0

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει ένα μεγάλο διπλό στο Φάληρο στην αποψινή  πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό για να ξαναμπεί στο κόλπο και το σχέδιο μάχης είναι ήδη έτοιμο.

Ό,τι λόγια ήταν να ειπωθούν στον Παναθηναϊκό, ειπώθηκαν… Μα τώρα είναι πλέον ώρα μόνο για πράξεις, μετά από ένα κάκιστο φίνις και τρεις οδυνηρές ισοπαλίες που έριξαν τους “πράσινους” για πρώτη φορά την τελευταία διετία στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -4 απ’ την κορυφή, ακριβώς πριν από την εκκίνηση των playoffs.

Και το αποψινό (10/3, 20:30, COSMOTESPORTS 1HD) clasico με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, στην πρεμιέρα του μίνι-μαραθωνίου που θα κρίνει (και) τον εφετινό τίτλο, ο Παναθηναϊκός γνωρίζει πως για να μείνει στο “κόλπο” και να (ξανα)γίνει διεκδικητής, θα πρέπει να βρει ένα μεγάλο, διπλό “επιστροφής”.

Δύσκολη εξαρχής η συνθήκη, στην οποία μπήκε από μόνος του ο Παναθηναϊκός με τις απώλειες των 6 βαθμών στα παιχνίδια με Λαμία, Κηφισιά και ΟΦΗ και πλέον θα πρέπει να ψάξει για σερί μεγάλα αποτελέσματα απέναντι στους ανταγωνιστές του, όχι μόνο απόψε (10/3) στο Φάληρο, αλλά κι αμέσως μετά στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ (31/3) και την ΑΕΚ (7/4) στη Λεωφόρο.

Η ολοκλήρωση της προετοιμασίας χθες το απόγευμα (9/3) στο “Γ. Καλαφάτης” δεν έβγαλε άλλα προβλήματα για τον Φατίχ Τερίμ πέραν απ’ τις γνωστές απουσίες. Εκτός ως ανέτοιμος ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς που έχασε ένα 20ήμερο κι επέστρεψε στις προπονήσεις μόλις πριν από τρεις μέρες, εκτός για τον ίδιο λόγο κι ο Μπαρτ Σένκεφελντ, με τον Χουάνκαρ, τιμωρημένος με κάρτες ο Γιώργος Βαγιαννίδης κι εκτός (για άλλο ένα ματς) ο Αϊτόρ που είναι ξεκάθαρο πλέον πως σ’ αυτή τη φάση δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πλάνων του Τούρκου τεχνικού. Κι ας του λείπει ήδη ένας εξτρέμ (Βέρμπιτς).

Ο Τερίμ περιμένει έναν εντελώς διαφορετικό Ολυμπιακό στο αποψινό (10/3) ματς και δεν τον… ξεγελούν όσα είδε το βράδυ της Πέμπτης (7/3) στον πρώτο αγώνα των Πειραιωτών με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Είναι άλλη ομάδα η ισραηλινή, είναι άλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός και θα είναι “άλλο” εντελώς το αποψινό παιχνίδι κι αυτό το γνωρίζει καλά κι ο Τερίμ και οι παίκτες του Παναθηναϊκού, στους οποίους έχει γίνει ήδη μία πολύ λεπτομερής ανάλυση των αγωνιστικών αλλαγών του Ολυμπιακού επί Μεντιλίμπαρ. Και θα επαναληφθεί και σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει η ομάδα, λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι στο Φάληρο.

Το “διάβασμα” στα άκρα του Ολυμπιακού

Αν υπάρχουν κάποιες μικρές, αγωνιστικές λεπτομέρειες που έχει δει με ενδιαφέρον το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού απ’ το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης (7/3) και θα επιχειρήσει να τις εντάξει σε έναν αντίστοιχο βαθμό στο αποψινό ντέρμπι, αυτές έχουν να κάνει με τα άκρα της άμυνας του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες εξακολουθούν να εμφανίζουν ανασταλτικές αδυναμίες και να έχουν ζητήματα στα ανεβάσματα των Ροντινέι και Ορτέγκα. Στα προηγούμενα ματς ο Παναθηναϊκός χτύπησε πολύ (και στοχευμένα) απ’ την πλευρά του Αργεντινού, παίρνοντας και τα δύο γκολ στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος στη Λεωφόρο. Τώρα, με τον τρόπο που αγωνίζονται οι “ερυθρόλευκοι” υπάρχουν χώροι και προϋποθέσεις κι απ’ την πλευρά του Βραζιλιάνου. Και οι “πράσινοι” θα ψάξουν τις υπέρ-φορτώσεις στα άκρα με περισσότερους παίκτες και συνεργασίες σε χαμηλά μέτρα, όταν θα πάρουν την μπάλα στα πόδια τους, επιλέγοντας ένα αρκετά ισορροπημένο και safe παιχνίδι στον άξονα, με τον έναν εκ των δύο κεντρικών χαφ να μένει πάντα πιο χαμηλά.

Η ενδεκάδα είναι λίγο-πολύ “ζυγισμένη”

Σε ότι αφορά τώρα την ενδεκάδα, τα δεδομένα δείχνουν λίγο-πολύ μετρημένα: Στο κέντρο της άμυνας θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά φέτος το δίδυμο των Γουίλιαν Αράο και Βίτορ Ούγκο, με τους Γιάννη Κώτσιρα και Φίλιπ Μλαντένοβιτς να συμπληρώνουν την τετράδα της άμυνας μπροστά απ’ τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής επιστρέφει ο Ρουμπέν Πέρεθ (αντί του Ζέκα), έχοντας στο πλευρό του τον Άνταμ Τσέριν, ενώ στο “10” θα παραμείνει ο Τάσος Μπακασέτας. Στα φτερά της επίθεσης θα πάρουν θέσεις ο “Τούκου” Παλάσιος με τον Μπερνάρ Ντουάρτε, ενώ στην κορυφή θα ξεκινήσει ξανά ο Φώτης Ιωαννίδης. Αν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποια “έκπληξη” αυτή θα αφορά το ενδεχόμενο να πάρουν φανέλα βασικού ο Ντάνιελ Μαντσίνι ή ο Φίλιπ Τζούριτσιτς, τη θέση κάποιου απ’ τη μεσοεπιθετική τριάδα.

Την 21μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό (10/3, 20:30) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, συγκροτούν οι Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Λίλο, Ρουμπέν, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο και Ακαϊντίν.

 

Νικολογιάννης: «Ο Τερίμ πρέπει να βρει λύση με την αμυντική λειτουργία για να πάρει αποτέλεσμα στο Φάληρο»

Previous article

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το κανάλι και η ώρα μετάδοσης του αγώνα

Next article

You may also like