0

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ ισοφάρισε με γκολάρα έξω από την περιοχή το 1-0 από νωρίς του Ιλκάι Γκιντογκάν και με δεύτερο τέρμα στο 90’+2’ χάρισε στην Ρεάλ Μαδρίτης την μεγάλη νίκη μέσα στην Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα (2-1), υπό το βλέμμα του Μικ Τζάγκερ και των «Rolling Stones».

Τι άλλο να κάνει, σπαθιά να καταπιεί; Στο πρώτο «Clasico» της καριέρας του, ο ασύλληπτος Τζουντ Μπέλινγκχαμ πήρε από το χεράκι τη Ρεάλ Μαδρίτης και την οδήγησε σε μεγάλη νίκη μέσα στην Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα (2-1), με την Βασίλισσα να πιάνει ξανά στην κορυφή της La Liga την Τζιρόνα, αφήνοντας τους Μπλαουγκράνα στο -4, υποχρεώνοντάς τους στην πρώτη τους ήττα μετά από έντεκα αγωνιστικές.

Χωρίς τους τραυματίες Φρένκι Ντε Γιονγκ, Πέδρι και Σέρτζι Ρομπέρτο, αλλά και με τους ανέτοιμους Ζιλ Κουντέ, Ραφίνια και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να βρίσκονται καταρχήν εκτός ενδεκάδας, ο Τσάβι ξεκίνησε κλασικά δεξί μπακ τον Ρόναλντ Αραούχο ως «αντί – Βινίσιους Ζούνιορ», με τον Ίνιγκο Μαρτίνεθ στα στόπερ και τον Ζοάο Κανσέλο σε ρόλο (άτυπου) εξτρέμ.

Με τις μόνιμες απουσίες των Τιμπό Κουρτουά και Έντερ Μιλιτάο, ο Κάρλο Αντσελότι παρέταξε την συνηθισμένη ιδανική ενδεκάδα του, με τον Φερλάν Μεντί στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Φραν Γκαρθία.

Πρώτο γκολ του Γκιντογκάν και 1-0!

Ανώτεροι στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι, με Γκάβι και Φερμίν Λόπεθ να ασκούν ασφυκτική πίεση και να δίνουν στην ομάδα τους την απαιτούμενη αγωνιστική ένταση με τα τρεξίματα και την ενέργειά τους, σε συνεργασία με Ιλκάι Γκιντογκάν και Ζοάο Κανσέλο, αυτός σε έναν μεικτό ρόλο χαφ και εξτρέμ.

Υπό το βλέμμα των Μικ Τζάγκερ και Ρόνι Γουντ των Rolling Stones η Μπάρτσα, με το χαρακτηριστικό σήμα του βρετανικού συγκροτήματος στην φανέλα της, αναφώνησε «Satisfaction» μόλις στο έκτο λεπτό με έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι το καλοκαίρι έπαιζε στο Νησί.

Ο Γκιντογκάν, περί ου ο λόγος, προσπάθησε να συνδυαστεί με τον Φεράν Τόρες, ο Ορελιέν Τσουαμενί γύρισε εσφαλμένα την μπάλα προς τα πίσω, ο Νταβίντ Αλάμπα δεν κινήθηκε δυναμικά προς αυτή, με τον Γερμανό μέσο να την παίρνει μέσα στην περιοχή και να πλασάρει άψογα τον Κέπα για το 1-0.

Ο Γκιντογκάν, με γκολ σε «Klassiker» (Μπάγερν Μονάχου Μπορούσια Ντόρτμουντ) και ντέρμπι του Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ – Σίτι), σημείωσε το πρώτο του τέρμα ως Μπλαουγκράνα και έγινε μόλις ο τρίτος Γερμανός που σκοράρει για την Μπάρτσα σε «Clasico», μετά τους Ούντο Στάινμπεργκ (δύο γκολ το 1902) και Μπερντ Σούστερ (ένα γκολ το 1980 και ένα ακόμα το 1988).

Η Ρεάλ, η οποία έχει δεχθεί πριν από το δέκατο λεπτό τα τέσσερα από τα οκτώ γκολ που έχει παθητικό στην La Liga, προσπάθησε να αντιδράσει και να απειλήσει την εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, κάτι που δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου.

Η τετράδα των χαφ (Τσουαμενί, Βαλβέρδε, Κρόος, Μπέλινγκχαμ) δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να επιβάλλει τον ρυθμό της, την ώρα που οι Καταλανοί πατούσαν πιο γερά στα πόδια τους, είχαν δοκάρι σε σουτ του (ακούραστου) Φερμίν και φωνάζουν δικαιολογημένα για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε κεφαλοκλείδωμα του Τσουαμενί στον Αραούχο μέσα στην περιοχή.

Πολύ δραστήριος ο Ζοάο Φέλιξ, ταλαιπώρησε αρκετά την μαδριλένικη άμυνα και μπορούσε κάλλιστα να δώσει δύο φάουλ σε πολύ καλή θέση για την ομάδα του, τα οποία όμως δεν σφύριξε ο διαιτητής Χεσούς Χιλ Μανθάνο.

Γκολάρα του Μπέλινγκχαμ για το 1-1!

Η Μπάρτσα άγγιξε το 2-0 με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου, όταν μετά από άψογη σέντρα του Φερμίν, ο Ίνιγκο Μαρτίνεθ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με τον Αραούχο να μην μπορεί να νικήσει τον Κέπα με το ριμπάουντ.

Ο Αντσελότι έψαξε να δώσει μεγαλύτερη ενέργεια και ώθηση στην ομάδα του με την είσοδο του Εντουάρντο Καμαβινγκά αντί του Μεντί, με τον Τόνι Κρόος να έχει την πρώτη αξιοσημείωτη φάση για την ομάδα του στο… 58’, με συρτό σουτ με το εσωτερικό που μπλόκαρε σε δύο χρόνους ο Τερ Στέγκεν.

Ο Τσάβι έκανε την πρώτη του κίνηση μετά την πρώτη ώρα παιχνιδιού με την είσοδο του Λεβαντόφσκι αντί του δραστήριου Φεράν Τόρες, με τον Αντσελότι να απαντάει με Λούκα Μόντριτς (500ό ματς του Κροάτη μέσου με την Ρεάλ!) και Χοσέλου αντί Κρόος και Ροντρίγκο.

Ο Τσουαμενί με «κεραυνό» δοκίμασε τα ρεφλέξ του Τερ Στέγκεν στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία των Μαδριλένων (67’), οι οποίοι έφτασαν στην ισοφάριση ένα λεπτό αργότερα με σουτάρα (ποιου άλλου;) του Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ο οποίος αιφνιδίασε τον Γερμανό γκολκίπερ, το οπτικό πεδίο του οποίου κάλυπτε άθελά του ο Αντρέας Κρίστενσεν.

Με αυτή την γκολάρα, ο απίθανος 20χρονος Άγγλος μέσος τίμησε τους συμπατριώτες και υψηλούς καλεσμένους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ (είπαμε, Rolling Stones…) και έγινε ο έκτος παίκτης από το Νησί που σκοράρει σε «Clasico», μετά τους Άρτουρ Τζόνσον, Λόρι Κάνινγκχαμ, Γκάρι Λίνεκερ, Στιβ ΜακΜάναμαν και Μάικλ Όουεν. Ποιος είναι ο μοναδικός Άγγλος που έπαιξε και δεν σκόραρε στο απόλυτο ντέρμπι του ισπανικού ποδοσφαίρου; Το βρήκατε, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ!

Το 13άρι του Μπέλινγκχαμ για το 1-2!

Η Μπάρτσα δέχθηκε την ισοφάριση (σχεδόν) από το πουθενά, με την Ρεάλ να παίρνει την ψυχολογία και να κυριαρχεί στα επόμενα λεπτά, την ώρα που ο Τσάβι έριχνε διαδοχικά στη μάχη Οριόλ Ρομέου, Λαμίν Γιαμάλ και Ραφίνια, αναζητώντας σταθερότητα στα χαφ και φρεσκάδα στην επίθεση.

Ο Γιαμάλ, σε ηλικία 16 ετών και 107 ημερών, έσπασε ένα ρεκόρ 121 ετών (!), αφού έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία των «Clasico», ξεπερνώντας τον Αλφόνσο Αλμπένιθ της Μπάρτσα, ο οποίος το 1902 έπαιξε σε ντέρμπι όντας 16 ετών και 132 ημερών.

Υπό τον φόβο της ήττας, οι δύο ομάδες έγιναν λίγο πιο προσεκτικές στα τελευταία λεπτά, με τον Λεβαντόφσκι να απειλεί με σουτ που έφυγε άουτ και τον Ίνιγκο Μαρτίνεθ να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Χοσέλου.

Όλα έδειχναν την πρώτη ισοπαλία του Αντσελότι σε ντέρμπι (μετά από έξι νίκες και επτά ήττες), αλλά ο Μπέλινγκχαμ, η κορυφαία μεταγραφή στην Ευρώπη την φετινή σεζόν με βάση την απόδοσή του, είχε διαφορετική άποψη.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και ύστερα από σέντρα του Ντάνι Καρβαχάλ, η μπάλα κοντράρει στον Μόντριτς, παίρνει ύψος, ξεπερνάει τον Ίνιγκο και ο Άγγλος με προβολή από κοντά, πλασάρει προ κενής εστίας για να δώσει νίκη… ροκ στην ομάδα του.

Ο Μπέλινγκχαμ, ο οποίος έφτασε αισίως τα 13 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια (προσοχή, μιλάμε για μέσο!), έγινε ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ που κάνει ντεμπούτο σε «Clasico» με δύο γκολ στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα από τότε που τα κατάφερε ο Πέδρο Αρσουάγα στις 30 Μαρτίου του… 1947! Απίστευτος!

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Αραούχο, Κρίστενσεν, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπάλντε – Γκιντογκάν, Γκάβι, Φερμίν Λόπεθ (72’ Οριόλ Ρομέου) – Ζοάο Κανσέλο (76’ Γιαμάλ), Φεράν Τόρες (61’ Λεβαντόφσκι), Ζοάο Φέλιξ (77’ Ραφίνια).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα – Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Μεντί (52’ Καμαβινγκά) – Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Κρόος (63’ Μόντριτς) – Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο (63’ Χοσέλου), Βινίσιους Ζούνιορ (90’+4’ Λούκας Βάθκεθ).

Τσουκαλάς: «Είναι Βαζελού η δικαστής – Θα δικαιωθεί ο Ολυμπιακός» (Vid)

Previous article

Για ποιους παίκτες χτυπάει η καμπάνα μετά τις δηλώσεις Αταμάν… (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.