0

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Παναθηναϊκός… έσκαγε τη μία μεταγραφική… βόμβα μετά την άλλη. Κώστας Σλούκας, Λούκα Βιλντόζα, Ματίας Λεσόρ, Χουάντσο Ερνάνγκομεθ ήταν μερικά από τα… χτυπήματα που έκαναν την Ευρώπη να παραμιλάει. Και δικαίως. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού σε συνεργασία με τον Εργκίν Αταμάν ήταν αποφασισμένοι να κάνουν ότι χρειαστεί για να ξαναμπεί ο Παναθηναϊκός στον δρόμο των επιτυχιών.

Όμως για να γίνει κάτι τέτοιο δεν αρκούν μόνο μεταγραφές… βόμβες. Χρειάζονται και… έξυπνες βόμβες. Και μία από αυτές ήταν και του Τζέριαν Γκραντ. Του παίκτη που όταν ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό και τι δεν άκουσε. Ότι δεν κάνει για την Ευρωλίγκα, ότι δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό, ότι δεν κάνει γι αυτό το επίπεδο. Και ότι με παίκτες τέτοιου τύπου ο Παναθηναϊκός δε θα φτάσει πουθενά.

Κάποιοι έλεγαν τα δικά τους, αλλά ο Αταμάν ήξερε!

Βέβαια όλοι αυτοί που έλεγαν όλα τα παραπάνω δεν ήξεραν καλύτερα από τον Εργκίν Αταμάν. Ο οποίος έβλεπε στον Αμερικανό πρώην παίκτη του ΝΒΑ τον άνθρωπο που θα αποτελούσε τον… εγκέφαλο της ομάδας. Τον παίκτη που θα… έδενε όλη την ομάδα και θα έδινε την απαιτούμενη ισορροπία στην περιφέρεια.

Ξεχώρισε από την αρχή

Και ακόμα και στο κακό ξεκίνημα της ομάδας ο Γκραντ ξεχώριζε. Και τώρα που ο Παναθηναϊκός έχει κάνει αγωνιστικά άλματα στο παιχνίδι του, ο Γκραντ έχει έναν ξεκάθαρο ρόλο τον οποίο υπηρετεί με τρόπο… εντυπωσιακό. Και αυτό το κάνει στα περισσότερα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παίκτης με μεγάλο μπασκετικό μυαλό που ξέρει να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του και που μπορεί να εκτελέσει ανά πάσα στιγμή. Και φυσικά την ίδια στιγμή είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στην περιφερειακή άμυνα, τόσο λόγω μεγέθους, όσο και λόγω ικανοτήτων.

19 ασίστ σε δύο αγώνες υψηλών απαιτήσεων

Μόνο τυχαία δεν είναι τα νούμερα του στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της ομάδας. Σε δύο πολύ κομβικά παιχνίδια για τον Παναθηναϊκό. Στον αγώνα της Γερμανίας, κόντρα στην Άλμπα, ο Παναθηναϊκός ήταν… αναγκασμένος να κερδίσει. Και ο Γκραντ ήταν εξαιρετικός. Σε 29:35 λεπτά που πάτησε παρκέ ο Αμερικανός είχε 7 πόντους, 4 κλεψίματα, 3 λάθη και 9(!) ασίστ.

Αλλά ο Γκραντ δεν σταμάτησε εκεί. Σε λιγότερο από 48 ώρες ο  Παναθηναϊκός είχε να δώσει ένα ακόμα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Κόντρα στην ομάδα που παίζει το περισσότερο μπασκετικό ξύλο, κόντρα σε μια ομάδα με γήπεδο με εκπληκτική ατμόσφαιρα. Και ο Γκραντ για μια ακόμα φορά στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος των περιστάσεων. Σε 35:28 λεπτά συμμετοχής ο Αμερικανός είχε 9 πόντους, 10 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και κανένα λάθος. Κανένα λάθος σε κάτι λιγότερο από 36 λεπτά σε ένα παιχνίδι τόσο υψηλών απαιτήσεων.

Ο Τζέριαν Γκραντ αποδεικνύει στην πράξη πως είναι ένας παίκτης Ευρωλίγκας, ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα του τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ένας παίκτης ο οποίος απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη του προπονητή του και μέχρι στιγμής τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο.

ΥΓ: Τα στατιστικά του Γκραντ στην Ευρωλίγκα: 9.1 πόντοι με 46,9% στο δίποντο και 46,7% στο τρίποντο, 2.3 ριμπάουντ, 3,7 ασίστ, 1.7 κλεψίματα και 1.6 λάθη.

 

Ο Παναθηναϊκός είδε επιτέλους τον καλό Μαντσίνι

Previous article

Στην επανεκκίνηση παίζει τρεις στόχους σε 19 μέρες!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.