0

Μόνο ο Κέβιν Πάντερ της Παρτίζαν και ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό είναι πιο αποτελεσματικοί από τον Κέντρικ Ναν στα mid-range shots. Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού σουτάρει με 44% σε floater και δίποντα jump shoot.

Ο Κέντριν Ναν έχει στο αγωνιστικό του «ρεπερτόριό» του κάθε πιθανό τρόπο για να τελειώσει μία φάση στην επίθεση. Δεν είναι ο καλύτερος μακρινός σουτέρ που υπάρχει, αλλά απειλεί με τρίποντα. Έχει την ταχύτητα και την δύναμη να φθάσει μέχρι το καλάθι δημιουργώντας ρήγματα κι αν έχει χώρο και κατάλληλη φόρα μπορεί να καρφώσει δυναμικά.

Επειδή όμως, προσαρμόζεται (ακόμα) στα ευρωπαϊκά δεδομένα και προσπαθεί να… αποβάλει ή να περιορίσει συνήθειες που κουβαλούσε από τα ΝΒΑ χρόνια του, έχει βρει έναν τρόπο που προσφέρει στον ίδιο άνεση και στην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό, έξτρα πόντους.

Έχει εστιάσει το παιχνίδι του ή έστω έχει… μοιράσει μέρος του στα μέσης απόστασης σουτ. Δηλαδή, στα δίποντα jump shoot και στα floater. Μάλιστα, είναι τόσο αποτελεσματικός σε αυτά, που σε ολόκληρη την EuroLeague μόνο ο Κέβιν Πάντερ της Παρτίζαν και ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό τα καταφέρνουν καλύτερα από αυτόν.

Ο Πάντερ έχει 4,6 πόντους ανά αγώνα με mid-range σουτ και η αποτελεσματικότητα (ευστοχία) του σε αυτά βρίσκεται στο 53%. Ο Τζέιμς τον ακολουθεί με 4,4 πόντους και 45% ποσοστό ευστοχίας. Ακολουθεί ο Κέντριν Ναν, ο οποίος συνολικά προσφέρει 13,5 πόντους στα ευρωπαϊκά ματς των «πρασίνων» και από τις θέσεις μέσης απόστασης σημειώνει 3,8 πόντους με 44% αποτελεσματικότητα.

Τόσους βάζει και ο MVP της 23ης αγωνιστικής, Ουέιντ Μπάλντγουιν με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά με χειρότερο ποσοστό ευστοχίας (37%) απ’ ότι ο Ναν, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Βραζιλιάνος γκαρντ της Μπάγερν Μονάχου, Λεάντρο Μπολμάρο.

Πάει και ο Κουτσιαύτης, χάλασε…. – Μα θέατρο ο Μπακασέτας;

Previous article

Επιστροφή Παλάσιος στην 11αδα με Ατρόμητο – Εκτός αποστολής 3 βασικοί!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.