0

Tο ντέρμπι της Λεωφόρου είχε χαρακτηριστεί ως το παιχνίδι της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό και δικαίως.

*Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην νίκης για το «τριφύλλι» θα ήταν σχεδόν καταστροφικό ενόψει της απαιτητικής συνέχειας. Με το ηθικό πεσμένο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, με απογοήτευση, με μουρμούρα, με… fake news περί δήθεν επεισοδίων και με πολύ μεγάλη πίεση, οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση, πέτυχαν μια τεράστια νίκη επί της ΑΕΚ και φώναξαν ότι είναι εδώ, μπαίνοντας ξανά στο κόλπο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

*Παρά το γεγονός ότι το ντέρμπι στράβωσε μόλις στο 5′ όταν ο Βίντα σκόραρε για να «παγώσει» τη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός από το 10′ μέχρι το 45′ ήταν εξαιρετικός. Αυτό το 35λεπτο ήταν πιθανότατα το καλύτερο φετινό ματς της ομάδας του Φατίχ Τερίμ, υπολογίζοντας πάντα και την ομάδα η οποία ήταν αντίπαλός της. Με πίεση, με ένταση, με φοβερή κυκλοφορία, με δοκάρι (Μπερνάρ), με ακυρωθέν γκολ (Μπακασέτας), με ένα υπέροχο τέρμα για το 1-1 από μακρινό σουτ του Μπακασέτα και με ανατροπή όταν ο Ιωαννίδης έκλεψε από τον Μουκουντί και “έσκαψε” την μπάλα για να κάνει το 2-1 και να βάλει “φωτιά” στις εξέδρες της Λεωφόρου. Τρομερό ποδόσφαιρο σε αυτό το διάστημα από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και ανατροπή, για να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους σκόρ.

*Στην επανάληψη και μετά τη μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη στο 55′, ο Φατίχ Τερίμ επέλεξε να γυρίσει το σύστημα σε ένα 5-4-1 και τον Αράο ως κεντρικό στόπερ στην τριάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού και την κατοχή υπέρ της ΑΕΚ. Οι “πράσινοι” διαχειρίστηκαν έξυπνα τη συγκεκριμένη κατάσταση, αν εξαιρέσουμε κάποιες λανθασμένες απομακρύνσεις που δεν έδιναν τη δυνατότητα για επιθετικό τρανζίσιον και αντεπιθέσεις. Η Ένωση κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά ανούσια. Δεν έβγαζε ευκαιρίες και οι γηπεδούχοι αναχαίτιζαν κάθε επιθετική προσπάθεια της ομάδας του Αλμέιδα. Η μοναδική καλή στιγμή της ΑΕΚ στην επανάληψη ήταν στο 92′ όταν ο Ντραγκόφσκι απομάκρυνε σωτήρια το φάουλ του Γκατσίνοβιτς.

*Ο Τερίμ δικαιώθηκε για την παραπάνω επιλογή. Θωράκισε τα μετόπισθεν και γνωρίζοντας οτι το διακύβευμα στο ντέρμπι ήταν πολυ μεγάλο για την ομάδα του, επέλεξε να κάνει κάτι που δε συνηθίζει: Να παίξει φουλ άμυνα. Του βγήκε, από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν απειλούσε. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει μια νίκη που είχε ανάγκη για να φωνάξει ότι είναι ξανά εδώ!

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Ιωαννίδης ήταν το λιγότερο συγκλονιστικός. Ανακάτεψε την άμυνα της ΑΕΚ, κέρδισε πολλές μονομαχίες και έβαλε ένα προσωπικό γκολ, εκθέτοντας (ποδοσφαιρικά πάντα) τον Μουκουντί. Ο Μπακασέτας έβγαλε ποιότητα και προσωπικότητα, σημειώνοντας το πρώτο τέρμα της ομάδας, ο Μπερνάρ ήταν από τους κύριους επιθετικούς εκφραστές της ομάδας του, ενώ ο Ακαϊντίν πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Είχε πάθος, κέρδισε πολλές μονομαχίες βγαίνοντας πρώτος στην μπάλα και τα πήγε εξαιρετικά με τον Γκαρσία.

*Το τρίποντο στο ματς χωρίς αύριο για τον Παναθηναϊκό κατακτήθηκε. Οι “πράσινοι” με μια… never give up λογική, έδειξαν ότι κανείς δεν πρέπει να τους ξεγράφει. Αυτό που απαιτείται τώρα είναι η διάρκεια στα αποτελέσματα. Αυτό λείπει και αυτό πρέπει να γίνει, με την προσοχή να στρέφεται αποκλειστικά στο παιχνίδι με τον Άρη την Κυριακή στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ούτε 15, ούτε 20! Τα «σκας» και τον κρατάς τον Ιωαννίδη!

Previous article

Δεν ακούει κανέναν ο Τερίμ, με… τρέλες μέχρι τέλους – Ηγέτης ο Ιωαννίδης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.