0

Formula one : Το DNA ενός πρωταθλητή – Το ταξίδι του Verstappen στην κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου τίτλου F1

Το DNA ενός πρωταθλητή – Το ταξίδι του Verstappen στην κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου τίτλου F1

Ήταν το μεγάλο ταξίδι για τον Max Verstappen, από ένα 17χρονο μωρό που αντιμετωπίζει πρωτάρη έως έναν τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Μετά τον τελευταίο του θρίαμβο, κοιτάμε πίσω στην επική ιστορία του οδηγού της Red Bull μέχρι στιγμής.

Ο Verstappen σφράγισε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημά του στο Qatar Grand Prix Sprint. Ενώ χρειαζόταν μόνο να τερματίσει έκτος, τερμάτισε περνώντας τη γραμμή στη δεύτερη θέση πίσω από τη McLaren του Oscar Piastri.

Αυτό σημαίνει ότι σε ηλικία μόλις 26 ετών, ο Verstappen τώρα ενώνει τους Ayrton Senna, Niki Lauda, ​​Jack Brabham και Sir Jackie Stewart έχοντας κερδίσει τρεις τίτλους. Έτσι, σκεφτήκαμε ότι θα κοιτούσαμε πίσω στο ταξίδι του από τον επιθετικό ταλαντούχο νεαρό οδηγό που μερικές φορές έκανε λάθη σε έναν παγκόσμιο δρομέα που γράφει ιστορία ενώ κυριαρχεί στον υπόλοιπο ανταγωνισμό του. Πολύ απλά, έχει το DNA του πρωταθλητή.

BUXTON: Κανείς δεν πλησίασε τον Verstappen το 2023 – Πιάσε τον αν μπορείς

Max Verstappen, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1.

Για να το βάλουμε αυτό στο πλαίσιο, τώρα κάθεται σε ένα τραπέζι περιτριγυρισμένος από εξαιρετική παρέα: Senna, Stewart, Lauda, ​​Brabham και Piquet. Τα τρία του Verstappen, ωστόσο, συνέβησαν όλα μαζί. Μόνο ο Σουμάχερ, ο Χάμιλτον, ο Φέτελ και ο Φάντζιο έπαιρναν τρεις πλάι με πλάτη. Μόνο ο Vettel ξεκίνησε την πορεία του, όπως και ο Verstappen, με την πρώτη του.

Η στέψη του ήταν μόνο θέμα χρόνου. Από τη στιγμή που το RB19 έτρεξε για πρώτη φορά, ο Verstappen τράβηξε έναν στόχο στην πλάτη του και χλεύασε τους αντιπάλους του για να τον πιάσουν αν μπορούσαν. Κανείς δεν πλησίασε.

Και ενώ το τρίτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα είχε εξασφαλιστεί σε ένα σπριντ του Κατάρ, το να λέμε ότι έτσι αποφασίστηκε θα ήταν αρκετά μεγάλο.

Αποφασίστηκε στη Βραζιλία το 2022, όταν μια νίκη σοκ για τη Mercedes έδωσε στην ομάδα αδικαιολόγητη πίστη να συνεχίσει για άλλη μια σεζόν με μια ιδέα αυτοκινήτου που κατά βάθος ήξεραν ότι ήταν θεμελιωδώς ελαττωματική.

max-verstappen-protathlitis-f1-3-titlous-formula-one-2023-qatar-grand-prix-gp-katar-formula1-red-bull-rb19-top

Max Verstappen το DNA ενός πρωταθλητή: Αποφασίστηκε αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του 2022, όταν ο Ζακ Μπράουν καθυστέρησε να κάνει τις αλλαγές που, μόλις τις έκανε τελικά έξι μήνες αργότερα, έθεσαν τη McLaren στον δρόμο της επιστροφής προς τη νίκη στο Κατάρ.

Αποφασίστηκε στους διαδρόμους εξουσίας του Μαρανέλο με τις προκλήσεις μιας νέας κατεύθυνσης και ηγεσίας.

Αποφασίστηκε στα γραφεία σχεδιασμού του Bradbourne Drive. Από τον Adrian Newey και την ομάδα των ιδιοφυών του πίσω από το RB19.

Αποφασίστηκε από την Honda και την Red Bull Powertrains. Αποφασίστηκε από τον Jonathan Wheatley και την λειτουργική τελειότητα της ομάδας υπό το ρολόι του.

Αποφασίστηκε από τους Hannah Schmitz, Gianpiero Lambiase, Pierre Waché, Paul Monaghan, Ben Waterhouse – από όλους όσους έχετε δει στο βάθρο με το κιτ της Red Bull. Από αυτούς στο γκαράζ και από αυτούς που βρίσκονται στο pit stop. Αυτοί που βλέπετε στην τηλεόραση. Και οι εκατοντάδες που δεν το κάνεις.

Το αποφάσισε ο Κρίστιαν Χόρνερ. Το αποφάσισε ο Χέλμουτ Μάρκο. Αποφασίστηκε από τον Dietrich Mateschitz. Αποφάσισαν οι Jos Verstappen και Sophie Kumpen

Αποφασίστηκε από τον Max Verstappen.

max-verstappen-protathlitis-f1-3-titlous-formula-one-2023-qatar-grand-prix-gp-katar-formula1-red-bull-rb19-top

Max Verstappen το DNA ενός πρωταθλητή:  Τα παγκόσμια πρωταθλήματα δεν είναι δημιούργημα ενός ατόμου ή έστω μιας ομάδας. Απαιτούν μια μυριάδα μεταβλητών για να ενωθούν, μερικές δημιουργημένες με μέθοδο και διαδικασία, άλλες με τυφλή τύχη. Αλλά χωρίς όλους αυτούς, η τέλεια καταιγίδα δεν μπορεί να υπάρξει.

Είναι όταν αυτές οι πτυχές που μπορούν να ελεγχθούν γίνονται με απόλυτη αδίστακτη αποτελεσματικότητα και σχεδόν στην τελειότητα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για το είδος της κυριαρχίας που έχουμε δει φέτος. Και για να είναι έτσι, εναπόκειται πάντα στον οδηγό να παραδώσει.

Σπάνιες είναι οι φορές σε αυτό το παιχνίδι όπου ένας οδηγός και μια ομάδα έχουν έρθει μαζί με τέτοια συνέργεια. Ο Fangio τα είχε με τη Mercedes. Ο Ascari με τη Ferrari. Κλαρκ και Λωτός. Ο Μιχαήλ με τη Ferrari. Ο Σεμπ με τη Red Bull. Ο Λούις με τη Mercedes. Φευγαλέες στιγμές απόλυτης τελειότητας, συμβιωτικής σχέσης οδηγού, αυτοκινήτου και ομάδας. Προσθέστε τους Max Verstappen και Red Bull Racing σε αυτήν την περιορισμένη λίστα.

Ο ίδιος ο Verstappen έχει ενηλικιωθεί αυτή τη σεζόν. Θα σας το πουν οι αντίπαλοί του. Μιλούν για το πώς έχει ηρεμήσει την κάποτε περιβόητη αγριότητα του. Μιλήστε με ευλάβεια ως προς την αμείλικτη τελειότητά του.

«Άψογος», τον περιέγραψε ο Λιούις Χάμιλτον. Υψηλός έπαινος από έναν άνθρωπο που ξέρει πολύ καλά τι είναι και τι χρειάζεται για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Όσοι συνεργάζονται με τον Verstappen λένε ότι δεν έχουν συνεργαστεί ποτέ με κανέναν καλύτερο. Ποτέ δεν βρήκαν κανέναν ως οδηγημένο, ούτε κάποιον που μπορεί να κάνει το φαινομενικά αδύνατο όταν η παλίρροια στρέφεται εναντίον τους. Κανείς που δεν μπορεί, και το κάνει με συνέπεια, να αντλήσει το μέγιστο από κάθε ευκαιρία. Ένας οδηγός που μπορεί να το ανάψει στο 100% από τον πρώτο κιόλας γύρο. Της πρακτικής. Αόρατος.

Η κατεδάφιση του γηπέδου από τον Verstappen το 2023 ήταν αδυσώπητη και αδυσώπητη. Ήταν μετρονομικός, σχεδόν μηχανικός, και ίσως σε αυτό, υπάρχει ένα στοιχείο απογοήτευσης – τόσο για εμάς όσο και για εκείνον. Ενώ οι νίκες είναι νίκες και ο ανταγωνιστής στο Verstappen θέλει να κυριαρχήσει και να καταστρέψει, αν παίξετε το post race radio του από το 2023 έναντι αυτού από το 2021, μπορείτε να βγάλετε μόνο ένα συμπέρασμα. Ο Μαξ λατρεύει τον καβγά. Ο Μαξ ζει για να πολεμήσει.

Μπορούμε λοιπόν να θαυμάσουμε το τρίτο του, με την τελειότητα της τέχνης του και τη λαμπρότητα της ομάδας του. Αλλά καθώς τα μάτια του εστιάζουν τώρα στο νούμερο τέσσερα, αυτό που θα δίναμε όλοι για να δούμε πώς αυτός ο εξελιγμένος δρομέας θα τα πάει πίσω στον αγώνα.

max-verstappen-protathlitis-f1-3-titlous-formula-one-2023-qatar-grand-prix-gp-katar-formula1-red-bull-rb19-top

Max Verstappen το DNA ενός πρωταθλητή: Είναι διαφορετικός οδηγός από αυτόν που πήρε τον πρώτο του τίτλο μόλις πριν από δύο λίγα χρόνια. Στον οδηγό του οποίου η απελπισία, η ανάγκη του να κερδίσει κάθε μάχη τον οδήγησε να χάσει την προσοχή του στην ευρύτερη εικόνα της ίδιας της σεζόν.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος οπαδός των αγώνων που δεν θα απολάμβανε να δει τον τρεις φορές πρωταθλητή Max Verstappen πίσω στη φωτιά ενός αγώνα παγκόσμιου τίτλου.

Πώς θα εξελιχθεί το 2024; Οι αποφάσεις που θα το διαμορφώσουν έχουν ήδη ληφθεί.

Η Mercedes θα φέρει νέο αυτοκίνητο και νέα φιλοσοφία. Η McLaren είναι ήδη και πάλι νικητές. Η Ferrari, επίσης, είναι τώρα προετοιμασμένη. Η Aston Martin αποφασισμένη. Και ο στόχος στην πλάτη του Verstappen φαίνεται πιο τολμηρός από ποτέ.

Πιάσε τον αν μπορείς.

 

Το ΟΑΚΑ έδωσε μάθημα ατμόσφαιρας και τώρα η μπάλα μεταφέρεται στο ΣΕΦ…για να δούμε τι θα δούμε;;

Previous article

Πεντάρα με μαγικό Τζούρισιτς, τούρμπο Παλάσιος και η Λεωφόρος στο πόδι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.