0

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει σήμερα (7/1, 17:00) κόντρα στον Παναιτωλικό τη δεύτερη σερί νίκη του με τον Τερίμ στον πάγκο, προκειμένου να πατήσει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας πριν τα δύο ντέρμπι που θα ακολουθήσουν σε Θεσσαλονίκη και Φάληρο. Το πλάνο της ενδεκάδας και οι επιλογές του Τούρκου τεχνικού.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει σήμερα το 2Χ2 με τον 70χρονο τεχνικό στην άκρη του πάγκου του, προκειμένου να “σκαρφαλώσει” ξανά στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα λίγο πριν τις 19:00 και να μεταφέρει (έχοντας ένα ματς παραπάνω) έξτρα πίεση στον ανταγωνισμό του που θα μπει με τη σειρά του μία αγωνιστική νωρίτερα, στη σειρά των “μεγάλων” αγώνων.

Με τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Άρη, μισή ώρα μετά το φινάλε του αγώνα της Λεωφόρου (19:30) και τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί στις 21:00 την ΑΕΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης”, σ’ ένα ματς που θα βγάλει… κερδισμένο σίγουρα τον Παναθηναϊκό, καθώς θα μεγαλώσει την απόστασή του από έναν εκ των δύο ή κι απ’ τους δύο, εφόσον μείνει το δικό τους ντέρμπι στο “Χ”.

Πριν απ’ όλα αυτά, ωστόσο, οι “πράσινοι” πρέπει να κάνουν τη δική τους… δουλειά και πρέπει να την κάνουν καλά και πολύ πιο αποτελεσματικά, απ’ ότι την έκαναν πριν από 4 μέρες στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι συνολικά καλύτερος μεσοεπιθετικά, ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να αξιοποιήσει καλύτερα τις ευκαιρίες του και τις φάσεις που θα βγάλει στο γήπεδο απ’ την έξτρα πίεση κι ένταση που ζητάει στο παιχνίδι της ομάδας του ο Τούρκος τεχνικός, προκειμένου να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του και το έργο του. και σίγουρα θα χρειαστεί να είναι ακόμη πιο προσεκτικός στα ρίσκα που θα πάρει παίζοντας με τις γραμμές του πολύ ψηλά μέσα στο γήπεδο.

Ο δεξιός μπακ και ο βασικός Ζέκα

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, ο Τερίμ αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές. Κάποιες εξ αυτών αναγκαστικές λόγω απουσιών, αλλά και κάποιες άλλες για να δει σε δράση (εκτός απ’ την προπόνηση) και κάποιους άλλους απ’ τους παίκτες του “τριφυλλιού”, προκειμένου να “μάθει” ακόμη καλύτερα μέσα απ’ το γήπεδο όλη την ομάδα.

Η απουσία του Μπαρτ Σένκεφελντ για δεύτερο σερί παιχνίδι (ακολούθησε και χθες ατομικό και “τρέχει” για να προλάβει το πρώτο κυπελλικό ντέρμπι της Τετάρτης, 10/1, με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο), φέρνει ξανά τον Γουίλιαν Αράο στο κέντρο της “πράσινης” άμυνας δίπλα στον Τιν Γεντβάι, με τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς στα αριστερά και τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο τέρμα. Στο δεξιό άκρο της άμυνας, είναι πιθανό να ξεκινήσει αυτή τη φορά ο Γιάννης Κώτσιρας, με τον Γιώργο Βαγιαννίδη να είναι το αουτσάιντερ.

Η απουσία του Ρουμπέν Πέρεθ, ο οποίος είχε δηλωθεί για να εκτίσει την ποινή του στο ματς με τους Αγρινιώτες φέρνει στην ενδεκάδα για πρώτη φορά ως βασικό τον Ζέκα Ροντρίγκες, με τον Τόνι Βιλένα στο “8” και τον Μπερνάρ Ντουάρτε σε καθαρό ρόλο “δεκαριού”. Στα “φτερά” της επίθεσης θα πάρουν ξανά θέση οι Αϊτόρ και Ντάνιελ Μαντσίνι, παίζοντας με ανάποδα πόδια στις πτέρυγες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει για άλλο ένα ματς ο Φώτης Ιωαννίδης.

Διαθέσιμος πλέον και ο Λημνιός

Σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης (3/1) κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Τερίμ μπορεί να υπολογίζει πλέον ως έξτρα επιλογή στους εξτρέμ και στον νεοαποκτηθέντα Δημήτρη Λημνιό (με το νούμερο “11” στην πλάτη), ο οποίος αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα είναι πιθανό να παίξει για ένα διάστημα και να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα κι ο νεαρός Έλτον Φικάι.

Στον αντίποδα απ’ τις επιλογές του Τούρκου τεχνικού απουσιάζει σ’ αυτό το ματς ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς που δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής (3 κίτρινες) στο σημερινό (7/1) παιχνίδι. Εκτός είναι ακόμη ο τραυματίας “Τούκου” Παλάσιος, αλλά και οι μόνιμοι απόντες Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.

Ατζέντης Μαντσίνι: «Είμαστε έτοιμοι για επιλογές από τη Ρωσία»

Previous article

Στην Ελλάδα οι κόρες του Φατίχ Τερίμ (Pics)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.