0

Η απόλυτη ανατροπή των δεδομένων που υπήρχαν μετά το ντέρμπι στο ΣΕΦ, η… παρέλαση στο Βελιγράδι και το ματς με τη Μπάρτσα που μοιάζει σαν παιχνίδι playoff.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR «έκλεισε» με τον πλέον ιδανικό τρόπο την 30η αγωνιστική της Euroleague. Μια αγωνιστική που αποδείχθηκε, βάσει αποτελεσμάτων, πως ήταν κομμένη και ραμμένη για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με χαρακτηριστική άνεση από την Εφές στην Πόλη, η Μπαρτσελόνα γνώρισε την ήττα από την Φενέρμπαχτσε και η Μονακό γνώρισε απρόσμενη και βαριά ήττα στο Μόντε Κάρλο από την Αρμάνι Μιλάνο.

Η νίκη και η… αντίδραση

Το σημαντικότερο, όμως, απ’ όλα είναι ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR, πέρασε με… συνοπτικές διαδικασίες από το Βελιγράδι, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα, «καθαρίζοντας» σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση από το πρώτο ημίχρονο. Και μετά από την νίκη, αυτό ήταν το σημαντικότερο στοιχείο του χθεσινού αγώνα. Γιατί οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν απέδειξαν στην πράξη πως άφησαν πίσω τους για τα καλά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σήκωσαν κεφάλι, πάτησαν γερά στα πόδια τους και έκαναν το καθήκον τους. Με τον καλύτερο τρόπο.

Ένα σκαλί πάνω, πολλά όνειρα περισσότερα

Βλέπετε, η ήττα από τον Ολυμπιακό που έφερε τους «ερυθρόλευκους» πάνω από τους «πράσινους» στην κατάταξη αποδείχθηκε μια μικρή… παρένθεση με την ομάδα του «τριφυλλιού» όχι απλά να επιστρέφει στην θέση της, αλλά να βρίσκεται και ένα σκαλί παραπάνω και έχοντας το απόλυτο δικαίωμα να κάνει όνειρα για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

Ο παίκτης που έκανε τη διαφορά

Αύριο το βράδυ στο ΟΑΚΑ δε θα πέφτει… καρφίτσα. Αύριο το βράδυ ο Παναθηναϊκός AKTOR κάνει… πρόβα playoff. Το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, όσο κλισέ και αν ακούγεται, είναι το πιο σημαντικό της σεζόν μέχρι το επόμενο. Ο Εργκίν Αταμάν κατά την αναχώρηση της ομάδας για το Βελιγράδι είπε ότι ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του πέντε τελικούς. Ο πρώτος κερδήθηκε, πάμε τώρα για τον δεύτερο.

Έτσι όπως τα έχει φέρει η… ζωή και το μπάσκετ, ο Δημήτρης Μωραίτης στην πρώτη του φετινή σεζόν στον Παναθηναϊκό, με τον μικρό χρόνο συμμετοχής που έχει στην Euroleague μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικός. Καθοριστικός. Κομβικός που λέει και μια ψυχή. Γιατί αν δεν ήταν ο Έλληνας παίκτης στο «ναυάγιο» της Βαρκελώνης στον πρώτο γύρο (5 πόντοι, 4 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο) να… γυρίσει τούμπα του ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο και να μαζέψει τη διαφορά τώρα ο Παναθηναϊκός δε θα έκανε…όνειρα για τη δεύτερη θέση. Γιατί αν οι «πράσινοι» πάρουν νίκη με +9 με την Μπαρτσελόνα εκεί θα βρεθούν.

Όμως, αυτό μοιάζει πολύ μακρινό. Και δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να το συζητάμε. Ο στόχος του Παναθηναϊκού δεν είναι καν το 4 στα 4. Είναι αποκλειστικά και μόνο η νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Και αν έρθει και η διαφορά…καλοδεχούμενη.

Η επικίνδυνη Μπαρτσελόνα και η παράδοση

Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από ήττα, δεν περνάει… καλά το τελευταίο διάστημα, «καίγεται» για την νίκη και όλα αυτά την κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνη απ’ ότι είναι. Παράλληλα «κουβαλάει» μαζί της και μια παράδοση που την θέλει αήττητη κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR εδώ και 10 συνεχόμενα παιχνίδια. Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού χρονολογείται το.. μακρινό 2018 και συγκεκριμένα στις 21 Νοεμβρίου όταν και επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 76-70.

Οι παραδόσεις είναι για να… σπάνε. Όπως και τα… νεύρα. Γιατί είναι πολύ πιθανό το αυριανό ντέρμπι να κριθεί στο τέλος και τα νεύρα των φίλων του Παναθηναϊκού για ένα ακόμα βράδυ να είναι σε τεντωμένο σκοινί. Είναι το κλασικό ματς που θα θέλει υπομονή, εμπειρία και «καθαρό» μυαλό.

Το… ρομπότ του Παναθηναϊκού

Συνεπώς είναι το ματς του Κώστα Σλούκα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, στην καλύτερή του από το ξεκίνημα της σεζόν. Νηφάλιος, με εξαιρετικό «διάβασμα» του παιχνιδιού, πολύ «καθαρό» μυαλό, σωστές αποφάσεις και εξαιρετικές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του. Στο Βελιγράδι ήταν απολαυστικός με 17 πόντους και 10 ασίστ και έδειξε… αποφασισμένος. Όπως ακριβώς πρέπει να δείξει και αύριο το βράδυ.

Ο Εργκίν Αταμάν πρέπει να νιώθει… ευλογημένος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Σλούκας στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Όπως και ο Μήτογλου, όπως και ο Λεσόρ. Και σίγουρα θα έχει έναν ακόμα λόγο να νιώθει χαρούμενος προετοιμάζοντας και την επιστροφή του Λούκα Βιλντόζα. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού AKTOR αναμένεται σήμερα να προπονηθεί κανονικά και αύριο να είναι στην δωδεκάδα της ομάδας. Μπορεί ο Αργεντινός καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν να είναι πολύ μακριά από τον πραγματικό του εαυτό, αλλά τέτοιου είδους παίκτες είναι για τα… δύσκολα.

ΥΓ: Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε αυτή τη φορά τα… αντανακλαστικά της διοργανώτριας αρχής. Και αναφερόμαστε στην επίθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα προς τον τρίτο διαιτητή της αναμέτρησης με την Εφές στην Πόλη. Και έχει ενδιαφέρον για να δούμε τι θα κάνει η Euroleague γιατί στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως… ευαίσθητη απέναντι σε συγκεκριμένους ανθρώπους και ομάδες. Μέχρι και το ΟΑΚΑ είχε κλείσει ανήμερα αγώνα. Στην περίπτωση του Έλληνα τεχνικού ακόμα δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για το τι θα γίνει. Και αν θα γίνει κάτι. Είδωμεν…

Πηγή: sdna.gr

Μαξίμοβιτς: “Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, ήρθα για να κατακτήσω τίτλους” (Vid)

Previous article

Οι μνηστήρες πληθαίνουν, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν αλλάζει

Next article

You may also like