0

Τι ζήσαμε πάλι στο ΟΑΚΑ! Ο Παναθηναϊκός AKTOR έπιασε από τον λαιμό στο δεύτερο ημίχρονο την Μπαρτσελόνα και την «έπνιξε» για να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη (89-81)!

Ηγέτης του ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος πήρε από το χεράκι τους «πράσινους» και τους καθοδήγησε σε μια απίθανη ανατροπή.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά όμως. Οι παίκτες του Αταμάν μπήκαν κάπως μουδιασμένα στο παιχνίδι και παρασύρθηκαν στον ρυθμό των Καταλανών, που έβρισκαν πολλούς εύκολους πόντους, είτε στο ανοιχτό γήπεδο, είτε μέσα από τη ρακέτα χάρη στις δημιουργίες του Σατοράνσκι και του Λαπροβίτολα, που έδιναν έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες τους.

Τα λέει όλα το γεγονός ότι οι «μπλαουγκράνα» είχαν 14 τελικές πάσες και 15 πόντους σε αιφνιδιασμό στα πρώτα 20 λεπτά, ενώ και τα 9 εύστοχα σουτ τους στο πρώτο δεκάλεπτο ήρθαν μέσα από ισάριθμες ασίστ. Στην ξεχαρβαλωμένη άμυνα του «εξάστερου» προστέθηκε και η πολυφωνία των Καταλανών στο σκοράρισμα σε αυτό το διάστημα (σ.σ. σκόραραν όλοι οι παίκτες του Γκριμάου που χρησιμοποιήθηκαν). Συν τοις άλλοις, υπήρχε και η αντίστοιχη νευρικότητα των γηπεδούχων στην επίθεση, όπου το «τριφύλλι» είχε 10 λάθη και μόλις 1/8 τρίποντα, αρκετά εκ των οποίων εκτελέστηκαν με ιδανικές προϋποθέσεις.

Παναθηναϊκός: Κώστα Σλούκα εσύ σούπερ σταρ!

Εδώ να ανοίξουμε και μια παρένθεση και να αναφέρουμε μια στιγμή που θεωρούμε ότι άλλαξε το μομέντουμ και αφύπνισε τους πάντες στο ΟΑΚΑ. Είναι η τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Αταμάν λίγο πριν από το φινάλε του ημιχρόνου για τη λανθασμένη απόφαση των διαιτητών με το μπρος-πίσω στον Γκριγκόνις κι ενώ το σκορ ήταν 29-44: εκείνο το ξέσπασμα του Τούρκου προπονητή προκάλεσε το ξύπνημα των φιλάθλων των παικτών του, που έμοιαζαν κοιμισμένοι μέχρι εκείνο το σημείο. Συν το γεγονός ότι έφερε σε… δύσκολη θέση τους διαιτητές για τη συνέχεια του αγώνα.

Ωραία λοιπόν ξεχάστε ό,τι διαβάσατε για την ανάλυση του αγώνα, καθώς μετά την ανάπαυλα είχαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από τους «πράσινους». Οι παίκτες του Αταμάν μπήκαν με μάτι που γυαλίζει, αποφάσισαν να σκληρύνουν και να γίνουν πολύ πιο επιθετικοί στην άμυνά τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την… ασφυξία στο αντίπαλο στρατόπεδο, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν μετά κόπων και βασάνων, με τους Μπίλι Ερνάνγκομεθ και Βέσελι να πληγώνουν μόνο την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Μέσα σ’ όλα, το «τριφύλλι» βρήκε ρυθμό και στην επίθεση, όπου πέτυχε 55 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο με 14/20 δίποντα, 6/12 τρίποντα και 12 ασίστ, ενόσω περιόρισε τα λάθη του (μόλις 4 σε αυτό το διάστημα). Επιπροσθέτως, μπήκαν στο παιχνίδι και στην εξίσωση όσον αφορά την επιθετική λειτουργία οι Σλούκας, Λεσόρ και Γκριγκόνις.

Παναθηναϊκός: Κώστα Σλούκα εσύ σούπερ σταρ!

Πάμε και σε ατομικό επίπεδο. Ο αρχηγός του «εξάστερου» ήταν ο απόλυτος σούπερ σταρ του αγώνα κι έδειξε την κλάση του και την ηγετική φύση του. Πέτυχε 18 πόντους και ορισμένα μεγάλα καλάθια, μοίρασε 8 ασίστ και είχε καθοριστική παρουσία σε άμυνα και ριμπάουντ αφού κυνηγούσε μανιωδώς τους αντίπαλους περιφερειακούς.

Ο Ναν ήταν κομβικότατος και πολύ ουσιαστικός στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, αφού μπήκε ξεκούραστος και με καθαρό μυαλό έχοντας πάρει τις απαραίτητες ανάσες στον πάγκο λόγω των 3 φάουλ που χρεώθηκε στις αρχές της 3ης περιόδου. Ο Αμερικανός γκαρντ τελείωσε πολλές φάσεις όταν έπρεπε και παράλληλα «απασχολούσε» πάντα δύο αντιπάλους.

Παναθηναϊκός: Κώστα Σλούκα εσύ σούπερ σταρ!

Από ‘κει και πέρα, ο Μήτογλου ήταν απολαυστικός και χρησιμότατος ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με νταμπλ-νταμπλ (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ), ενώ δεν βγήκε ούτε δευτερόλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο. Αντίστοιχα, ο Λεσόρ ανέβασε στροφές μετά την ανάπαυλα (σ.σ. αγωνίστηκε κι εκείνος για 20 λεπτά παρά 17 δευτερόλεπτα) και φρόντισε να κυριαρχήσει και στις δύο ρακέτες έχοντας 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και -το πιο σημαντικό- 3 ασίστ σε αυτό το διάστημα.

Φυσικά δεν ξεχάσαμε τον Αταμάν, ο οποίος φρόντισε να παρουσιάσει ένα εξαιρετικό σύνολο στο δεύτερο 20λεπτο και εμφάνισε μια απολαυστική ομάδα και στις δύο άκρες του παρκέ. Ο Τούρκος προπονητής καθοδήγησε μαεστρικά τους «πράσινους» και με την… καπατσοσύνη του φρόντισε να γυρίσει το μομέντουμ.

Για το τέλος αφήσαμε τους σχεδόν 20.000 φίλους του «τριφυλλιού», που αποτέλεσαν τον 6ο παίκτη της ομάδας, όταν εκείνη παραπατούσε. Οι φίλαθλοι του «εξάστερου» έδωσαν την απαραίτητη ώθηση όταν χρειάστηκε και με την ηλεκτρική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, συνετέλεσαν στην ανατροπή.

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια νίκη που έχει διπλή αξία λόγω του τρόπου που ήρθε και πλέον κρατάει στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας, ενώ γνωρίζει ότι με 3/3 θα τερματίσει 2ος στην κανονική περίοδο! Αν θέλετε τη γνώμη μας, από τον Δεκέμβριο κι εντεύθεν η καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας πίσω από τη Ρεάλ είναι η αρμάδα του Αταμάν!

Υ. Γ. Αυτή η ομάδα σπάει όλες τις παραδόσεις! Πάει και η… κατάρα με την Μπάρτσα, την οποία νίκησε για πρώτη φορά μετά από 6 σχεδόν χρόνια!

Νικολογιάννης: «Σε αυτές τις θέσεις θα ενισχυθεί το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός»

Previous article

Μετά τον Μαξίμοβιτς, έπεται συνέχεια!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.