάνιση του Παναθηναϊκού: Ψάχνουν τρόπο να την παραγγείλουν! (pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.