0

Το άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού από τις Σέρρες, η εξαιρετική εμφάνιση του Μπερνάρντ, το ρίσκο του Τερίμ που δικαιώθηκε και τους εξτρέμ που έκαναν την δουλειά.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά την πεντάδα των αγώνων με το τεράστιο «πρέπει» μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Πέρασε σαν… σίφουνας από τις Σέρρες, όμορφα και απλά, όντας το αφεντικό της αναμέτρησης από την αρχή, πετυχαίνοντας τρία γκολ και έχοντας ευκαιρίες για περισσότερα, χωρίς να πιάσει κάποια φοβερή και τρομερή απόδοση πάνω στο χορτάρι, χαλαρώνοντας σε αρκετά διαστήματα του ενενηνταλέπτου. Απειλήθηκε ουσιαστικά με ένα σουτ εκτός περιοχής και αυτό ήταν όλο.

Αν προσθέσουμε και το ρίσκο του Φατίχ Τερίμ με το ολοκληρωτικό rotation που εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, το «τριφύλλι» είχε μία ιδανική Κυριακή, καθώς εκτός από το ζητούμενο, κατάφερε να έχει αρκετούς από τους-θεωρητικά- βασικούς του φρέσκους ενόψει ΠΑΟΚ.

Η ποιοτική στάθμη της φετινής έκδοσης έχει ανέβει κατακόρυφα, το Τριφύλλι διαθέτει πλέον είκοσι παίκτες πρώτης γραμμής και όπως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έτσι και ο Τερίμ εμπιστεύεται το σύνολο του έμψυχου δυναμικού και δικαιώνεται. Αν το ντέρμπι των «δικεφάλων» ολοκληρωθεί στην ισοπαλία, τότε θα μιλάμε για μία 100% υπέροχη αγωνιστική για τους «πράσινους».

Ο κυνισμός των εξτρέμ και o… άλλος δρόμος της παραγωγής

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τελειώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς από το πρώτο ημίχρονο. Κυρίως χάρη στον κυνισμό του, χάρη στην αποτελεσματικότητά του. «Μίλησαν» οι εξτρέμ. Στις τρεις ευκαιρίες μέχρι το 31′, το Τριφύλλι είχε πετύχει δύο γκολ.

Υπάρχουν παιχνίδια και θα υπάρξουν παιχνίδια που δεν θα βγαίνουν συνεργασίες σε οργανωμένες επιθέσεις, που ο αντίπαλος θα είναι καλά οργανωμένος σε χαμηλό μπλοκ, που θα υστερείς σε ποιοτικές επαφές, σε περάσματα στο 1vs1, θα μπλοκάρεις. Σε αυτά τα ματς πρέπει να έρχονται σε πρώτο πλάνο και άλλοι τομείς του παιχνιδιού προς αξιοποίηση. Η ομάδα του Τερίμ ενεργοποίησε δύο και… καθάρισε το ματς.

Στατικές φάσεις και πίεση ψηλά, στους στόπερ του αντιπάλου.

Εξαιρετικό χτύπημα του Μπερνάρντ από την αριστερή γωνιά, Βέρμπιτς, κεφαλιά, 1-0. Κλέψιμο του «Μπένι» στον Θυμιάνη, μία πάσα, Παλάσιος, πλασέ, 2-0. End of story.

Ο Βέρμπιτς που επέστρεψε από τραυματισμό, άνοιξε τον δρόμο, ο Παλάσιος που τόσο του έλειψε όλο αυτό το διάστημα, έκανε και πάλι την δουλειά.

Μικρή παρένθεση: Ο Παναθηναϊκός τον ξέρει τον «Τούκου». Τον έχει στα πράσινα για τρεις σεζόν. Ξέρει πόσα μπορεί να του προσφέρει, ξέρει την συνέπειά του, ξέρει τους αριθμούς του, ξέρει την ουσία που μπορεί και του δίνει. Άρα δεν υπάρχει λόγος να περιμένει να τον αξιολογήσει προς το τέλος της σεζόν για να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Όσο ποδοσφαιρικά προφανές είναι πως το Τριφύλλι θα χρειαστεί μια δυνατή αναβάθμιση στους εξτρέμ το καλοκαίρι, άλλα τόσο προφανές είναι πως στην τετράδα ή την πεντάδα, δεν γίνεται να μην έχει θέση ο Αργεντινός άσος.

Το «θα γίνουμε πρωταθλητές» στην πράξη

Ο Μπερνάρντ βγαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είπε στον Τερίμ πως «θα γίνουμε πρωταθλητές», δείχνοντας την πίστη του για την κατάκτηση του τίτλου. Το πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως αυτή η δίψα του «Μπένι» εμφανίζεται πρώτα και κύρια πάνω στο χορτάρι.

Ήταν ο κορυφαίος . Και για την εκτέλεση στο κόρνερ και για την δημιουργία στο δεύτερο γκολ. Δύο «πάρε-βάλε». Αλλά και για εκείνες τις επαφές που έφτιαχναν τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού, για την ποιότητά του.

Θέλει να φύγει ως πρωταθλητής και όσο θα το δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τόσο ο Παναθηναϊκός θα αυξάνει τις πιθανότητές του για να επιστρέψει στην κορυφή μετά από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Υ.Γ1: Ο Γερεμέγεφ είχε εννιά τελικές. Οι οκτώ στον στόχο, οι πέντε έγιναν γκολ. Kατάφερε να φτάσει τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα… χωρίς τελική! Είναι μύθος ο Σουηδός φορ. Μύθος.

Υ.Γ2: Ο Ουεντραόγκο κάνει ξεκάθαρο «flopping» στο άγγιγμα του Ακαϊντίν πριν την εκτέλεση του Μπερνάρντ. Ούτε στο μπάσκετ δεν θα μπορούσε να είναι αυτό παράβαση, πόσω μάλλον στο ποδόσφαιρο. Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί ο Βεργέτης ακύρωσε το πεντακάθαρο γκολ του Σπόραρ που πανέξυπνα «τσίμπησε» την μπάλα στο βόλε του Χοβάν.

Y.Γ3: Απαράδεκτος ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου των Σερρών. Απλά απαράδεκτος

 

Παναθηναϊκός Β’ – Χανιά 0-2: Νέα ήττα για τον Παναθηναϊκό Β’ που παραμένει στην «ουρά»

Previous article

Κούγιας: “Δεν μπορώ να καταλάβω τι ευχαριστιόταν ο Κόκκαλης. Τι μπορεί να ευχαριστιόταν ο οποιοδήποτε ήξερε το αποτέλεσμα ενός αγώνα από πριν!” (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.