0

Το πάθος, η αυταπάρνηση και η συνέπεια χαρακτήριζαν το παιχνίδι του Σαριέγκι, που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2007, έχοντας πραγματοποιήσει καριέρα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τις Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ντεπορτίβο Αλαβές.

Ο παλαίμαχος Βάσκος στόπερ έγραψε την δική του ιστορία στα πέντε χρόνια που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, καταγράφοντας 158 συμμετοχές και 6 γκολ, φορώντας μάλιστα ακόμη και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Αξέχαστη στιγμή ασφαλώς το γκολ νίκης επί της Ίντερ στο Μιλάνο στο Champions League.

Ο Γιόσου Σαριέγκι με αφορμή τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, θυμήθηκε τα αντίστοιχα ματς με το «κίτρινο υποβρύχιο» πριν από 14 χρόνια στη φάση των «16» του Champions League, ενώ δεν έκρυψε την χαρά του για την επιστροφή των «πρασίνων» στις ευρωπαϊκές επάλξεις. Παράλληλα, αποθέωσε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, δηλώνοντας στο SDNA πως ήταν μεγάλη τιμή όσα έζησε στο «Τριφύλλι».

«Πάντα όταν παίζεις κόντρα στη Βιγιαρεάλ είναι δύσκολο. Πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλη αξία στην Ευρώπη και ένα θετικό αποτέλεσμα έχει μεγάλο αντίκτυπο. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ξανά στους ομίλους μιας μεγάλης διοργάνωσης. Πρόκειται για κάτι υπέροχο για τους οπαδούς της ομάδας.

Το να ξεκινάς με νίκες είναι μεγάλη υπόθεση και σου δίνει ώθηση και ηρεμία για τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Θυμάμαι τα ματς με την Βιγιαρεάλ το 2009, αλλά και όλα τα σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκα με τον Παναθηναϊκό.

Αποτελούν τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου και είναι κρίμα που παίζοντας τότε τόσο καλό ποδόσφαιρο δεν καταφέραμε να φτάσουμε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Είναι μεγάλη τιμή να έχω ζήσει τέτοιες εμπειρίες ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και δεν θα το ξεχάσω ποτέ», δήλωσε αρχικά ο Σαριέγκι, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού.

«Πρόκειται για ένα φανταστικό αποτέλεσμα στο ξεκίνημα των ομίλων της διοργάνωσης. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα, ενώ δείχνει και πάλι ισχυρός στην Ευρώπη.

Η ομάδα είναι προφανές πως ανεβαίνει συνεχώς και έχει εμφανίσει μεγάλη βελτίωση κάτι μου με γεμίζει ικανοποίηση. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό και ο Παναθηναϊκός να καταγράψει μια πετυχημένη σεζόν και στις τρεις διοργανώσεις που διεκδικεί κάτι καλό.

Γνωρίζω ασφαλώς πως αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά είμαι βέβαιος πως αυτή ομάδα θα παλεύει πάντα για τη νίκη και θα κάνει το παν για να διεκδικήσει θετικά αποτελέσματα.

Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα, επίσης θέλω να πως σε όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού πως ‘θα σας αγαπώ για πάντα και σας στέλνω τα φιλιά μου. Πάμε Παναθηναϊκέ, καλή τύχη στην ομάδα’».

«Λευκός σωσίας του Τζόρνταν»: Το ιστορικό πρωτοσέλιδο της Gazzetta dello Sport για το κορυφαίο ρεσιτάλ του Γκάλη στον Παναθηναϊκό (Vid)

Previous article

Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό Β’

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.