0

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τις φετινές του υποχρεώσεις στα playoffs της Stoiximan Super League με το δεξί.

Το αψεγάδιαστο παιχνίδι της ομάδας του Φατιχ Τερίμ έφερε ένα διπλό που εάν…τριπλασιαστεί με εντός έδρας νίκες κόντρα στους δυο «δικέφαλους», θα βάλει τον Παναθηναϊκό ξεκάθαρα σε τροχιά τίτλου, επτά «στροφές» πριν το φινάλε.

Τα φώτα μετά το εμφατικό διπλό έπεσαν πάνω στον βράχο της άμυνας Αράο. Στο ντουέτο Μπερνάρ – Μπακασέτα που έκανε παιχνίδι… Φυσικά και στον εκτελεστή του Ολυμπιακού, Φώτη Ιωαννίδη.

Όμως, θεωρούμε σωστό να αναδείξουμε τον κομβικό ρόλο στο ντέρμπι του Άνταμ Τσέριν. Ο Σλοβένος διεθνής -που αναχώρησε για να ενταχθεί στην εθνική ομάδα της χώρας του από το Κορωπί- παίζει έναν άκρως επιδραστικό ρόλο στο παιχνίδι που λανσάρει ο Φατίχ Τερίμ. Άρχισε χλιαρά στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αθόρυβα έκανε τη διαφορά, μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Αρχικά, ο διεθνής μέσος έχει φορτώσει στην πλάτη 1.259 λεπτά, σε 17 σημαντικά ματς. Έπαιξε στο βασικό σχήμα 13 φορές. Κατέγραψε 2 γκολ και 2 ασίστ. Όμως, το δυνατό του σημείο είναι η εξουδετέρωση των ατού του αντιπάλου, τα τρεξίματα του και βασικά τα απίθανα ποσοστά στο passing game του. Δίνει την μπάλα με ποσοστό 90,2% στις πάσες ακρίβειας. Έχει γράψει το κοντέρ του 45 επιτυχημένες μεγάλες μπάλες. Επίσης, έχει εξαιρετικό ποσοστό με 73,8% μεγάλες πάσες (σχεδόν) με μοιρογνωμόνιο. Έχει κτίσει και 12 ευκαιρίες για το «τριφύλλι».

Τα νούμερα λένε την αλήθεια για τη συμβολή του Τσέριν

Το «μαγικό ραβδάκι» του Τσέριν αλλάζει τον ρου των αγώνων… Βασικός στα παιχνίδια: Με Ατρόμητο στη ρεβάνς Κυπέλλου. Με τον Ολυμπιακό για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με τον Άρη, στην 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με τον ΟΦΗ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ακρογωνιαίος λίθος και στον θρίαμβο του Φαλήρου, με σκορ 1-3. Ο Παναθηναϊκός με Τσέριν στη σύνθεση του «σκούπισε» όλα τα παραπάνω ματς, πλην του ΟΦΗ. Με τους Κρητικούς, αν και κυριάρχησε, τελείωσε ισόπαλο 2-2.

Η «τρύπα» στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής μεγαλώνει όταν ο Σλοβένος βρίσκεται εκτός βασικού σχήματος. Τότε τα πράγματα αλλάζουν άρδην! Βρέθηκε εκτός με ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στην 20ή αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε εύκολα. Με Ατρόμητο στο Κύπελλο στο «Απ. Νικολαϊδης»… Με Πανσερραϊκό εκτός έδρας για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με τη Λαμία στην Λεωφόρο για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου γκέλαρε η ομάδα. Ξανά με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για την ρεβάνς του Κυπέλλου. Και με την Κηφισιά -νέο στραβοπάτημα- στη Λεωφόρο, την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός από τα παιχνίδια που αναφέραμε παραπάνω, μπόρεσε να κερδίσει μόνο την ομάδα από τις Σέρρες με 3-0. Έχασε από τον ΠΑΟΚ και τις δυο φορές με σκορ 2-1 και 1-2 αντίστοιχα, αλλά και από τον Ατρόμητο με σκορ 0-1 στην Λεωφόρο. Ενώ ήρθε ισόπαλος στα παιχνίδια με Λαμία και Κηφισιά στη Λεωφόρο, με αντίστοιχα σκορ 2-2 και 1-1. Τα νούμερα είναι ξεκάθαρα ως προς τον κομβικό ρόλο του Τσέριν, που δεν ακούγεται μεν πολύ στα ΜΜΕ αλλά η προσφορά του είναι σαφώς καταλυτική…

Τα «θέλω» του Ιωαννίδη για το μέλλον του

Previous article

Αθανασίου: «Αν ο Παναθηναϊκός δεν κερδίσει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, θα είναι σαν να μην νίκησε στο Φάληρο»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.