0

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 116α γενέθλιά του, την τρομερή εμφάνιση του Ρούμπεν, τον απόλυτα καθοριστικό Τάσο Μπακασέτα, το ξεκίνημα του Φατίχ Τερίμ και τις μεγάλες διαφορές στην απόδοση των δύο ομάδων που έκριναν το αποτέλεσμα.

Αυτά ήταν γενέθλια! Γλυκά, πιο γλυκά δεν θα μπορούσαν να είναι. Ο Παναθηναϊκός μία ημέρα μετά την συμπλήρωση 116 χρόνων ζωής, κέρασε… φαρμάκι τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, τον νίκησε με 2-0, επέστρεψε στις νίκες σε μεγάλα παιχνίδια μετά από έντεκα αναμετρήσεις και παραμένει στο κυνήγι της κορυφής, βυθίζοντας τον αιώνιο αντίπαλο στο -9 και την εσωστρέφεια!

Κάποια στιγμή αυτό το σερί θα τελείωνε, ένα σερί που ήταν ο ορισμός της μαγικής εικόνας από τις 23 Απριλίου και την… απόδραση από την Τούμπα. Το Τριφύλλι ήταν ανώτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα(μοναδική εξαίρεση το τέταρτο από το 75′ μέχρι και το φινάλε), έδειξε πως είναι πολύ πιο ομάδα σε σχέση από τον Ολυμπιακό παρά το γεγονός πως έχει έναν καινούριο προπονητή στον πάγκο και το κυριότερο;

Ήταν κυνικός. Απόλυτα αποτελεσματικός. Αυτά τα ματς εννιά στις δέκα φορές κρίνονται στις λεπτομέρειες και απόψε οι λεπτομέρειες, οι επαφές ή οι ενέργειες στις μεγάλες στιγμές ήταν όλες δικές του. Από το γκολ στην δεύτερη μεγάλη του ευκαιρία στο 25′ και το δεύτερο γκολ στην πρώτη σημαντική φάση του δευτέρου μέρους στο 60′ μέχρι τις καθοριστικές επεμβάσεις του Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια.

Η στόχευση του Παναθηναϊκού να ρίξει το βάρος από τα δεξιά για να χτυπήσει την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού (Ορτέγκα-Ρίτσαρντς), δικαιώθηκε και στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο γκολ, όταν εκεί έπαιζαν οι Φορτούνης-Κίνι. Κοινός παρανομαστής; Οι κινήσεις του Τάσου Μπακασέτα που γινόταν ο έξτρα παίκτης σε μία πτέρυγα απόλυτα λειτουργική σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού με Κώτσιρα και Παλάσιος.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος συμμετέχει στο 1-0 με την second assist στον Παλάσιος παίζοντας κάθετα εντός περιοχής και στο 2-0, στέλνει με το δεξί συστημένο το τόπι στο κεφάλι του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός πιστοποίησε για ακόμη μία φορά πως είναι killer. Μπορεί ο Μπερνάρντ να άνοιξε τον δρόμο της νίκης, μπορεί ο Μπακασέτας να ήταν απόλυτα καθοριστικός όπως και ο Ντραγκόφσκι, μπορεί ο Τσέριν να έκανε ένα σούπερ παιχνίδι υπενθυμίζοντας για ακόμη μία φορά γιατί ο Παναθηναϊκός κράτησε εκείνον και πούλησε τον Αλεξανδρόπουλο στην Σπόρτινγκ αλλά ο mvp ήταν άλλος.

Το… κομπιούτερ με το 6 στην πλάτη. Στα 35 του. Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός στο ποδόσφαιρο, όταν η ποιότητα ξεχειλίζει. Τεράστιος, Ρούμπεν Πέρεθ. Τεράστιος. Άριστος στις επιλογές του με την μπάλα, καίριες επεμβάσεις στο ανασταλτικό κομμάτι με αποκορύφωμα το μπλοκ στον Ελ Καμπί, υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας στον Κώτσιρα στην φάση του 1-0, ο απόλυτος άρχοντας στην μεσαία γραμμή. Από τα καλύτερά του παιχνίδια αυτή την τριετία.

Ο Φατίχ Τερίμ δικαιώθηκε για την επιλογή του να τον ξεκινήσει, δικαιώθηκε για το δίδυμο στους στόπερ(Αράο-Γεντβάι) που τα πήγαν περίφημα όπως και για τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια, παρουσίασε ένα σύνολο άριστα προετοιμασμένο τόσο πνευματικά όσο και αγωνιστικά και δικαίως πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι ως προπονητής του Παναθηναϊκού.

Ο Τούρκος τεχνικός ήρθε για να πάρει το πρωτάθλημα όχι για να πάρει τα πέντε ντέρμπι που είχε τον τελευταίο μήνα, αυτά είναι κωμικά πράγματα για να τα συζητάμε σοβαρά ως κριτήριο αξιολόγησης ενός προπονητή με τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στον πάγκο μίας ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός με το “πάρτι” γενεθλίων ολοκλήρωσε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και το πρόσημο είναι πέρα για πέρα θετικό. Νίκησε όλους τους ”μικρούς” στη Λεωφόρο, πέρασε τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο στο Κύπελλο, επιβλήθηκε επί του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα, για τρία λεπτά δεν πέρασε ως νικητής από την Opap Arena και ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα.

Είπαμε. Είναι προπονητής ο Τερίμ, όχι μάγος. Από εδώ και στο εξής, το πρόγραμμα στρώνει ενώ παράλληλα το Τριφύλλι αρχίζει να έχει ολοένα και πιο γεμάτο… οπλοστάσιο. Όλοι έγιναν σοφότεροι από τον ένα μήνα γεμάτο θλάσεις, το λάθος με τον Ιωαννίδη δεν πρόκειται να επαναληφθεί για κανέναν και ο δρόμος μέχρι την έναρξη των play-offs αν περπατηθεί με σοβαρότητα από τον Παναθηναϊκό πάνω στο χορτάρι, θα φέρει ακόμη 15 πόντους στο σακούλι. Σέρρες εκτός, τρία σερί εντός στην γεμάτη Λεωφόρο με Λαμία, Κηφισιά, Άρη και φινάλε στην κανονική διάρκεια κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Όσο περνά ο καιρός, οι ”πράσινοι” αρχίζουν να βελτιώνουν και την αγωνιστική τους εικόνα και αν συνεχίσουν έτσι, θα μπουν στο μίνι πρωτάθλημα, στη χειρότερη περίπτωση, όντας σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο…

Πηγή: gazzetta.gr

 

Ανακοίνωσε επίσημα τον Μπερνάρ η Ατλέτικο Μινέιρο!

Previous article

Χυδαιότητα Καραπαπά στα αποδυτήρια και βρίσιμο στον Χουανκάρ! (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.