0

Ο Χουάνκαρ ακόμα δεν έχει αρχίσει προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό μετά τον τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και δύσκολα θα πατήσει… χορτάρι τον Νοέμβριο.

5 Οκτωβρίου του 2023. Είναι η ημερομηνία που ο Χουάνκαρ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τον Παναθηναϊκό, εναντίον της Μακάμπι Χάιφα (0-0) στο Ισραήλ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο Ισπανός αριστερός μπακ είχε μείνει στο χορτάρι του «Sammy Ofer» μέχρι το 88’, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Μλαντένοβιτς επειδή υπέστη κάκωση στην ποδοκνημική.

Για να βρούμε τον Χουάνκαρ στη σύνθεση του Τριφυλλιού στη Super League, πρέπει να ανατρέξουμε πιο πίσω στο ημερολόγιο. Ο Ίβηρας αμυντικός είχε αρχίσει βασικός στην ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την 1η Οκτωβρίου.

Ο Χουάνκαρ επανήρθε στη δράση μετά τον τραυματισμό του στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 22/10. Ο Γιοβάνοβιτς τον άφησε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, επιλέγοντας τον Μλαντένοβιτς για την ενδεκάδα.

Τα υπόλοιπα είναι… γνωστά. Ο Χουάνκαρ έπαιρνε μέρος στην προθέρμανση των αναπληρωματικών στο δεύτερο ημίχρονο, ένας οπαδός του Ολυμπιακού έριξε κροτίδα στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ισπανός τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Υγεία», με το ματς να διακόπτεται. Με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τους τρεις βαθμούς στα πειθαρχικά όργανα.

Έκτοτε, ο 33χρονος ακραίος δεν προπονηθεί κανονικά. Δοκίμασε να ξεκινήσει χαλαρό πρόγραμμα μία εβδομάδα μετά το ντέρμπι, ένιωσε ζαλάδες και επέστρεψε σπίτι του. Πρακτικά, για τρεις εβδομάδες ο Χουάνκαρ απέχει από τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού.

Αντίστοιχα, ο Ισπανός θα δοκιμάσει να γυμναστεί με τους συμπαίκτες του από την Πέμπτη. Μέχρι τότε, ο Γιοβάνοβιτς έχει παραχωρήσει ρεπό στην ομάδα, εκτός φυσικά από τους διεθνείς που έχουν υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Euro 2024.

Ο Χουάνκαρ δεν θα ενταχτεί αμέσως σε φουλ ρυθμούς. Αλλά σταδιακά, για να μην πιεστεί. Πρακτικά, ο άσος του Τριφυλλιού ίσως να προλάβει οριακά την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Ισπανός ενδέχεται να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη με την αποστολή, αλλά θεωρείται απίθανο να τον χρησιμοποιήσει με τη μία ο Γιοβάνοβιτς σε ένα τόσο δύσκολο ματς, μετά από 1,5 μήνας αποχής που θα έχει συμπληρώσει ο ποδοσφαιριστής του.

 

Το τζάμπολ και η μετάδοση στο Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις

Previous article

Υπέγραψε και έρχεται η Αλέιν και φεύγει η Ρέιντζ από τον Παναθηναϊκό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.