0

Ένα rewind απ΄το αρχείο με όλα τα γκολ του Σουηδού «μπόμπερ» την περίοδο της θητείας στους «πράσινους», με ξεχωριστό focus σε κάποια ιδιαίτερα τέρματα που σήκωσαν περισσότερη…σκόνη!

«Game Over» για τον Μάρκους Μπεργκ.

Όπως για όλα τα πράγματα σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό ντουνιά, έτσι και για την καριέρα ενός παίκτη, έρχεται το…σφύριγμα της λήξης και της απόσυρσης.

«That΄s life» όπως τραγούδησε ο σπουδαίος. Φρανκ Σινάτρα.

Σε ηλικία 37 ετών, ο Σουηδός στράικερ πήρε τη μεγάλη (δύσκολη) απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του και να σταματήσει να κυκλοφορεί μέσα στο χορτάρι.

Κι όλα αυτά, έπειτα από 276 γκολ σε 550 παιχνίδια σε συλλογικό επίπεδο, εκ των οποίων τα 91 σημειώθηκαν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού την τετραετία 2013 -17.

Το καλοκαίρι του 2013 έστριψε το τιμόνι με προορισμό την Αθήνα αναζητώντας ένα restart στην…πληγωμένη καριέρα του και προϊόντος του χρόνου, κατάφερε να εξελιχθεί στον αρχισκόρερ της ομάδας «ξορκίζοντας» το…φάντασμα του Τζιμπρίλ Σισέ από τα αποδυτήρια και το μυαλό των φίλων του «Τριφυλλιού».

Ο Μπεργκ εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού και συγχρόνως, γράφτηκε στο πάνθεον του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως ένας εκ των σπουδαιότερων ξένων παικτών που το αστέρι τους έλαμψε στα γήπεδα της χώρας μας.

Ο άλλοτε «μπόμπερ» των «πρασίνων» συνδέθηκε με τα δίχτυα σε 66 παιχνίδια την περίοδο της θητείας του στον Παναθηναϊκό και έκανε χατ – τρικ σε έξι από τα 151 παιχνίδια του.

Ως «σημαιοφόρος» της επιθετικής γραμμής έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του σε σπουδαίες νίκες (εντός κι εκτός Ελλάδας) του Παναθηναϊκού.

Ξεκινάμε λοιπόν:

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-3

Στις 2 Μαρτίου 2014, ο Παναθηναϊκός «βουλιάζει» τον Ολυμπιακό στο Φάληρο με τον Μπεργκ να τελειώνει το ματς με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Παναθηναϊκός – Άρης 4-1

Στις 8 Μαρτίου 2014, ο Σουηδός άσος σημειώνει το πρώτο του χατ – τρικ με το «Τριφύλλι» στην αναμέτρηση πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη.

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 3-0

Στις 16 Απριλίου 2014, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο στον αγώνα ρεβάνς για τους «4» του Κυπέλλου. Στην παράταση βγάζει δύο γκολ και δίνει το εισιτήριο της πρόκρισης στους «πράσινους».

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 4-1

Στις 26 Απριλίου 2014, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας επικρατώντας 4-1 του ΠΑΟΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ, με “one man show” (3 γκολ – 1 ασίστ) του Μπεργκ.

Παναθηναϊκός – Μίντιλαντ 4-1

Στις 21 Αυγούστου 2014, είναι «on fire»! Σημειώνει τέσσερα γκολ (!) εκ των οποίων τα τρία σε μόλις 23 λεπτά και…εκτελεί την Μίντιλαντ σε αναμέτρηση για το Europa League.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 4-3

Στις 8 Μαρτίου 2015, σε ένα…γεμάτο ματς ο Παναθηναϊκός επικρατεί (4-3) του ΠΑΟΚ με τρία γκολ και μία ασίστ του Μπεργκ.

Παναθηναϊκός – Πανθρακικός 6-1

Το έκανε κι αυτό ο («καυτός») Μπεργκ. Στις 17 Απριλίου 2016, πέτυχε πέντε γκολ (!) σε διάστημα 38 λεπτών κόντρα στον Πανθρακικό.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0

Στις 19 Μαρτίου 2017 με απίστευτο βολ – πλανέ του Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός κερδίζει (1-0) το “clasicco” με τον Ολυμπιακό.

Παρακολουθήστε όλα τα γκολ του Μπεργκ με το τριφύλλι στο στήθος.

 

Η κακοδαιμονία με τους σοβαρούς τραυματισμούς συνεχίζεται…

Previous article

Όταν όλο το γήπεδο απάντησε με την ιαχή «Παναθηναϊκός-Παναθηναϊκός»!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.