0

Μεγάλη ομάδα δεν σε κάνει μόνο η ιστορία, οι τίτλοι, το μπάτζετ, οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, τα γεμάτα γήπεδα, οι ευρωπαϊκές πορείες και οι μεγάλες νίκες. Σε κάνει και η συμπεριφορά, ο τρόπος που λειτουργείς σε ανθρώπινο επίπεδο, οι αποφάσεις που παίρνεις σε δύσκολες καταστάσεις, οι επιλογές εκείνες που δείχνουν ότι πάνω από όλα το κλαμπ λειτουργεί σαν οικογένεια, επιλογές από τις οποίες μόνο έχεις να κερδίσεις και τίποτα να χάσεις.

Μία τέτοια απόφαση που δείχνει πρωτίστως ανθρωπιά πήρε και ο Παναθηναϊκός στην περίπτωση του Χόρντουρ Μάγκνουσον. Το συμβόλαιο του Ισλανδού στόπερ έληγε το καλοκαίρι και η παραμονή του στο Τριφύλλι θα ήταν ένα θέμα που θα άνοιγε προς το τέλος της σεζόν. Δεν μιλάμε για μια περίπτωση τύπου Αϊτόρ, ούτε από άποψη ηλικίας, ούτε από θέμα προσφοράς, ούτε χρηματιστηριακής αξίας.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Ισλανδός δεν ήταν καλός σε αυτούς τους 14 μήνες με την πράσινη φανέλα. Κάθε άλλο. Ανέβασε επίπεδο την άμυνα του Τριφυλλιού, έδωσε πολύτιμες λύσεις στο build up και κατάφερε να ”δέσει” ιδανικά με τον Μπαρτ Σένκεφελντ.

Αυτό το άλμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ τον έβγαλε νοκ-άουτ μέχρι το τέλος της σεζόν, τον ξαναέβαλε στα pits και δεύτερη φορά μέσα σε μια διετία, μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του στον αχίλλειο, όντας παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Παναθηναϊκός δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή. Με εντολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, την επομένη κιόλας του τραυματισμού ξεκίνησαν οι επαφές. Κάποια πράγματα τα τελευταία χρόνια είναι αδιαπραγμάτευτα και αυτό μόνο προς όφελος του Τριφυλλιού είναι.

Ο Ισλανδός που ως ψυχοσύνθεση είναι περισσότερο κάποιος από την Μεσόγειο παρά ένας ψυχρός βορειοευρωπαίος, έχοντας ζήσει για πολλά χρόνια στην Ιταλία, έχει προλάβει να δεθεί με τον σύλλογο, έχει δημιουργήσει σχέσεις ζωής, όπως αυτή με τον Μπερνάρντ, γουστάρει που βρίσκεται εδώ και το δηλώνει σε κάθε ευκαιρία.

Για αυτό και οι όποιες διαπραγματεύσεις κράτησαν ελάχιστα. ”Αυτή η ομάδα είναι μια μεγάλη οικογένεια, δεν ξέρετε πόσο χάρηκα με αυτή την πρόταση” έλεγε στους συμπαίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του είναι στο πλευρό του, του εξασφαλίζει μια ομαλή επιστροφή, του προσφέρει την δυνατότητα να κάνει το μεγάλο come back. Αυτές οι κινήσεις δεν μένουν κρυφές. Κυκλοφορούν στην αγορά, είναι θέματα προς συζήτηση ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και ατζέντηδες, είναι κινήσεις αυτές που ”φτιάχνουν” και το όνομα του κάθε συλλόγου, δείχνοντας πως ο ανθρώπινος παράγοντας είναι σε πρώτο πλάνο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε ποδοσφαιρική συζήτηση είναι άτοπη, δεν έχει καμία απολύτως σημασία το αγωνιστικό κομμάτι στην απόφαση του Παναθηναϊκού, από όποια σκοπιά και αν το δει κανείς.

Είπαμε και το έχουμε ξαναπεί. Οι ποδοσφαιριστές είναι πάνω από όλα άνθρωποι…

Υ.Γ1: Εδώ που τα λέμε, έχουν δίκιο οι διασκεδαστές που παίζουν και… πρώτο τραπέζι πίστα.

Ο Ιβάν το έχασε το ηθικό πλεονέκτημα επειδή απάντησε στον Λουτσέσκου μετά από 18 μήνες και ενώ τον έχει ακούσει δεκάδες φορές να υποτιμά, να χαρακτηρίζει ”κλεψιά” μια πεντακάθαρη νίκη στον τελικό του 2022, να προσπαθεί να λερώσει τις προσπάθειες συναδέλφων του, να κάνει το άσπρο-μαύρο συστηματικά και να λοιδωρεί την μοναδική ομάδα που απέχει από κάθε είδους παρέμβαση στα κέντρα αποφάσεων.

Κύριος είναι ο Γιοβάνοβιτς και ένας σοβαρός άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Όχι μ@λ@κ@ς. Άντε πουθενάδες που πιάνεται στο στόμα σας τον Γιοβάνοβιτς.

 

 

Μήπως ήρθε η ώρα να παίζει ο Γερεμέγεφ περισσότερο;

Previous article

Έξαλλος αλλά όχι (μόνο) με τον διαιτητή ο Λουτσέσκου – Με αυτόν «τρελάθηκε» και τον κρατούσαν!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.