0

Οι στρεβλές εντυπώσεις και το “χαλασμένο τηλέφωνο” στο “θέμα” με τον Μουσλέρα και η δεδομένη επιθυμία του Παναθηναϊκού να κάνει μόνιμα δικό του (στο κατάλληλο timing) τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, ο οποίος ούτως ή άλλως ήταν επιλογή του Φατίχ Τερίμ.

Το “χαλασμένο τηλέφωνο” και το πώς μεταφέρονται ορισμένες φορές κάποια πράγματα από ξένα δημοσιεύματα, δημιουργούν εντυπώσεις. Και συχνά μπερδεύουν καταστάσεις και το μυαλό των φιλάθλων, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος επί της ουσίας.

Απ’ τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, υπήρξε ένα (πρώτο) δημοσίευμα, μέσω tweet Τούρκου δημοσιογράφου περί “ζεστού” ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον εμβληματικό γκολκίπερ της Γαλατασαράι, τον 37χρονο Φερνάντο Μουσλέρα το συμβόλαιο του οποίου με την τουρκική ομάδα ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν.

Και χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα επ’ αυτού η τηλεφωνική επαφή που είχε μαζί του ο Φατίχ Τερίμ πριν από ένα διάστημα, ως “…πρόθεση να συνεργαστούν ξανά στον Παναθηναϊκό”.

Αυτό που έχει γίνει, εντούτοις, είναι πολύ διαφορετικό και κάπου εκεί μπαίνει στη μέση και το “χαλασμένο τηλέφωνο” για το οποίο έγινε αναφορά στην αρχή. Ο Τερίμ έχει όντως μία τρομερή σχέση με τον Ουρουγουανό γκολκίπερ, ο οποίος τον αποκαλεί ποδοσφαιρικό “πατέρα” του.

Ο Τερίμ άλλωστε ήταν εκείνος τον πήρε το καλοκαίρι του 2011 στη Γαλατασαράι (πληρώνοντας 6,8 εκατ. ευρώ στη Λάτσιο) κι από τότε έχουν χτίσει μία φιλία και μία σχέση εμπιστοσύνης, που ξεπερνάει τα όρια του ποδοσφαίρου. Μιλούν πολύ συχνά στο τηλέφωνο, με τον Μουσλέρα να είναι απ’ τους πρώτους που επικοινώνησε μαζί του στα τέλη Δεκεμβρίου για να του ευχηθεί καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό.

Στην τελευταία επικοινωνία λοιπόν που είχαν οι δύο άνδρες, ο Τερίμ συζήτησε με τον Μουσλέρα για το μέλλον του και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις του με τη Γαλατασαράι για την ανανέωση του συμβολαίου του. Γνωρίζοντας καλύτερα (και πιο γρήγορα) απ’ τους Τούρκους ρεπόρτερ πως ο Μουσλέρα είναι πολύ κοντά στην ανανέωση με τη “Γαλατά” για ακόμη ένα χρόνο. Γεγονός που επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του την Κυριακή (17/3) κι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής ομάδας, Γιακούπ Τσινάρ, τονίζοντας πως “…έχουμε συμφωνήσει σε μεγάλο βαθμό για το νέο συμβόλαιο με τον Μουσλέρα”.

Ο “Ντράγκο” ήταν δική του επιλογή

Κοντολογίς ο Τερίμ δεν μπήκε σε καμία διαδικασία συζήτησης με τον πολύπειρο τερματοφύλακα για το ενδεχόμενο να συνεργαστούν εκ νέου στο “τριφύλλι”. Και δεν το έκανε (εκτός όλων των άλλων) και διότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ ξεκάθαρο πλάνο για τη θέση του γκολκίπερ.

Κι αυτό δεν είναι άλλο απ’ την παραμονή του Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι στο Κορωπί και τα επόμενα χρόνια. Τον Ντραγκόφσκι θέλει και τον Ντραγκόφσκι θα κινηθεί για να αποκτήσει μόνιμα τις επόμενες εβδομάδες…

Ο Πολωνός άλλωστε, ήταν επιλογή του ίδιου του Τερίμ, ο οποίος -όταν προέκυψε το οριστικό “διαζύγιο” με τον Μπρινιόλι το μεσημέρι της 13ης Ιανουαρίου- ενεργοποίησε τους συνδέσμους του και τις επαφές του στην ιταλική αγορά και ξεχώρισε από πολύ νωρίς τον 26χρονο γκολκίπερ, κάνοντας θερμή εισήγηση προς τη διοίκηση για την απόκτησή του απ’ την Σπέτσια στα τέλη Ιανουαρίου. Όπως κι έγινε…

Οι δρόμοι για τη (μόνιμη) απόκτησή του

Το status που υπάρχει για τον “Ντράγκο” έχει αναλυθεί και τις προηγούμενες εβδομάδες και δεν έχει αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κάνει μόνιμο… κάτοικο του “Γ. Καλαφάτης”, όχι μόνο γιατί έπιασε τα τρία (match-ball) πέναλτι στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως γιατί βλέπει πως έχει στα χέρια του έναν γκολκίπερ με τρομερή προοπτική, στον οποίο αξίζει να επενδύσει ακόμη περισσότερα στα επόμενα χρόνια.

Η οψιόν αγοράς του έχει οριστεί στα 3,5 εκατ. ευρώ, ποσό που (ανεξάρτητα απ’ το τι μπορεί να θεωρεί ο καθένας) δεν κρίνεται απαγορευτικό για τους “πράσινους”, όσον αφορά την αξία της επένδυσης και την προοπτική που έχει ο Πολωνός.

Σαφώς κι αν βρεθεί στην πορεία πεδίο επαναδιαπραγμάτευσης (ανάλογα και με την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται η Σπέτσια) επί του αρχικού ποσού της οψιόν αγοράς, ο Παναθηναϊκός θα μπει σε αυτή τη διαδικασία, ενώ “παίζει” πάντα και το ενδεχόμενο του υποβιβασμού της ιταλικής ομάδας στη Serie C (αυτή την στιγμή είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, 8 αγωνιστικές πριν το φινάλε), που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει ακόμη και στην “ελευθερία” του Ντραγκόφσκι.

Θα πληρώσει ότι χρειαστεί το “τριφύλλι”

Αυτό όμως είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες εβδομάδες, με τους “πράσινους” και δη τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Γιάννη Παπαδημητρίου να περιμένει το κατάλληλο timing, προκειμένου να έχει πολύ πιο καθαρό το τοπίο, πριν τις τελικές συζητήσεις με τους Ιταλούς.

Ακόμη πάντως κι αν οι συνθήκες δεν είναι εντέλει “γόνιμες” για επαναδιαπραγμάτευση και η Σπέτσια μείνει εντέλει στη Serie B, έχοντας άλλον ένα χρόνο συμβολαίου με τον Ντραγκόφσκι, ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να πληρώσει ότι χρειαστεί για να κάνει μόνιμα δικό του τον Πολωνό τερματοφύλακα.

Ο οποίος μάλιστα έχει ήδη (απ’ τον Γενάρη) υπογεγραμμένο προσύμφωνο με τον Παναθηναϊκό για συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027, το οποίο θα “ενεργοποιηθεί” αμέσως μόλις υπάρξει οριστικό deal των “πράσινων” με την Σπέτσια, χωρίς κάποια άλλη διαπραγμάτευση μαζί του.

Γιατί αυτόν ήθελε κι αυτόν θέλει για τα επόμενα χρόνια ως δίδυμο με τον Γιούρι Λοντίγκιν και το κλαμπ και ο Φατίχ Τερίμ…

Ο “αποχαιρετισμός” στον Μαξίμοβιτς από τον προπονητή του

Previous article

Ο Τερίμ αποκάλυψε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.