0

Ο κάκιστος Παναθηναϊκός πέταξε ακόμη δύο βαθμούς και με αυτή την απόδοση δεν πρόκειται να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Στο ποδόσφαιρο μπορείς να έχεις εξαιρετική απόδοση και να νικήσεις. Μπορεί να είσαι κακός και πάλι να νικήσεις. Μπορείς να κάνεις ματσάρα και στο τέλος της ημέρας να χάσεις βαθμούς. Όλα γίνονται, αυτή είναι η φύση του αθλήματος, το αποτέλεσμα καθορίζεται και από τον αντίπαλο, από δεκάδες λεπτομέρειες στα ενενήντα λεπτά.

Αυτό που κάνει, όμως, ο Παναθηναϊκός εδώ και δύο σερί εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα απέναντι σε μικρομεσαίους αντιπάλους είναι παιχνίδι με την φωτιά, είναι ποδοσφαιρικά απαράδεκτο για μία ομάδα που θέλει να κατακτήσει τον τίτλο. Περισσότερο από τους τέσσερις πεταμένους στα σκουπίδια βαθμούς που το έφεραν στο -3 από την ΑΕΚ, το Τριφύλλι θα πρέπει να προβληματιστεί για την εικόνα του, για την απόδοσή του, για αυτά που θέλει να κάνει πάνω στο χορτάρι, για το αγωνιστικό του σχέδιο και την δουλειά στις προπονήσεις για να υπάρξει τέτοιο. Σχέδιο, δηλαδή, από τον Φατίχ Τερίμ.

Γράφαμε την επομένη της επικής πρόκρισης με τον ΠΑΟΚ πως ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να πάρει τα μηνύματα της απόδοσής του στον δεύτερο ημιτελικό, όπου και πάλι η εικόνα του ήταν προβληματική.

Δεν το έκανε, πάτησε το χορτάρι της Λεωφόρου απέναντι στη Κηφισιά όντας πνευματικά ανέτοιμος και με μία εικόνα πέρα για πέρα αναιμική στο παραγωγικό κομμάτι, αν και τουλάχιστον είχε υπομονή να γυρίζει την μπάλα και να ψάχνει κάθετες συνεργασίες. Μέχρι την αποβολή του Μπαρτ Σένκεφελντ, οι ”πράσινοι” έχουν την φάση του γκολ και το χαμένο τετ α τετ του Ιωαννίδη στο πρώτο μέρος. Ελάχιστα πράγματα δηλαδή.

Από την αποβολή του Ολλανδού στόπερ κι έπειτα οι γηπεδούχοι έχασαν το μυαλό τους, με τον πάγκο να μην βοηθά και να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Ο Αράο βάζει ένα ”φτηνό” αυτογκόλ με λάθος τοποθέτηση του κεφαλιού του και ο Παναθηναϊκός από το 67′ παίζει με τον Κώτσιρα να είναι ένα κέντρο μόνος του, μετά την λανθασμένη αντικατάσταση του Ρούμπεν.

Κυριολεκτικά ο Κώτσιρας ήταν ένα κέντρο μόνος του. 4-1-4. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεσαία γραμμή, να μην μπορούν να γίνουν ορθολογικές επιθέσεις(από κλέψιμο του Γερεμέγεφ ήρθε το τετ α τετ του Ιωαννίδη) και την Κηφισιά να χάνει την μία ευκαιρία μετά την άλλη, με αποκορύφωμα εκείνη στο 91′ όπου ο Παναθηναϊκός δεν έχει ούτε ένα παίκτη υπεύθυνο για το rest defence στο επιθετικό του κόρνερ, έχοντας όλους τους ποδοσφαιριστές με εξαίρεση τον Λοντίγκιν, είτε μέσα είτε στα όρια της περιοχής.

Μία σωστή πάσα έκανε ο αντίπαλος και ο Μπιφουμά έτρεξε το μισό γήπεδο αμαρκάριστος.

Να είναι καλά ο εξαιρετικός απόψε Γιούρι και ο Ούγκο που πρόλαβε πάνω στην γραμμή. Όταν mvp με την ουραγό Κηφισιά είναι ο τερματοφύλακάς σου, τι να συζητάμε; Γιατί μπήκαν στις καθυστερήσεις ο Αϊτόρ και ο Βιλένα; Είναι λεπτομέρεια αυτή, μπροστά σε όλα τα παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός τόσο κόντρα την Λαμία όσο και απέναντι στη Κηφισιά, έδειξε σαν να υποτιμά τον αντίπαλο, σαν να μην γνωρίζει πράγματα για αυτούς, σαν να μην είναι προετοιμασμένος όσο το δυνατόν καλύτερα για αυτά τα παιχνίδια.

Τόσο πνευματικά όσο και αγωνιστικά. Ναι προφανώς μία μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει πρώτα να κοιτά τον εαυτό της αλλά σε κάθε ματς, αυτός που έχεις απέναντί σου είναι κομμάτι του εαυτού σου και των όσων θα πρέπει να κάνεις για να επιβληθείς.

Είναι δύο πολύ βαρβάτες γκέλες αυτές που έκανε το σύνολο του Φατίχ Τερίμ αλλά επαναλαμβάνουμε: Πιο σημαντικό από την απώλεια βαθμών, είναι το πρόσωπο του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα. Διάστημα στο οποίο παίζει σε κάθε παιχνίδι χωρίς μισή ντουζίνα παίκτες λόγω των μυικών τραυματισμών, μεταξύ άλλων.

Από κει και πέρα, δεν ήρθε το τέλους του κόσμου απόψε. Στο -3 από την κορυφή και στο -2 από τον ΠΑΟΚ είναι ο Παναθηναϊκός. Και έρχονται play-offs. Μόνο που με εικόνα όπως του τελευταίου δεκαημέρου, οι ”πράσινοι” θα μείνουν από πολύ νωρίς εκτός διεκδίκησης του φετινού πρωταθλήματος.

Πηγή: gazzetta.gr

Για φανταστείτε να έχανε αυτούς τους βαθμούς ο Γιοβάνοβιτς;;;

Previous article

“Μαύρη τρύπα” η Λεωφόρος στη μάχη του τίτλου – 9 χαμένοι βαθμοί φέτος!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.