0

Είναι κάτι βραδιές σαν και αυτές, που λες «ναι ρε νιώθω περήφανος που είμαι Παναθηναϊκός». Πήγε ο Παναθηναϊκός με ένα φορ, που και αυτός τραυματίστηκε με τόσες απουσίες βασικών παικτών και φώναξε μέσα στο Καραϊσκάκης: «Τον Παναθηναϊκό θα τον σέβεστε».

Αυτή η πρόκριση έχει τεράστια σημασία και δίνει μεγάλη χαρά στον κόσμο του Παναθηναϊκού, διότι κάθε νίκη επί του Ολυμπιακού είναι νίκη του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αν δεν το έχετε καταλάβει αυτός ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μέσα σε επτά ημέρες έπαιξε τρία ντέρμπι. Στα δύο πήρε την πρόκριση στο κύπελλο επί του Ολυμπιακού και στο άλλο ισοφαρίστηκε από την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις άδικα. Όσοι έχουν ξεγραμμένο αυτόν τον Παναθηναϊκό πήραν μία πρώτη απάντηση.

Πριν λίγους μήνες στο ίδιο γήπεδο ο Ολυμπιακός έβαλε τον Παναθηναϊκό να παίξει με 18 κρούσματα κόβιντ και του στέρησε το πρωτάθλημα. Φέτος πήγαν τα πράσινα λιοντάρια μέσα στο Φάληρο και είπαν «στα ίσα δεν μπορείτε». Το λέει και η βαθμολογία το φώναξε η πράσινη αρμάδα μέσα στο Φάληρο: «Ούτε με κροτίδες, ούτε στα ίσια μπορείτε να μας κερδίσετε».

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε όπως έπρεπε σε αυτό το ντέρμπι, ερχόμενος από δύο ντέρμπι υψηλής έντασης. Με την ίδια ενδεκάδα και με μία αναγκαστική αλλαγή ο Τερίμ παρουσίασε μία ομάδα ψυχωμένη, που είπε από την αρχή στον αντίπαλο «εδώ ήρθα να πάρω την πρόκριση».

Και στο τέλος την πήρε και πικράθηκε ο Σωτηράκης ο Αλεξανδρόπουλος, που φαίνεται ότι και αυτός από μικρός ήταν… Ολυμπιακός, χτυπιόταν και κατά τα άλλα δεν πανηγύρισε το γκολ στην Λεωφόρο. Σωτηράκη λυπάμαι, αλλά με τα μυαλά που έχεις και με αυτή την συμπεριφορά και όταν δεν σέβεσαι το παρελθόν σου και την ομάδα, που σε ανέδειξε καριέρα δεν κάνεις.

Ο Τερίμ έκανε απίστευτα πράγματα απόψε. Με τόσες αναποδιές και δεν κατάλαβε τίποτα. Ο Παναθηναϊκός πήγε να παίξει χωρίς τον καλύτερό του παίκτη τον Ιωαννίδη, χωρίς Τζούρισιτς, Τσέριν, Παλάσιος, χωρίς τον έτερο φορ Γερεμέγεφ και με μισή ομάδα, με σέντερ-φορ τον στόπερ Ακαϊντίν στην παράταση έδειξε τι σημαίνει μαχητική ψυχή.

Αν ο Σπόραρ δεν έχανε τα δύο γκολ απέναντι στον Πασχαλάκη ίσως η πρόκριση να ερχόταν πιο νωρίς, αλλά έτσι ήταν πιο γλυκό. Και αν ο Πασχαλάκης δεν έπιανε το σουτ του Βέρμπιτς. Ο Τερίμ γεννημένος νικητής έχει μεταδώσει τρομερή φλόγα στους παίκτες και αυτό είναι φανερό. Οσες αναποδιές του βγαίνουν τόσο πιο πολύ πείσμα και ψυχή βγάζει αυτή η ομάδα.

Αυτός έβαλε τον Κώτσιρα αμυντικό χαφ και σήμερα ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Αυτός στην παράταση και όταν είχαν λυγίσει από την κούραση οι Βέρμπιτς, Μαντσίνι, Σπόραρ. Χουάνκαρ έπαιξε αρχικά με 4-4-2 και στη συνέχεια με 5-3-2. Με πεντάδα πίσω τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, στα χαφ τους Ζέκα (εξαιρετικός), Ρούμπεν, Κώτσιρα και δίδυμο μπροστά τον στόπερ Ακαιντίν και Αϊτόρ. Με αυτό τον τρόπο η ομάδα κράτησε μακριά από την εστία τον Ολυμπιακό και πήγε το ματς στα πέναλτι, που μίλησε ο Γιούρι Λοντίγκιν.

Εκεί που ο Μλαντένοβιτς αστόχησε στο κρίσιμο τελευταίο πέναλτι και οι αντίπαλοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν ήρθε ο Λοντίγκιν και είπε: Όχι, η πρόκριση αυτή είναι δική μας. Και το έκανε. Επεσε σωστά και απέκρουσε το πέναλτι του Καρβάλιο. Και μετά από μία σειρά εύστοχων πέναλτι ο Σένκεφελντ έβαλε το τελευταίο, ο Καμαρά έστειλε την μπάλα άουτ και τα πανηγύρια της πρόκρισης ακούστηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή η ομάδα χτίζεται για μεγάλα πράγματα και σήμερα έδωσε μία απάντηση στην ομάδα, που δεν ξέρει να χάνει. Παναθηναϊκός ρεεεεε.

*Τεράστιες και οι αλλαγές Ζέκα, Ρούμπεν, αφού με την είσοδό τους βοήθησαν την ομάδα να έχει τον έλεγχο.

*Αν είχε κόσμο την Κυριακή με τον Αστέρα θα είχε 10.000 κόσμο… απ έξω.

*Για την μεταγραφάρα Μπακασέτα θα τα πούμε από αύριο. Σήμερα γλεντάμε τη νίκη.

* Μπράβο σε όλα τα παιδιά, που ευστόχησαν στα πέναλτι.

Οργισμένοι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ για τη μεταγραφή του Μπακασέτα στον Παναθηναϊκό! (Pic)

Previous article

Ο Κασσελάκης κάθισε στο… πάτωμα καφενείου, είδε τα πέναλτι και πανηγύρισε την πρόκριση του Παναθηναϊκού (Pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.