0

Χωρίς τον Κώστα Σλούκα θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στα παιχνίδια κόντρα στην Μπάγερν για την Euroleague και στο Περιστέρι για την Basket League, με τον Εργκίν Αταμάν να στηρίζεται στους υπόλοιπους «πράσινους» στην περιφέρεια.

Το «τριφύλλι» θα στερηθεί των υπηρεσιών του αρχηγού του απέναντι στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο αρχικά και στη συνέχεια κόντρα στην αντίστοιχη του Βασίλη Σπανούλη. Ο Αταμάν θα μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής του Σλούκα στους υπόλοιπους παίκτες της περιφέρειας, με τον Λούκα Βιλντόζα όπως είναι φυσικό να παίρνει το μεγαλύτερο βάρος.

Ο Αργεντινός άσος θα επωμιστεί τις αρμοδιότητες του Σλούκα και θα αναλάβει να οργανώσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην επίθεση, δίνοντας έμφαση ιδιαίτερα στο κομμάτι της δημιουργίας, πέρα από αυτό της εκτέλεσης, με τους «πράσινους» να επιθυμούν να τροφοδοτήσουν τους παίκτες της «πράσινης» ρακέτας.

Εξάλλου ο Βιλντόζα αποτελεί και έναν παίκτη που μπορεί να δημιουργήσει πέρα από τους συμπαίκτες του και για τον εαυτό του, ενώ σίγουρα είναι και από τους παίκτες που θα δώσει έμφαση η Μπάγερν στο κομμάτι της άμυνας, προσπαθώντας είτε με παγίδες, είτε με πίεση στο κατέβασμα της μπάλας, να κουράσει τον Αργεντινό και να τον… βγάλει εκτός ματς.

Ωστόσο στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» περιμένουν να δουν τον καλό Βιλντόζα, για τον οποίο το καλοκαίρι έδωσαν τόσα χρήματα, με την απουσία του Σλούκα να είμαι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τον ίδιο να βγει μπροστά.

Κομβική θέση σε θα παίξει και ο Τζέριαν Γκραντ, ένας παίκτης με πολυδιάστατη συμβολή στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, με τον Αμερικανό άσο να αναλαμβάνει πολλές φορές να κατεβάσει την μπάλα, πριν αυτή φτάσει στα χέρια του Βιλντόζα, τον οποίο θα δούμε αρκετά και στο «2».

Ο Γκραντ άλλωστε στην εκκίνηση των επίσημων αναμετρήσεων του «τριφυλλιού» είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες στο «πράσινο» ρόστερ, με το μεγάλο του προσόν να είναι η άμυνα, βάζοντας πίεση στον εκάστοτε αντίπαλο, δίνοντας παράλληλα βοήθειες τόσο στη δημιουργία, όσο και στα ριμπάουντ.

Το… κρυφό χαρτί του Αταμάν δεν αποκλείεται να είναι και ο Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός άσος είναι καλός χειριστής της μπάλας, στον περσινό Παναθηναϊκό μόνο στο «5» δεν έπαιξε και είναι πολύ πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής στο «1», ανάλογα και τα σχήματα της Μπάγερν και του Περιστερίου -σε δεύτερη φάση- αλλά και την καταπόνηση των Βιλντόζα και Γκραντ.

Δεδομένο πως θα πάρει χρόνο συμμετοχής είναι ο Δημήτρης Μωραΐτης. Ο Έλληνας άσος το παιχνίδι κόντρα στο Μαρούσι έδειξε έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία, είχε σοβαρή παρουσία και θα πατήσει παρκέ για άμυνες στο ματς. Αυτός άλλωστε γνωρίζει πως είναι και ο ρόλος του στον φετινό Παναθηναϊκό, με τον Μωραΐτη να μπορεί μέσω της άμυνας να πάρει επιπλέον χρόνο συμμετοχής.

Κρίνεται αύριο η συμμετοχή του Παπαπέτρου με την Μπάγερν

Previous article

Γκούμας: «Φάγαμε ξύλο στην Ριζούπολη και η διοίκηση μας είπε “κότες”!» (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.