0

Τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που αυτοί οι βαθμοί είχαν χαθεί με τέτοιο τρόπο επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πλήρωσε στον Παναθηναϊκό την κακή ήττα από τον Ατρόμητο σε συνδυασμό με την αποκλεισμό από την Ευρώπη κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, τη στιγμή που έως εκείνο το σημείο η ομάδα έπαιρνε -σε γενικές γραμμές- εύκολα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος με μικρομεσαίες ομάδες.

Μία αλλαγή προπονητή, δημιουργεί προσδοκίες για κάτι καλύτερο απ’ αυτό που είχες, τόσο σε βαθμολογική θέση, όσο και στην εικόνα της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός στις 17 Φεβρουαρίου «πέταξε» δύο βαθμούς κόντρα στη Λαμία στη Λεωφόρο και εν συνεχεία πήρε επική πρόκριση κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, με… ήρωα τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, διαγράφοντας -προσωρινά- την κάκιστη εμφάνιση που πραγματοποίησε.

Το πρώτο «καμπανάκι» ήχησε κόντρα στη Λαμία, το δεύτερο με την εμφάνιση επί του ΠΑΟΚ και το τρίτο χτυπά πιο δυνατά και από τα άλλα δύο μαζί σήμερα. Αυτές οι βαθμολογικές απώλειες έχουν φέρει το «τριφύλλι» τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή και δύο βαθμούς πάνω από τον τέταρτο Ολυμπιακό, τη στιγμή που θα μπορούσε να είναι μόνος του στην κορυφή της Super League, εφόσον έκανε το καθήκον του κόντρα στις μικρομεσαίες ομάδες.

Η ομάδα βρίσκεται εντός της διεκδίκησης των δύο στόχων, αλλά παράλληλα φωνάζει «απών», βάσει της εικόνας της. Στο Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός είδε να… πέφτει από ψηλά και να βρίσκει θησαυρό, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό, αλλά για να φτάσει στην κατάκτησή του δεν αρκούν οι συνθήκες και η τύχη με το μέρος του ή η ποιότητα κάποιου ποδοσφαιριστή που θα βγει μπροστά για να κάνει τη διαφορά. Οι «πράσινοι» χρειάζονται επειγόντως αλλαγή εικόνας, διότι ανεξαρτήτως στόχων φαίνεται καθαρά πως αδυνατούν να παίξουν ορθολογικό ποδόσφαιρο.

Η έλευση του Φατίχ Τερίμ δημιουργούσε προσδοκίες για κάτι καλύτερο και συνδυάστηκε με το «πρέπει» της κατάκτησης πρωταθλήματος, καθώς και με τις νίκες στα ντέρμπι, οι οποίες δεν ήρθαν με εξαίρεση τον… πεθαμένο Ολυμπιακό. Οτιδήποτε λιγότερο απ’ αυτό θεωρείται δεδομένα αποτυχία, εφόσον διώχθηκε ένας άνθρωπος που έκρινες πως δεν μπορεί να σου φέρει την κατάκτηση με πρωταθλήματος με το τόσο καλό ρόστερ που θεωρείς πως διαθέτεις. Αν οι δύο σερί ισοπαλίες κόντρα σε μικρομεσαίες ομάδες είχαν έρθει επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς, το κλίμα γύρω από την ομάδα θα ήταν πιο τοξικό από ποτέ. Σήμερα, πιθανότατα είναι ακόμη μία Κυριακή, που ο Παναθηναϊκός «πετάει» βαθμούς και θα παραμείνει στα… .πανηγύρια της πρόκρισης στο Κύπελλο…

Και για να προλάβω τους καλοπροαίρετους, δεν αναφέρω πουθενά πως δεν έπρεπε να αποχωρήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Θα επισημάνω, όμως, αυτό που έχει ειπωθεί από πολλούς αρκετές φορές. Ο κύκλος του είχε κλείσει το περασμένο καλοκαίρι και όχι μεσούσης της χρονιάς που άρχισε με το δικό του υλικό και προγραμματισμό. Χάθηκε ένα πρωτάθλημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός βρισκόταν με 12 βαθμούς μπροστά, επομένως εκεί ολοκληρώνεται κάθε είδους συζήτησης. Από κει και πέρα, η φετινή πιθανότατα θα είναι ακόμη μία χρονιά που η ομάδα μένει χωρίς κατάκτηση πρωταθλήματος και ελπίζει σε τρόπαιο μόνο με το Κύπελλο.

Πηγή: prasinoforos.gr

 

Αθανασίου: «Ανεπίτρεπτο να θέλεις να πάρεις το πρωτάθλημα και να παρουσιάζεις τέτοια εικόνα»

Previous article

Περισσότερο από τις γκέλες, θα πρέπει να τον προβληματίσει η απαράδεκτη εικόνα του

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.