0

Η ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, το κακό πρόσωπο της ομάδας του Φατίχ Τερίμ, το παραλίγο ”κλέψιμο” του βαθμού και το λάθος με τον Φώτη Ιωαννίδη.

Στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας παρατάχθηκε μία ομάδα που βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι, είχε όλα τα δυνατά της όπλα διαθέσιμα και φυσικά έχει ως σύνολο μια συνέχεια, μιας και διαθέτει τον ίδιο-πολύ καλό- προπονητή εδώ και καιρό. Ένας ΠΑΟΚ με ταυτότητα. Από την άλλη υπήρχε μία ομάδα που δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της όσον αφορά την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, με πολλές απουσίες κομβικών παικτών, με αρκετούς νεοφερμένους στο αρχικό σχήμα και με έναν προπονητή που έχει μόλις ένα μήνα στον πάγκο και ακόμη ψάχνεται, όπως είναι λογικό. Ένας Παναθηναϊκός που ψάχνεται.

Ο ΠΑΟΚ εκτός από όλα τα παραπάνω, είχε σε εκπληκτική κατάσταση Τάισον, Ντεσπόντοφ και Κοτάρσκι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε λίγους παίκτες σε καλό βράδυ με πρώτο και καλύτερο τον Τάσο Μπακασέτα ενώ στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που έκανε το Τριφύλλι στο φινάλε, δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Παναθηναϊκός, παράλληλα, έδωσε στον ΠΑΟΚ αυτό που ήθελε, σαν να μην είχε διαβάσει τα δυνατά σημεία του αντιπάλου. Χώρους, χώρους, χώρους. Καταστάσεις επιθετικού τρανζίσιον συνέχεια σε ένα γκρουπ που ζει και αναπνέει για αυτές τις καταστάσεις.

Από το ξεκίνημα της σεζόν το rest defence του Τριφυλλιού είναι απόλυτα προβληματικό, έχει κοστίσει, δεν βελτιώνεται και ο ”δικέφαλος του βορρά” απόψε βρίσκει δύο εκτελέσεις με τον Ντεσπόντοφ να είναι εντελώς αμαρκάριστος. Δημιουργικά το σύνολο του Φατίχ Τερίμ δεν έκανε τίποτα στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο ισοφάρισε χάρη σε μία ενέργεια του Μπακασέτα και έπειτα από το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, αντί να ηρεμήσει, να κυκλοφορήσει και να παίξει, είχε τον Ντραγκόφσκι να μεταφέρει την μπάλα με μακρινές μεταβιβάσεις.

τις λίγες στιγμές που γύρισε την μπάλα με ηρεμία, ο Παναθηναϊκός έκανε δύο μεγάλες φάσεις. Ο Μλαντένοβιτς σούταρε πάνω στον Κοτάρκσι σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, ο Γεντβάι αστόχησε κι αυτός στο τελευταίο λεπτό και όταν είσαι κακός και χάνεις και αυτά, πως θα πάρεις αποτέλεσμα στη Τούμπα; Στην γενικότερα κακή εικόνα του Τριφυλλιού στο παραγωγικό κομμάτι έπαιξε σημαντικό ρόλο η απουσία του Φώτη Ιωαννίδη. Ο Γερεμέγεφ είναι φορ της μίας επαφής και δεν μπορεί να κάνει αυτά που κάνει ο Έλληνας στράικερ, έχασε όλες τις μονομαχίες με πλάτη, ήταν σαν να μην έπαιζε.

Προερχόταν και από τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για 20 ημέρες. Ήταν πολύ μεγάλη η απουσία του Ιωαννίδη και δεδομένα μεγάλο το λάθος της χρησιμοποίησης του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο την Τετάρτη.

Από την στιγμή που-όπως αποδείχθηκε- δεν ήταν έτοιμος, δεν θα έπρεπε να παίξει, ώστε να είναι διαθέσιμος απόψε αλλά και στα επόμενα κρίσιμα που έρχονται. Γενικότερα ο Παναθηναϊκός εδώ και ένα μήνα χάνει τον ένα παίκτη μετά τον άλλον με μυϊκούς τραυματισμούς. Προφανώς δεν είναι κακή τύχη. Προφανώς πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό, γιατί η ομάδα παρουσιάζεται συνέχεια χωρίς βασικά της στελέχη και το πληρώνει ακριβά.

Στο ματς της Τούμπας βγήκε off και ο Βαγιαννίδης. Από κει και πέρα, οι δύο συνεχόμενες αυτές ήττες φέρνουν τον Παναθηναϊκό με την πλάτη στον τοίχο ενόψει των δύο αγώνων που ακολουθούν σε Περιστέρι και Λεωφόρο με Ολυμπιακό.

Το 2/2 είναι μονόδρομος για να επιστρέψουν οι ”πράσινοι” στον σωστό δρόμο, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου αλλά και το ”αιώνιο” ντέρμπι, το πρώτο μεγάλο ματς μετά από έντεκα σερί χωρίς νίκη, από τις 23 Απριλίου του 2023 και μετά!

Πηγή: gazzetta.gr

 

Κριτική Παναθηναϊκού: Ελάχιστοι αυτοί που διασώθηκαν, πληγή η άμυνα

Previous article

Τα highlights της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.