0

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο πιο κομβικό κομμάτι της σεζόν όντας στην καλύτερη κατάσταση της φετινής περιόδου, περιμένοντας και τις… μεταγραφές.

Η «διαβολοβδομάδα» ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για το «τριφύλλι», που έκανε το 2/2 με Ερυθρό Αστέρα και Μπαρτσελόνα, φτάνοντας μάλιστα και στο +8 με τους Καταλανούς, πιάνοντας πλέον την 2η θέση. Εκεί που θα τερματίσει αν κάνει το 3/3 με Βίρτους, Μπάγερν και Άλμπα, χωρίς να τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο.

Πολλοί είναι αυτοί που θα περίμεναν οι «πράσινοι» να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι με τον Προμηθέα ως διεκπεραιωτικό. Ως μία αγγαρεία, μετά από «διαβολοβδομάδα» και πριν το ματς στην Μπολόνια που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει την 2η θέση. Μόνο έτσι δεν ήταν όμως.

Ο Εργκίν Αταμάν είχε προφανώς στο μυαλό του να ξεκουράσει όσους τράβηξαν το κουπί μέσα στην βδομάδα και να δώσει λεπτά συμμετοχής σε όσους έχουν περισσότερες ανάσες. Κάτι που όμως θα έπρεπε να συνοδευτεί και από μια ανάλογη εμφάνιση από τη second unit.

Ο Τούρκος τεχνικός το έχει τονίσει πολλάκις πως δεν μπορεί η ομάδα να παίζει με ροτέισον 6-7 παικτών. Δεν γίνεται. Δεν βγαίνει. Και η βδομάδα που πέρασε ήταν ένα καμπανάκι για όλους, ειδικά μετά το ματς με τον Αστέρα.

Στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα ήταν δύσκολο να συμβεί. Ειδικά σε ένα ματς που για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός από το -16 χρειάστηκε να τραβηχτεί ο Κέντρικ Ναν στον πάγκο, έχοντας και 3 φάουλ, με το σχήμα με Σλούκα, Γκραντ και Γκριγκόνις να ολοκληρώνει το comeback.

Ο Αταμάν είναι ένας άνθρωπος που μόνο τα λόγια του δεν μασάει. Και η second unit του Παναθηναϊκού το βίωσε για τα καλά. Ο Τούρκος τεχνικός είπε στα ίσια πως χρειάζεται επιπλέον λύσεις και το πρώτο δείγμα ήταν κάτι παραπάνω από θετικό.

Στο ματς με τον Προμηθέα οι Παπαπέτρου, Χουάντσο και Βιλντόζα έδειξαν κάτι από τον πραγματικό τους εαυτό. Ο Αντετοκούνμπο έστω και με μια σκάρτή προπόνηση επιβεβαίωσε και πάλι πως είναι πολύτιμος πίσω από τον Λεσόρ, ενώ ο Μωραΐτης εκ νέου δήλωσε «παρών». Όπως κάνει κάθε φορά που του δίνεται χρόνος. Με τον Καλαϊτζάκη να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις.

Οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές. Ο Παπαπέτρου πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και έμεινε εκτός σημαντικό χρονικό διάστημα. Προφανώς και θα ήθελε χρόνο να φέρει το κορμί του στα δικά του στάνταρ και να αποκτήσει εκ νέου την αυτοπεποίθηση πάνω στο παρκέ.

Το ίδιο και ο Βιλντόζα. Που πάνω που με τα 2 παιχνίδια σε Μονακό και Βαλένθια έδειξε τον κανονικό Λούκα, στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του. Βιάστηκε να επιστρέψει, δείγμα και του κλίματος που υπάρχει φέτος στον Παναθηναϊκό. Δεν του βγήκε σε καλό, όμως πλέον καλείται να ανεβάσει ρυθμό.

Ειδική περίπτωση ο Χουάντσο. Ο Ισπανός άσος ούτε λόγω ονόματος, ούτε λόγω συμβολαίου δεν έχει καταφέρει φέτος, με 1-2 εξαιρέσεις, να προσφέρει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε. Ποτέ όμως δεν είναι αργά κι αν το κάνει τώρα και στο υπόλοιπο της σεζόν, κανείς δεν θα θυμάται το μέτριο προς κακό πρόσωπό του ως τώρα. Με τον Προμηθέα έδειξε να ξεμπουκώνει επιθετικά, καθώς αμυντικά είναι σπάνια αρνητικός.

Για τον Κώστα τα πράγματα είναι γνωστά. Παίκτης με τεράστια προσόντα. Σπάνιες ικανότητες, που ο Παναθηναϊκός τις έχει ανάγκη. Πολλή ενέργεια, άμυνα και παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Κι όλα αυτά πίσω από τον Λεσόρ, που έστω και 7-8 λεπτά ξεκούρασης σε κάθε ματς είναι υπερπολύτιμα.

Και πάμε στο κεφάλαιο Μπαλτσερόφκσι. Δεν μπορεί να ξέχασε το μπάσκετ. Αυτό που έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό που έδειξε στην προετοιμασία. Το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό. Κι όσο οι διαιτητές τον σφυρίζουν και με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα θα μεγαλώνει. Κόντρα στον Προμηθέα χρεώθηκε 2 ανύπαρκτα και αστεία φάουλ. Νευρίασε, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Αυτό όμως δεν αναιρεί την αντιμετώπιση που έχει από τους διαιτητές. Αν φορούσε άλλη φανέλα θα του σφύριζαν τα ίδια φάουλ; Οτιδήποτε όμως στην τελική ευθεία και να πάρει ο Παναθηναϊκός από τον Μπαλτσερόφκσι θα είναι κέρδος. Ας μην ξεχνάμε ας πούμε πως το -8 του πρώτου ματς στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα που ισοφαρίστηκε στο ΟΑΚΑ οφείλεται εν πολλοίς σε αυτόν.

Καλαΐτζάκης και Μωραΐτης είναι δύο παίκτες που από τη second unit, στην Ελλάδα έχουν δείξει το καλύτερο πρόσωπο τη φετινή σεζόν στην Ελλάδα. Με τον Μωραΐτη αν υπήρχε βραβείο του πιο αδικημένου να το έπαιρνε εύκολα. Σε κάθε ματς που θα πάρει χρόνο συμμετοχής θα είναι θετικός. Έχει όμως πέσει πάνω σε Σλούκα, Γκραντ και Βιλντόζα. Δεν είναι κι εύκολο να βρει χρόνο συμμετοχής στην Euroleague και το ξέρει. Κι αυτό καθιστά μεγαλύτερη επιτυχία την ετοιμότητα που δείχνει.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα ο Παναθηναϊκός έχει ροτέισον 6-7 παικτών. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει άρδην άμεσα. Ήδη ο Παπαπέτρου έδειξε έτοιμος να μπει στο ροτέισον του Αταμάν στην Euroleague. Ο Αντετοκούνμπο επέστρεψε και θα γίνει και πάλι το νούμερο 2 σέντερ. Κι όλα τα λεφτά πάνε στο δίδυμο Χουάντσο-Βιλντόζα.

Θα μπουν στο ροτέισον; Θα μιλάμε πραγματικά για 2 μεταγραφές. Κι όχι μεταγραφές ό,τι κι ό,τι. Αλλά για παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Που μπορούν πολύ εύκολα να ανεβάσουν ένα τουλάχιστον επίπεδο όλο τον Παναθηναϊκό. Κι από εκεί που τώρα μιλάμε για 6-7 παίκτες, το ροτέισον να πάει στους 9-10. Και θα είναι μεγάλο ζήτημα για το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν στην Euroleague. Και οποίος παίκτης από αυτούς βγει μπροστά, ανεβάσει απόδοση και μπει στο ροτέισον θα κάνει ακόμα καλύτερο τον Παναθηναϊκό. Ξεκάθαρα.

Στα υπόλοιπα. Στην 25η Μαρτίου, σε τριήμερο, στο ΟΑΚΑ βρέθηκε 7-8 χιλιάδες κόσμος. Παιδιά, οικογένειες και παρέες. Αυτό είναι η μεγαλύτερη φετινή επιτυχία του Παναθηναϊκού. Και θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Το «τριφύλλι» έχει αλλάξει επίπεδο. Σε όλους τους τομείς.

 

H Eλλάδα δεν τα κατάφερε και έχασε στα πέναλτι… (0-0) και (4-2)στα πέναλτι

Previous article

«Ο Τερίμ τσέκαρε ταλέντο από τις Ακαδημίες της Φενέρμπαχτσε»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.