0

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό δίκαια, εφαρμόζοντας τη φιλοσοφία του Φατίχ Τερίμ και κερδίζοντας χρόνο για να ξαναγεμίσει το «οπλοστάσιο» του και να ξεκουραστεί!

Η πρώτη φετινή νίκη του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι είναι γεγονός! Με 2-0 επί του Ολυμπιακού στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, επί του ίδιου αντιπάλου που το είχε πετύχει και πέρυσι στα Play Offs. Μία σημαντική επιτυχία, που σημασία είχε πρωτίστως το αποτέλεσμα και δευτερευόντως η εμφάνιση. Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν ενθουσίασε, αλλά ήξερε τι ήθελε και πως να το πάρει. Και να διαχειριστεί τα δύσκολα διαστήματα με την πίεση του Ολυμπιακού.

Ο Φατίχ Τερίμ κέρδισε τον Κάρλος Καρβαλιάλ με τη φιλοσοφία του, χωρίς να προβεί σε εκπτώσεις. Με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά, οι «πράσινοι» έπαιξαν ψηλά και επιθετικά. Όχι πάντα με τον κατάλληλο τρόπο, αφού συνέβησαν ατομικά λάθη, ωστόσο υπρέτησαν αυτή τη λογική. Είναι σημαντικό πως πλέον οι παίκτες του Τερίμ καταλαβαίνουν τι θέλει ο προπονητής και προσπαθούν να το εφαρμόσουν.

Ασφαλώς, πρέπει να διορθωθούν πράγματα. Όμως, θα υπάρξουν επιστροφές, με βασικές τους Ιωαννίδη, Σπόραρ, Βέρμπιτς και Βαγιαννίδη, που θα ενισχύσουν το «οπλοστάσιο» του προπονητή του Παναθηναϊκού. Εξυπακούεται πως για να έχει αξία η νίκη στο ντέρμπι, τώρα επιβάλλεται να επιτευχθεί το διπλό στις Σέρρες επί του Πανσερραϊκού.

Το ενθαρρυντικό είναι πως ο Τερίμ έχει χρόνο από εδώ και πέρα, για να δουλέψει αυτή τη βδομάδα και να παρουσιάσει μία ενδεκάδα με περισσότερη ενέργεια, περισσότερη επιθετικότητα και κυρίως, έτοιμη για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Εκεί που το «σερί» των «ασπρόμαυρων» προκρίσεων, πρέπει επιτέλους να διακοπεί…

Σε ατομικό επίπεδο, ο Γεντβάι δεν σκόραρε, αλλά στην άμυνα ήταν πανταχού παρών. Ο Κροάτης έχει μεταμορφωθεί στην κυριολεξία, με σωτήριες επεμβάσεις, γρήγορες και έγκαιρες. Καμία σχέση με τον αμυντικό που βλέπαμε πριν τα Χριστούγεννα…

Υ.Γ.: Ο Τερίμ μοιάζει να έχει ιεραρχήσει το ρόστερ του σε αυτή τη φάση. Ο Ντραγκόβσκι είναι ο βασικός του, εμπιστεύεται περισσότερο τους Αράο και Γεντβάι για το κέντρο της άμυνας, οι Αϊτόρ και Σένκεφελντ υπολείπονται των συμπαικτών τους στη θέση τους. Γενικότερα, ο Τούρκος προτιμά παίκτες, αν και δεν διστάζει να μεταβάλλει τις απόψεις του, όπως για παράδειγμα με τον Ρούμπεν Πέρεθ. Στα πρώτα παιχνίδια δεν είχε ενθουσιαστεί με τον Ισπανό, ώστε να μετατρέψει τον Κώτσιρα σε αμυντικό χαφ. Τώρα, που ο Ρούμπεν βελτιώθηκε, o Τερίμ τον επιβραβεύει και τον χρησιμοποιεί.

Υ.Γ.2: Η κόπωση των παικτών του Παναθηναϊκού είχε τόσο μεγάλη, που ο Τερίμ παραχώρησε δύο ρεπό στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Τώρα, δεν υπάρχει παιχνίδι μεσοβδόμαδα, είναι μεγάλη ευκαιρία για μία συντήρηση στις προπονήσεις. Γιατί αμέσως μετά τις Σέρρες, θα αρχίσει το απαιτητικό πρόγραμμα και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενέργεια για να αντεπεξέρθει στη φιλοσοφία του Τερίμ.

 

Τον «καθάρισε» με «Μπάκα» ηγέτη και έκανε πάρτι για τα γενέθλια!

Previous article

Ανακοίνωσε επίσημα τον Μπερνάρ η Ατλέτικο Μινέιρο!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.