0

Η εξαιρετική εμφάνιση του Παναθηναϊκού για 70 λεπτά, η νίκη, που άξιζε και δεν την πήρε με ευθύνη και του διαιτητή και του VAR, που δεν του έδωσαν ένα καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Βέρμπιτς από τον Πινέδα στο 54.

Αυτός ο Παναθηναϊκός για 70 λεπτά ήταν ο Παναθηναϊκός, που θέλουμε να βλέπουμε, πήγε μέσα στην Φιλαδέλφεια αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, το γύρισε σε 1-2 και θα έπαιρνε τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, αν ο διαιτητής Αλ Χακίμ και ο VAR Μπέμπεκ δεν του στερούσαν ένα καθαρό πέναλτι.

Στο 54 ο Βέρμπιτς μέσα στην περιοχή απέφυγε τον Πινέδα, ο οποίος καθαρά με το πόδι του τον ανέτρεψε. Ολοι το είδαμε, αλλά ούτε ο Σουηδός διαιτητής το είδε, ούτε το VAR. Την εποχή του VAR δεν είναι δυνατόν να μην δίνονται τέτοια πέναλτι, όπως δόθηκε στις καθυστερήσεις αυτό της ΑΕΚ, με το οποίο ισοφάρισε.

Ο Παναθηναϊκός για 70 λεπτά ήταν εξαιρετικός. Πέρα από το πέναλτι, που δεν του δόθηκε πλήρωσε και το γεγονός, ότι οπισθοχώρησε. Η ομάδα κλείστηκε, οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δεν βοήθησαν και όταν δίνεις την μπάλα στην ΑΕΚ κάποια φάση μπορεί να γίνει και να την πατήσεις. Και στο τέλος την πάτησε η ομάδα με το πέναλτι του Γκαρσία.

Το γεγονός, ότι είμαστε στενοχωρημένοι, παρά το ότι η ομάδα έφυγε χωρίς να χάσει από το γήπεδο της ΑΕΚ δείχνει και το πόσο καλά έπαιξε και το πόσο άδικο είναι που δεν νίκησε.

Ο Τερίμ παρέταξε έναν Παναθηναϊκό με αγωνιστικό θράσος, με επιθετική νοοτροπία με πρέσινγκ ψηλά και φαινόταν , ότι μόνος στόχος του ήταν η νίκη. Οι γραμμές ήταν ψηλά και αυτό το πλήρωσε η ομάδα στην πρώτη φάση της ΑΕΚ, όταν ο Σιμάνσκι είδε τον Γκαρσία στον χώρο, του έδωσε την μπάλα και αυτός με πλασέ έκανε το 1-0. Παρά το σε βάρος του σκορ ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει καλά και αντέδρασε πολύ καλά. Ο Αράο έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και κατηύθυνε την ομάδα από την άμυνα. Ο Κώτσιρας σαν αμυντικό χαφα έκανε εξαιρετική δουλειά και οι δύο τους βοήθησαν να παίξει ο Παναθηναϊκός κάθετα και να δημιουργήσουν καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα.

Στο 27 ο Μαντσίνι έκλεψε την μπάλα ψηλά, αλλά σούταρε άουτ, ενώ θα μπορούσε να πασάρει στον Βέρμπιτς που ήταν μόνος μπροστά στην εστία. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1 με ωραία κεφαλιά του Γεντβάι από σέντρα του Χουάνκαρ και η ομάδα προσπάθησε να φέρει τούμπα το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Στο 38 η κεφαλιά του Βέρμπιτς έφυγε άουτ, ενώ στο 41 σε μία εκπληκτική επίθεση ο Ιωαννίδης βρήκε τον Μαντσίνι, αυτός γύρισε την μπάλα, αλλά ο Βέρμπιτς από το ύψος της μικρής περιοχής με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε τόσο καλά, δεν είχε τον έλεγχο για κάποια λεπτά και στο 57 η ΑΕΚ πέτυχε ένα γκολ με τον Λιβάι, που και οφ-σάιντ ήταν και δεν δόθηκε και φάουλ στον Μπερνάρ ήταν στην αρχή της φάσης και δόθηκε μέσω του VAR. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πίεσε για το δεύτερο γκολ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη και λίγο αργότερα έκανε το 1-2 με στημένη φάση. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το φάουλ, ο Κώτσιρας με κεφαλιά βρήκε τον Αράο, που πλάσαρε σωστά και έφερε την ομάδα του μπροστά.

Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τον χρόνο, ο Τερίμ είδε κάποιους παίκτες να έχουν κουραστεί από το πρέσινγκ έφερε από τον πάγκο Αϊτόρ, Λημνιό, Ζέκα, Μλαντένοβιτς, Σπόραρ, αλλά ειδικά από τα εξτρέμ δεν πήρε τίποτα. Ο Τερίμ είδε ότι η ομάδα του είχε κλειστεί και έδωσε εντολή στον Κώτσιρα να παίξει δεξί στόπερ και με πεντάδα στα τελευταία λεπτά. Τελικά η ΑΕΚ βρήκε το γκολ στις καθυστερήσεις με το πέναλτι του Γκαρσία και αμέσως μετά είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι όταν το σουτ του Μάνταλου έβγαλε ο Λοντίγκιν και στη συνέχεια το πλασέ του Αραούχο έβγαλε ο Βαγιαννίδης. Αν γινόταν το 3-2 θα ήταν ότι πιο άδικο για το ματς, όπου ο Παναθηναϊκός εδικαιούτο τη νίκη και βάση ευκαιριών και βάση εικόνας.

Είναι άλλο ένα παιχνίδι που με αντίπαλο την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός τρώει πιστολιά. Πέρυσι ήταν ο Νταμπάνοβιτς φέτος ήταν το δίδυμο Αλ Χακίμ και Μπέμπεκ. Καταντάει αηδία και βλέποντας τα αυτά λές ότι και πολύ καλός να είσαι μέχρι το τέλος θα βρεθεί ένας Νταμπάνοβιτς, ένας Αλ Χακίμ να στο στερήσει.

Κρατάμε, ότι αυτός ο αποψινός Παναθηναϊκός έδειξε, ότι μπορεί φέτος να κάνει αυτό που δεν έκανε πέρυσι αγωνιστικά βλέπουμε τις παρεμβάσεις του Τερίμ, η αποψινή εικόνα ήταν πολύ αισιόδοξη, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί καλές μεταγραφές πέρα από τα στόπερ και στα χαφ κυρίως στην θέση 6, διότι παίζει με ψηλά τις γραμμές και στην θέση αυτή θέλει μεγαλύτερη ταχύτητα.

Η ομάδα παρά το 2-2 είναι πρώτη με τον ΠΑΟΚ, έχει στο -2 την ΑΕΚ και αν συνεχίσει έτσι η πρώτη νίκη σε ντέρμπι θα έρθει.

 

Έξαλλοι στον Παναθηναϊκό με τη διαιτησία

Previous article

Ανησυχία για Ιωαννίδη, αποχώρησε με ενοχλήσεις

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.