0

Ο Παναθηναϊκός μετά την κλήρωση θα πρέπει να κάνει το τέλειο μίνι πρωτάθλημα για να κατακτήσει τον τίτλο.

Όταν σχεδόν στο μισό πρωτάθλημα είσαι πρώτος, είτε μόνος είτε με συγκάτοικο, αποτελώντας την ομάδα που ήταν το μεγαλύτερο διάστημα εκεί, δηλαδή σε 12 από τις 26 αγωνιστικές.

Όταν μετά την ολοκλήρωση της 22ης στροφής και το «διπλό» στις Σέρρες είσαι στη κορυφή και ακολουθεί πρόγραμμα με Λαμία, Κηφισιά, Άρη και ΟΦΗ και ξεκινάς τα play off όντας στο -4 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και από την τέταρτη θέση της εκκίνησης, απλά, λιτά και κατανοητά μπαίνεις στο μίνι πρωτάθλημα με την πλάτη στον τοίχο.

Αυτοκτονία, αυτοχειρία, ανικανότητα, χρησιμοποιήστε όποια λέξη επιθυμείτε, η ουσία δεν αλλάζει. Το φινάλε του Παναθηναϊκού στη κανονική διάρκεια ήταν οδυνηρό, οι πεταμένοι έξι βαθμοί έφεραν το σύνολο του Φατίχ Τερίμ σε ρόλο αουτσάιντερ και η κλήρωση των play off θα αναγκάσει από νωρίς τους «πράσινους» να δείξουν αν μπορούν να διεκδικήσουν αυτό το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Η διαδικασία έφερε τα παιχνίδια με τους δύο βαθμολογικά αδιάφορους(Άρη και Λαμία) στο φινάλε του πρώτου γύρου και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές το Τριφύλλι θα παίξει την ζωή του στη φετινή «μάχη» του τίτλου. Προφανώς και η κλήρωση στο μίνι πρωτάθλημα παίζει ρόλο και μάλιστα σημαντικό.

Η πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη είναι απόλυτα κομβική. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από την νίκη θα μειώσει ακόμη περισσότερες τις ελπίδες του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Άρη, η ΑΕΚ πηγαίνει στη Λαμία και αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη, το «τριφύλλι» με ήττα ή ισοπαλία στο Φάληρο θα μείνει στο -6 από τον «δικέφαλο του βορρά» και στο -5 από την Ένωση.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, για να ξαναμπεί γερά στο κόλπο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ξεκινήσει με 3/3. Να αλώσει το «Καραϊσκάκης» και να εκμεταλλευθεί την έδρα του με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Εύκολο; Καθόλου. Για αυτό και επαναλαμβάνουμε πως οι «πράσινοι» αναζητούν το τέλειο σε αυτά τα δέκα παιχνίδια. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Δεν έχει νόημα να συζητάμε αυτή την στιγμή για το πρόγραμμα που στρώνει στη συνέχεια με «Βικελίδης» και δύο κολλητά ματς κόντρα στη Λαμία.

Οι εννιά βαθμοί σε ξαναβάζουν δυνατά στο παιχνίδι και δημιουργούν τεράστια δυναμική, 6 ή 7 πόντοι σε κρατάνε ζωντανό και οτιδήποτε λιγότερο από 6 βαθμούς, φαντάζει αυτή την στιγμή καταδικαστικό, κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Πέρα από την θεωρητική κουβέντα για το πρόγραμμα, ο Παναθηναϊκός πρέπει να βελτιώσει την εικόνα του, να δείξει πνευματικά και αγωνιστικά έτοιμος για να μπορέσει μέχρι το τέλος να παραμείνει στο κόλπο. Αν έχει την εικόνα του τελευταίου μήνα, δεν θα έχει καμία ελπίδα. Για αυτό και μοιάζει εκτός πραγματικότητας, να υπάρχει ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή και η ομάδα να επιστρέφει στο Κορωπί το απόγευμα της Τετάρτης μετά το come back από το Ηράκλειο το βράδυ της Κυριακής.

Υπάρχουν πράγματα που κρίνονται εκ του αποτελέσματος και άλλα που κρίνονται από την κοινή ποδοσφαιρική λογική. Υπάρχουν στοιχεία του παιχνιδιού που έχουν μείνει αδούλευτα και πρέπει να δουλευτούν. Αυτό το «τριήμερο» πριν την πρώτη πολύ μεγάλη «μάχη» του πολέμου, μοιάζει επικίνδυνο, καθώς δίνει την ευκαιρία για ταξίδια, για υπερχαλάρωση για καταστάσεις που δεν είναι ιδανικές.

O Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα do or die παιχνίδι και πρέπει να πάει σε αυτό με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, να αφοσιωθεί σε κάθε λεπτομέρεια που αφορά τον Ολυμπιακό, να καταλάβει ολόκληρος ο οργανισμός πως δεν υπάρχει αύριο, χωρίς «διπλό» στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου.

Υ.Γ: Δεν υπάρχουν λόγια για την Ρούξι. Πραγματικά. Δεν υπάρχουν λόγια. Καλό ταξίδι στο φως μεγάλη αρχηγέ. Είμαι σίγουρος πως ο οργανισμός του Παναθηναϊκού, η οικογένεια του συλλόγου θα κάνει αυτό που πρέπει με το παλικαράκι της σε όλα τα επίπεδα. Ανθρώπινα και αθλητικά.

Έκλεψε την παράσταση η κορούλα του Σλούκα! (Vid)

Previous article

Με τέτοιους στόπερ δύσκολα θα τα καταφέρει

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.