0

Η τεσσάρα του Παναθηναϊκού στον ΟΦΗ, ο αδάμαστος Φώτης Ιωαννίδης, η υπογραφή επιστροφής του Αϊτόρ και ο παίκτης του Τριφυλλιού που ήταν αφανής ήρωας σε αυτή την νίκη.

Η ομάδα που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι από εκείνες που έχουν μάθει να ζουν στα δύσκολα, να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, να αντιδρούν μετά από ήττες, να δείχνουν χαρακτήρα. Το είδαμε στη πρώτη σεζόν, με ένα σύνολο χωρίς την ποιότητα του φετινού, το είδαμε πέρσι, το βλέπουμε και φέτος.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένα γκρουπ που έχει μάθει να ζει κάνοντας πρωταθλητισμό, επιστρέφοντας και ως οργανισμός στην κανονικότητα που προστάζει το μέγεθος, η ιστορία, το dna του συλλόγου. Υπό αυτό το πρίσμα και αφήνοντας στην άκρη τα όσα αστεία, κωμικά, άμπαλα και εκτός πραγματικότητας γράφτηκαν μετά από δύο ήττες στον μόνιμο οχετό των social media, η αποψινή τεσσάρα ήταν το φυσιολογικό. Τι πιο σύνηθες να συμβεί, θα πει κανείς.

Το Τριφύλλι επέστρεψε στις νίκες. Το έκανε με τρόπο πειστικό. Χόρτασε μπάλα τον κόσμο του μετά το 2-0, άνοιξε και πάλι την διαφορά από τον Ολυμπιακό στο +3 μετά την γκέλα των ”ερυθρολεύκων” στο Πανθεσσαλικό και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο, έχοντας 10 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Μία συγκομιδή που αν σκεφτούμε και την συνθήκη των παιχνιδιών στην Ευρώπη(για πρώτη φορά μετά το 2016) κάθε δεύτερη εβδομάδα, αγγίζει το τέλειο. Με την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση. Για αυτά, όμως, θα πούμε περισσότερα αύριο, πάμε τώρα στα του παιχνιδιού.

Το… ξεκλείδωσε το θηρίο

Κομβικό σημείο του παιχνιδιού ήταν το γκολ στο 34′. Ο Παναθηναϊκός ναι μεν είχε την κυριαρχία, ναι μεν είχε κλείσει τον ΟΦΗ στην περιοχή του αλλά μεγάλες φάσεις δεν είχε. Σπαταλούσε πολλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή. Από την άλλη, όμως, είχε υπομονή, ηρεμία, ψυχραιμία να φέρνει την μπάλα σωστά στο επιθετικό τρίτο.

Η τοποθέτηση του Αϊτόρ ανάμεσα στις γραμμές, η κίνησή του να γυρίσει και να δει την εστία και η κάθετη στον Ιωαννίδη ξεκλείδωσαν σε πρώτη φάση το 1-0. Το υπέροχο κοντρόλ του Έλληνα στράικερ, το άτσαλο μαρκάρισμα του Πασαλίδη και η εύστοχη εκτέλεση του θηρίου έφεραν το άνοιγμα του σκορ.

Ναι θηρίο. Κανονικό. Αδάμαστο. Δεν πιανόταν-και- απόψε ο διεθνής άσος. Άνοιξε το σκορ, με υπέροχη κίνηση και ασίστ στον Παλάσιος δημιούργησε το 3-0, σκόραρε και το τέταρτο στο φινάλε.

Έχει πετύχει ήδη 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις(6 στην Ευρώπη, 5 στη Super League1) και κατά κάποιον τρόπο δικαιώνει τον τίτλο ενός πρόσφατου blog σε τούτη την γωνιά. ”Τελικά πόσο κοστίζει ο Φώτης Ιωαννίδης”; Υγεία να έχει το παιδί και με τους ρυθμούς που σκοράρει το 20+ γκολ στο φινάλε της σεζόν, μοιάζει το πιθανότερο σενάριο αυτή την στιγμή. Συν τα όσα άλλα κάνει πάρα πολύ καλά πάνω στο χορτάρι.

Καλώς τον παιχταρά!

Από τον Ιωαννίδη, πλέον, τα περιμένεις όλα, αυτό που περίμενε με αγωνία ο Παναθηναϊκός ήταν το comeback του Αϊτόρ.

Κυρίως μία πολύ καλή εμφάνιση για να πάρει τα πάνω του, ένα γκολ, μια ενέργεια, μια σημαντική ένεση αυτοπεποίθησης. Για λίγα εκατοστά στον Μαντσίνι του ακυρώθηκε γκολ στη Κηφισιά, για λίγα εκατοστά δικά του, το γκολ στο Μαδριγάλ. Απόψε ήταν η τρίτη και η… φαρμακερή. Τα σημάδια της επιστροφής φάνηκαν στα τελευταία παιχνίδια, κόντρα στον ΟΦΗ ήρθε και η… πιστοποίηση. Μην ξεχνάμε και πως από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το 1-0.

Κίνηση στον χώρο, ντρίμπλα καταπληκτική πάνω στον Βούρο, πλασέ με το δεξί στην απέναντι γωνία. Καλώς όρισες πίσω παιχταρά!

Δεν ήταν ένα γκολ με πέναλτι, δεν ήταν ένα γκολ πάνω στην γραμμή. Ήταν μια γκολάρα από αυτές που φτιάχνουν ψυχολογία ενόψει της συνέχειας και τον βάζουν πλέον για τα καλά στην εξίσωση του αρχικού σχήματος.

Ο καθοριστικός κύριος Λοντίγκιν

Όλα τα φώτα στον Ιωαννίδη, στον Αϊτόρ, στον Παλάσιος με την γκολάρα στο 3-0, στον καλό απόψε Βιλένα. Υπάρχει, όμως, κάποιος που έκανε την ”βρώμικη” δουλειά, αυτή που μπορεί αύριο να ξεχαστεί.

Και την έκανε σε κομβικά σημεία. Στο δεύτερο λεπτό ο Λοντίγκιν είπε ”όχι” στον Ντίκο. Δύσκολη επέμβαση. Στο ξεκίνημα του ματς, μετά από δύο ήττες να δέχεσαι γκολ με το… καλημέρα είναι το χειρότερο σενάριο. Με το σκορ στο 1-0, στο 58′ αρνήθηκε το γκολ στον Φελίπε. Και πάλι με σπουδαία επέμβαση.

Ο ομογενής κίπερ κάθε φορά φέτος που κάθεται κάτω από τα δοκάρια, θα κάνει αυτό που πρέπει ένας άσος σε ομάδα πρωταθλητισμού. Σε μία, σε δύο περιπτώσεις θα κατεβάσει… ρολά και θα κάνει την διαφορά.

Εξαιρετικός και με την μπάλα στα πόδια. Αποκορύφωμα η ασίστ στο τέταρτο γκολ με εκπληκτικό βολέ!

 

Ο Αϊτόρ επιστρέφει και μπορεί να αλλάξει τον Παναθηναϊκό

Previous article

Τρεις πεντάρες και δύο τεσσάρες ο Παναθηναϊκός στον πρώτο γύρο – Καλύτερη επίθεση με μέσο όρο 2,5 γκολ ανά αγώνα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.