0

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την αποστολή και το check in του τεχνικού διευθυντή των «πρασίνων» στο παγκόσμιο φόρουμ που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας κι αποτελεί το…ορεκτικό του χειμερινού μεταγραφικού παζαριού.

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα να ανοίγει επισήμως την 1η Ιανουαρίου, ωστόσο η ανεπίσημη…σέντρα γίνεται την Δευτέρα (13/11) στη Λισαβόνα και εκεί ήταν ο Παπαδημητρίου για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τριήμερο (13-15 Νοεμβρίου) το παγκόσμιο φόρουμ του «TransferRoom» και ο Παναθηναϊκός θα είναι εκεί.

Tο παρών από πλευράς «πρασίνων» δίνει ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Η παρουσία του τεχνικού διευθυντή δείχνει και τη σημασία που δίνουν στο «Τριφύλλι» στο «TransferRoom»  και στις πρώτες συζητήσεις μεταγραφικού περιεχομένου με φόντο το παζάρι του Ιανουαρίου.

Τι είναι το «TransferRoom»

Για τους μη γνωρίζοντες, να σημειώσουμε πως πρόκειται το «TransferRoom» αποτελεί την διαδικτυακή συνδρομητική πλατφόρμα που παρουσιάζει ανά πάσα ώρα και στιγμή στους συλλόγους τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι διαθέσιμοι για μεταγραφή (ή για δανεισμό) και συμβάλλει τα μέγιστα στην απευθείας επικοινωνία μεταξύ των ομάδων.

Πάνω από 700 σύλλογοι ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, μεταξύ των οποίων κλαμπ της ποδοσφαιρικής ελίτ της Ευρώπης (Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Γιουβέντους, Ιντερ, Μίλαν, Μονακό κ.α.)

Για τους μεγαλύτερους συλλόγους, χρησιμοποιείται κυρίως για να βρίσκουν εύκολα συλλόγους να παραχωρούν τους δικούς τους ποδοσφαιριστές ως δανεικούς.

Τα meetings  με τους συνδρομητές

Πώς ακριβώς λειτουργούν τα meetings του «TransferRoom»;

Οι ομάδες που κλείνουν συμμετοχή, δηλώνουν ποιους συλλόγους επιθυμούν να συναντήσουν στα τραπέζια που δημιουργούνται.

Εκεί διεξάγονται συνομιλίες διάρκειας 15-18 λεπτών μεταξύ εκπροσώπων των κλαμπ, στις οποίες ανταλλάσσονται λεπτομέρειες και ξεκαθαρίζονται οι προθέσεις για παίκτες, είτε προς πώληση, είτε προς αγορά, ή για πιθανές άλλες συνεργασίες μεταξύ δύο συλλόγων.

Ο στόπερ και οι δανεισμοί

Κλείνοντας να σημειώσουμε κι αυτό: η κορυφαία ανάγκη του Παναθηναϊκού για ενίσχυση από το χειμερινό παζάρι, έχει επίκεντρο το κέντρο της άμυνας, όπως άλλωστε δήλωσε – on camerao Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Κι όπως κυκλοφορεί στη διεθνή πιάτσα των ατζέντηδων, φέρεται να είναι το κλείσιμο ένας στόπερ που κατά πρώτο λόγο θα καλύπτει ασφαλώς τα αγωνιστικά «θέλω» του Σέρβου τεχνικού κι ακολούθως, θα μπορούσε να μετακινηθεί με τη μορφή δανεισμού στο Κορωπί, χωρίς απαραιτήτως να τον συνοδεύει ο…αστερίσκος της οψιόν αγοράς στο συμβόλαιό του.

Κι αυτό, δεδομένου πως στο ρόστερ των «πρασίνων» κυκλοφορούν τρεις σέντερ μπακ (Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Μπράουν) με συμβόλαια και για την επόμενη χρονιά, συν τον Γέντβαϊ για τον οποίο υπάρχει οψιόν αγοράς (ύψους 1,5 εκατ. ευρώ) από την Λοκομοτίβ Μόσχας.

Στην προκειμένη περίπτωση κι όπως σημειώσαμε πιο πάνω, οι δανεισμοί παικτών κυρίως για   τους μεγαλύτερους συλλόγους, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κατ΄ιδίαν συζητήσεις και προκειμένου να βρίσκουν ομάδες – μέσω των φόρουμ του «TransferRoom» – προκειμένου να παραχωρούν τους δικούς τους ποδοσφαιριστές ως δανεικούς.

Λούκα Βιλντόζα: «Ο καθένας έχει το “εγώ”του, όμως είμαστε όλοι εδώ για να νικήσουμε!»

Previous article

Ο Παναθηναϊκός είδε επιτέλους τον καλό Μαντσίνι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.