EDITORIALΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EDITORIAL

Η μαγική πεντάδα του Παναθηναϊκού που πετάει… φωτιές με ποσοστό 75% στα γκολ στη Superleague!

0

Μπερνάρ, Tζούρισιτς, Παλάσιος, Ιωαννίδης και Σπόραρ έχουν συμμετοχή στο 75% των γκολ που έχει πετύχει το τριφύλλι στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί της Λαμίας με γκολ του Σπόραρ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας μετά από μία μαγική ασίστ του Μπερνάρ. Ένα τρίποντο που ήρθε κόντρα στην πολύ καλή φέτος επαρχιακή ομάδα, αλλά και κόντρα στον Μανούχο που ανακάλυψε δεύτερη κίτρινη στον Αράο και άφησε τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες σε ένα σημείο που το ματς ήταν 1-1.

Οι πράσινοι έφτασαν συνολικά τα 28 γκολ στο πρωτάθλημα με τα δύο που επιτεύχθηκαν χθες (σ.σ.φτάνουν τα 31 στον επίσημο βαθμολογικό πίνακα λόγω του 3-0 επί του Ολυμπιακού που οι πράσινοι πρωτόδικα έχουν δικαιωθεί στην υπόθεση με τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από την κροτίδα). Υπάρχουν πέντε ποδοσφαιριστές που έχουν συντελέσει τα μέγιστα ώστε ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 10 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, αλλά και στο να είναι τόσο παραγωγικός.

Ο λόγος για τους Ιωαννίδη, Σπόραρ, Μπερνάρ, Τζούρισιτς και Παλάσιος. Συγκεκριμένα, η μαγική αυτή πεντάδα έχει σκοράρει ή έχει συντελέσει με ασίστ ή κερδισμένο πέναλτι στο να επιτευχθούν τα 21 γκολ από τα 28 γκολ του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Τουτέστιν ένα ποσοστό της τάξεως του 75%.

Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε ότι τις περισσότερες φορές δεν συνυπάρχουν όλοι μαζί στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει καταφέρει να παίρνει πράγματα από τον κάθε ένα από αυτούς τους τέσσερις. Παραδείγματος χάρη, Τζούρισιτς και Ιωαννίδης δεν κατάφεραν χθες να πετύχουν κάποιο γκολ ή να δώσουν κάποια ασίστ,ωστόσο Μπερνάρ και Σπόραρ ήρθαν από τον πάγκο και συνεργάστηκαν για το γκολ της νίκης του τριφυλλιού.

Αυτό λοιπόν είναι η λεγόμενη ποιοτική αναβάθμιση που έχει γίνει στο τριφύλλι τη φετινή σεζόν. Στην θέση «10» η έλευση του Τζούρισιτς αλλά και ο ανεβασμένος φέτος Μπερνάρ και στην θέση του φορ η βελτίωση του Ιωαννίδη και τα κρίσιμα γκολ του Σπόραρ. Συν φυσικά τον «Τούκου» που πραγματοποιεί εκπληκτική χρονιά. Ένα… πακέτο που κάνει τον Παναθηναϊκό υπερηχητικό στην επιθετική του γραμμή.

Αναλυτικά τα ματς που έχουν συμμετοχή οι «5»:

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 5-0 (συμμετοχή σε 5 από τα 5 γκολ)

Βόλος – Παναθηναϊκός 3-0 (συμμετοχή σε 1 από τα 3 γκολ)

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1 (συμμετοχή στο 1 γκολ)

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-5 (συμμετοχή σε 4 από τα 5 γκολ)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2 (συμμετοχή στο 1 γκολ)

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-4 (συμμετοχή σε 3 από τα 4 γκολ)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2 (συμμετοχή σε 1 γκολ)

Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 0-5 (συμμετοχή σε 4 από τα 5 γκολ)

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-2 (συμμετοχή σε 1 γκολ)

Πάμε να δούμε αναλυτικά όσα έχουν κάνει οι πεντε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα:

Φώτης Ιωαννίδης

Ο νεαρός φορ από το καλοκαίρι πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις. Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα σε 577΄ λεπτά έχει πετύχει τρία γκολ ενώ έχει δώσει και δύο ασίστ. Φυσικά βοηθάει και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού που τον καθιστούν υπερπολύτιμο.

Αντράζ Σπόραρ

Η χαμένη ευκαιρία στο πρώτο παιχνίδι με την Μπράγκα έκανε πολλούς να αμφισβητήσουν την αξία του, ωστόσο ο Σλοβένος δίνει τις απαντήσεις του στο γήπεδο. Σε 317 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα μετράει 4 γκολ, 1 ασίστ ενώ έχει κερδίσει και δύο πέναλτι, που έχουν μετουσιωθεί σε γκολ.

Σεμπάστιαν Παλάσιος

Ο Τούκου πραγματοποιεί μια εκπληκτική σεζόν. Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα σε 674 λεπτά μετράει τρία γκολ, τρεις ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι που κατέληξε σε γκολ. Είναι κομβικός για το τριφύλλι φέτος και δείχνει ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση.

Μπερνάρ

Πραγματικά ο φετινός Μπερνάρ δεν έχει καμία σχέση με τον  παίκτη που είδαμε την περσινή σεζόν. Στην Super League μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί συνολικά 590 λεπτά και έχει καταγράψει τρία γκολ και δύο ασίστ ενώ έχει συντελέσει τα μέγιστα ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει πιο δημιουργικός και πιο παραγωγικός με τις πάσες του, που ξεκλειδώνουν τις αντίπαλες άμυνες.

Φίλιπ Τζούρισιτς

Ήρθε το καλοκαίρι χωρίς η μεταγραφή του να κάνει μεγάλο κρότο. Στο πρώτο αυτό κομμάτι της σεζόν είναι εκπληκτικός και κάνει την διαφορά. Έχει αγωνιστεί 544 λεπτά συνολικά και έχει πετύχει 3 γκολ, έχει δώσει 1 ασίστ και έχει κερδίσει και ένα πέναλτι. Είναι από τους παίκτες που με τις ενέργειες του ξεσηκώνει τη Λεωφόρο ενώ φυσικά έχει και ουσία στο παιχνίδι του.

Στόφα πρωταθλητή: Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς που έκαναν τον φετινό Παναθηναϊκό άλλη ομάδα

Previous article

Ο Βραζιλιάνος μάγος, η διπλή αξία της νίκης και οι άσοι στο μανίκι του Γιοβάνοβιτς

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.




Login/Sign up




×
Show




×
Show