0

Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα περνούν μαζί από την ίδια διαδικασία που οδήγησε στην απογείωση της απόδοσης του Καταλανού εξτρέμ το 2022.

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Καταλανός εξτρέμ απέδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί του Παναθηναϊκού, αφού ήταν ο πιο κομβικός στις εκπληκτικές επιδόσεις στη μεγαλύτερη διάρκεια του 2022. Με καθοριστικά γκολ στον τελικό του Κυπέλλου, στα ντέρμπι και με τη συνολική απόδοση του, ο Αϊτότ ήταν το σημείο αναφοράς στο γκρουπ του Γιοβάνοβιτς.

Δυστυχώς, η ρήξη χιαστού τον Οκτώβριο του 2022 στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη, ανέκοψε την ξέφρενη πορεία του Αϊτόρ. Ο 27χρονος επιθετικός αποθεραπεύτηκε και έχει επανενταχτεί στο ροτέισον του Σέρβου προπονητή, όμως δεν έχει ανακτήσει την πλήρη φόρμα του.

Εδώ ακριβώς έγκειται το μεγάλο στοίχημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς: να εμπνεύσει το Αϊτόρ, ώστε να ξεδιπλώσει το σύνολο των δυνατοτήτων του. Να παρουσιάσει στο ποδοσφαιρικό κοινό τον Αϊτόρ του 2002. Γιατί με ένα τόσο ισχυρό «όπλο» στη διάθεση του 61χρονου τεχνικού, ο Παναθηναϊκός θα μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες του για να στεφθεί πρωταθλητής.

Για την ακρίβεια, Γιοβάνοβιτς και Αϊτόρ ξαναζούν ένα «deja-vu». Όταν ο Σέρβος έφτασε στο «Γεώργιος Καλαφάτης» τον Ιούνιο του 2021, συνάντησε έναν διαλυμένο ψυχολογικά ποδοσφαιριστή. Ο Αϊτόρ είχε απογοητευτεί από την πρώτη σεζόν του στην Αθήνα και ήθελε να φύγει, έχοντας καταθέσει σχετικό αίτημα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Ο Γιοβάνοβιτς αντιλήφθηκε αμέσως την ποιότητα του Αϊτόρ, τις δυνατότητες του και αποφάσισε να τον εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Με μία πολύμηνη διαδικασία, με προσπάθειες και αφιερωμένες ώρες, ο Γιοβάνοβιτς τόνωσε την αυτοπεποίθηση του Αϊτόρ και εμφάνισε έναν εντελώς διαφορετικό παίκτη. Με τα γνωστά αποτελέσματα στη συνέχεια.

Επί της ουσίας, Γιοβάνοβιτς και Αϊτόρ βιώνουν την ίδια διαδικασία φέτος. Η αφετηρία ήταν διαφορετική, αφού τότε ο Λάζλο Μπόλονι ευθυνόταν για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του Καταλανού, ενώ τώρα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός. Πάντως, ο τερματισμός είναι ο ίδιος: η ολική επαναφορά του 27χρονου εξτρέμ.

Είναι προφανές ότι ο Αϊτόρ απέχει από τον πραγματικό εαυτό του. Ωστόσο. οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, όπως ήταν το φθινόπωρο του 2021. Ο Αϊτόρ αρχίζει να πατάει περιοχή, να δοκιμάζει το «ένας με έναν», να μην φοβάται τις μονομαχίες. Η μεταμόρφωση δεν συντελείται από το ένα ματς στο άλλο, όμως η πρόοδος είναι φανερή.

Όσο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αισιοδοξεί ότι θα κερδίσει ξανά το ποδοσφαιρικό στοίχημα του Αϊτόρ. Και θα ισχυροποίησει αφάνταστα το ρόστερ του Παναθηναϊκού στην πιο δύσκολη και απαιτητική σεζόν των τελευταίων ετών.

 

Νικολογιάννης: «Ο Ζέκα θα χρειαστεί και θα παίξει πιο πολύ στα 8 παιχνίδια μέχρι την επόμενη διακοπή»

Previous article

Μόλις τρεις ομάδες στην Ευρώπη έχουν δεχθεί λιγότερα γκολ από τον Παναθηναϊκό στα πρωταθλήματα τους!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.