0

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Βέλιμιρ Ζάετς μίλησε για το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τη μάχη του πρωταθλήματος, αλλά και για τους Τερίμ, Ιωαννίδη και Μπρινιόλι.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στη συνέντευξή του:

– Αρχικά, συμφωνείτε με την αλλαγή που έγινε στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού;

«Οι αλλαγές στο ποδόσφαιρο είναι πάντα περίεργες. Ο Παναθηναϊκός αντικατέστησε έναν προπονητή που πήγε αρκετά καλά. Μόνο ο πρόεδρος οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα του γνωρίζουν γιατί έγινε αυτή η αλλαγή. Απ’ όσο γνωρίζω δεν ήταν θέμα συμβολαίου ή κάτι άλλο, απλώς να ξυπνήσει η ομάδα. Δυστυχώς πάντα την πληρώνουν οι προπονητές.

Αυτό είναι ένα ρίσκο που το πήρε ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Δεν ήταν εύκολη απόφαση και χρειαζόταν κουράγιο για να την πάρεις. Ο κόσμος, οι οπαδοί και η θύρα 13 συμπαθούσαν τον Γιοβάνοβιτς. Από εκεί και πέρα ο Τερίμ είναι ένας πολύ έμπειρος τεχνικός και έχει φέρει καλά αποτελέσματα. Έχουμε καλή ομάδα και δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει.

Ο κ. Αλαφούζος και ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης έκαναν καλή δουλειά, δεν παύει ωστόσο να είναι ένα ρίσκο αυτή η επιλογή, αλλά πρέπει κάποιες φορές να πάρεις και αποφάσεις που μπορεί να μην αρέσουν στον κόσμο».

– Πως είδατε τα πρώτα παιχνίδια του Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού;

«Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην κέρδισε εύκολα, αλλά κέρδισε και αυτό είναι που έχει σημασία. Ο Δεν είναι εύκολο στην αρχή, αφού ο Τερίμ δεν ξέρει τόσο καλά την ομάδα, ούτε μιλάει ελληνικά. Παρόλα αυτά πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Δεν θεωρώ πως υπάρχει φαβορί, αφού τόσο η ΑΕΚ, όσο ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός χάνουν βαθμούς.

Είδαμε για παράδειγμα τον Άρη να επικρατεί του ΠΑΟΚ που για μένα ήταν έκπληξη. Θα γίνει ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα, το οποίο χαίρομαι να βλέπω».

– Από απόψε ξεκινά ένα δύσκολο πρόγραμμα με πολλά ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό. Θα αντέξει η ομάδα του Τερίμ σε αυτούς τους ρυθμούς;

«Από τα επόμενα ντέρμπι θα κριθεί το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι, ούτε και φαβορί. Νομίζω πως θα κριθούν στις λεπτομέρειες αυτά τα ντέρμπι. Χαίρομαι που οι ομάδες έχουν τόσο καλούς παίκτες και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Όποιος κάνει σωστές μεταγραφές θα έχει το προβάδισμα στη συνέχεια».

– Πως βλέπετε τον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα;

«Ο Ολυμπιακός σε όποια κατάσταση και να τον πετύχεις είναι πάντα δυνατός, όπως και ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Αυτές οι τέσσερις ομάδες μαζί με τον Άρη είναι οι καλύτερες ομάδες. Ο Ολυμπιακός πληρώνει το γεγονός πως αλλάζει συνεχώς προπονητές με συνέπεια να μην έχει σταθερότητα. Αντιμετωπίζει μια μικρή κρίση, ενώ είδα και όσα δήλωσαν μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ασφαλώς κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να πει αυτά που θέλει».

– Η άποψη σας για την σεζόν που πραγματοποιεί ο Φώτης Ιωαννίδης;

«Ο Ιωαννίδης είναι πολύ καλός παίκτης, παίζει πάρα πολύ καλά. Τον είδα και με την Εθνική κόντρα στη Γαλλία. Μου αρέσει πολύ ως σέντερ φορ. Έχει πίσω του και τον Σπόραρ που ξέρει να βάζει γκολ, αλλά ο Ιωαννίδης είναι ένας φορ που έχει μέλλον. Βλέπουμε την τιμή του στο transfernarkt να ανεβαίνει συνεχώς, κάτι που είναι καλό για τον Παναθηναϊκό και ελπίζω να τον κρατήσουν όσο πιο πολύ μπορούν.

Είδα που άλλαξε και το σύστημα ο Τερίμ παίζοντας με 4-4-2, κάτι που είναι μια έκπληξη παίζοντας με δύο κλασικούς φορ. Αυτό είναι κάτι καινούργιο που έφερε ο Τερίμ, το οποίο θεωρώ καλό».

– Υπάρχει μια εκκρεμότητα με το συμβόλαιο του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Πιστεύετε πρέπει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό;

«Σέβομαι πολύ τον Μπρινιόλι. Είναι καλός τερματοφύλακας και το έδειξε. Είχε βεβαίως μια πτώση και μια κρίση. Νομίζω πως πρέπει να μείνει στον Παναθηναϊκό. Είναι δύσκολο να βρεις καλό τερματοφύλακα. Η ομάδα χτίζεται από πίσω.

Γι’ αυτό πρώτα πρέπει να φτιάξεις άμυνα και έπειτα μεσαία γραμμή και επίθεση. Αυτό είναι για μένα το χτίσιμο στο ποδόσφαιρο. Επίσης να έχουμε ένα στιλ όπου πάνω απ’ λολα να παίζουμε μπάλα. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει καλούς παίκτες, παίζει καλή μπάλα και ελπίζω να τα καταφέρει φέτος».

– Χθες (9/1) μια τεράστια φυσιογνωμία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή. Απ’ όσο γνωρίζω είχατε μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση στον Φραντς Μπεκενμπάουερ…

«Ο Μπεκενμπάουερ ήταν φοβερός παίκτης. Για μένα ένας από τους 5-6 κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών μαζί με τους Κρόιφ, Πελέ, Μέσι, τον Βραζλιάνο Ρονάλντο και τον Μαραντόνα. Ήταν μια πολύ συμπαθητική φυσιογνωμία που κατάφερε σπουδαία πράγματα τόσο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και όσο ως προπονητής και παράγοντας του ποδοσφαίρου. Λυπάμαι πολύ για τον θάνατο του».

Πηγή: sdna.gr

Ακόμα ένα σπουδαίο deal που θα τον «απογειώσει»!

Previous article

Ξευτίλα: O Ολυμπιακός προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ για να πέσει η ποινή στο ματς του Ρέντη που τελικά σκοτώθηκε ο αστυνομικός!

Next article

You may also like